Lifestyle|12.02.2024 07:26

Super Bowl 2024: Usher, Alicia Keys και will.i.am απογείωσαν το φετινό σόου - Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Taylor Swift

Μαίρη Τσίνου
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το Super Bowl 2024 ολοκληρώθηκε - και οι Kansas City Chiefs κυριάρχησαν, κερδίζοντας τους San Francisco 49ers με 25-22. Το Super Bowl όμως δεν αφορά μόνο το παιχνίδι, αλλά τις διαφημίσεις και τις μουσικές εμφανίσεις που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν εκατομμύρια θεατές, αφού αποτελεί μια ευκαιρία μαζικού μάρκετινγκ στην τηλεόραση. Η φετινή διοργάνωση που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας, παριελάμβανε εντυπωσιακές εμφανίσεις από τονς Usher, Alicia Keys, will.i.am και άλλους δημοφιλείς καλλιτέχνες, αλλά και τους έξαλλους πανηγυρισμούς της Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) για τη νίκη της ομάδας του συντρόφου της, Τράβις Κέλσι (Travis Κelce).

Ο Usher ερμήνευσε πολλές επιτυχίες του στο ημίχρονο του Super Bowl της Κυριακής – μαζί με διάσημους καλλιτέχνες όπως ο will.i.am, η Alicia Keys και ο Ludacris. Μια δήλωση αποποίησης ευθυνών που προβλήθηκε πριν από εμφάνισή του προειδοποιούσε –ως αστείο- τους θεατές ότι υπήρχαν «τραγούδι, χορός, ιδρώτας, και κρίση στα ζευγάρια που θα το παρακολουθήσουν».

Ντυμένος στα λευκά και περιτριγυρισμένος από χορευτές, ο Usher εμφανίστηκε στη σκηνή του Allegiant Stadium στο Λας Βέγκας και ξεκίνησε κατευθείαν με ένα από τα πιο γνωστά του τραγούδια, το Caught Up.

Η δυναμική του εμφάνιση στηρίχθηκε στις χορευτικές του ικανότητες του και στην πλούσια λίστα τραγουδιών του. Πριν από το σόου του ημιχρόνου, ο Usher παραδέχτηκε ότι ήταν «πρόκληση να χωρέσουν 30 χρόνια σε 13 λεπτά». Όμως ο αστέρας της R&B ήταν εξαιρετικός, συνδυάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του. Ένα μικρό απόσπασμα του Superstar ερμηνεύθηκε μόνο για τους στίχους: «Spotlight / Big stage» - σαν να ήθελε να υπογραμμίσει το μέγεθος του σόου του Super Bowl.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η Alicia Keys πίσω από ένα κατακόκκινο πιάνο φορώντας ένα παρόμοιο ρούχο, τραγουδώντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, το If I Ain't Got You. Στη συνέχεια, οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ερμηνεύσουν το ντουέτο My Boo, επιτυχία του 2004, προσφέροντας μια από τις πιο όμορφες στιγμές του σόου.

Ο παραγωγός-ραπέρ Jermaine Dupri ανέβηκε στη σκηνή, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον Usher για το εκρηκτικό Confessions Part II. Αλλά ακόμη και όταν ερμήνευσε δύο από τα πιο διάσημα αργά του τραγούδια, το Burn και το U Got It Bad, ο Usher δεν έμεινε ακίνητος – χόρευε στο ρυθμό καθώς εμφανιζόταν σε μια κυκλική πλατφόρμα.

Ανάμεσα στους άλλους καλεσμένους του Usher περιλαμβάνονταν οι H.E.R. - οι οποίοι έπαιξαν ένα ξεσηκωτικό σόλο κιθάρας (το αναγνωρίσιμο riff του Bad Girl) καθώς ο Usher εξαφανιζόταν για την πρώτη του αλλαγή ρούχων. Ο τραγουδιστής επανεμφανίστηκε φορώντας μια αστραφτερή ασπρόμαυρη στολή με πατίνια, καθώς παρουσίασε τον will.i.am για τη συνεργασία τους OMG - έναν τίτλο που αντανακλούσε και την αντίδραση του κοινού, αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Ο Lil Jon εμφανίστηκε στη συνέχεια για να ερμηνεύσει το τραγούδι του Turn Down For What. Η άφιξη του Lil Jon στη σκηνή έκανε προφανές στους θαυμαστές του τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Ο Ludacris εμφανίστηκε στη σκηνή, ενώ ο ίδιος, ο Usher και ο Lil Jon ξεκίνησαν μια γεμάτη ένταση εκτέλεση του - καθοριστικού για την καριέρα του R&B σταρ- χιτ Yeah!

Δεν υπήρχαν πολλές πτυχές του σετ του Usher που θα μπορούσαν να τον προβληματίσουν - αλλά αναμφισβήτητα ο αριθμός των καλεσμένων σταρ στο δεύτερο μισό σήμαινε ότι ο τραγουδιστής είχε περιορισμένο χρόνο.

Ο Usher βρήκε επίσης χρόνο να αναπαραστήσει μια σκηνή πατινάζ που είχε γίνει viral highlight από την πρόσφατη κατοικία του στο Λας Βέγκας.

Το σόου του παρακολούθησαν η αμερικανίδα σουπερσταρ Taylor Swift, η ηθοποιός Blake Lively, ο ράπερ Ice Spice, ο ράπερ Jay-Z, ο ηθοποιός Paul Rudd και οι πρώην μπασκετμπολίστες LeBron James και Shaquille O'Neal.

Ποια τραγούδια ερμήνευσε ο Usher;

  • Caught Up
  • U Don't Have To Call
  • Superstar
  • Love in this Club
  • If I Ain't Got You - duet with Alicia Keys
  • My Boo - duet with Alicia Keys
  • Confessions Part II - feat. Jermaine Dupri
  • Burn
  • U Got It Bad - feat. H.E.R.
  • Bad Girl (interlude) - performed by H.E.R.
  • OMG - duet with will.iam
  • Turn Down For What - performed by Lil Jon
  • Yeah! - feat. Lil Jon and Ludacris

Η εμφάνιση της Κυριακής δεν ήταν η πρώτη εμφάνιση του Usher στο Super Bowl - ο τραγουδιστής είχε εμφανιστεί στο παρελθόν ως καλεσμένος των Black Eyed Peas το 2011. Η επιστροφή του στο NFL συμπίπτει με την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ Coming Home το Σαββατοκύριακο.

Η παρουσία της Taylor Swift

Καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι κάμερες επικεντρώνονταν στην Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift), η οποία ήταν εκεί για να υποστηρίξει τον φίλο της και παίκτη των Kansas City Chiefs, Τράβις Κέλσι (Travis Kelce).

Οι θαυμαστές της είχαν κάνει εικασίες για το αν τελικά η Swift θα κατάφερνε να παραβρεθεί στο σόου- η τραγουδίστρια βρισκόταν στο Τόκιο το προηγούμενο βράδυ για μια συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας της Eras Tour. Τελικά, έφτασε εγκαίρως στο Λας Βέγκας για να δει την αναμέτρηση των Chiefs με τους San Francisco 49ers.

Η τραγουδίστρια φόρεσε ένα ολόμαυρο σύνολο και παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με την ηθοποιό Blake Lively, τον ράπερ Ice Spice και τη μητέρα της Andrea Swift.

Αλίσια Κιζειδήσεις τώραSuper BowlNFLΤέιλορ Σουίφτ