Lifestyle|19.02.2024 14:45

Ερασμία Μάνου: Χώρισε με τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη - «Δεν είναι απλές περιπτώσεις» λέει ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Newsroom

Συγκινημένη δήλωνε στις κάμερες πριν από έναν χρόνο η Ερασμία Μάνου, όταν υπέγραφε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της, Βασίλη Δημάκη στις φυλακές Κορυδαλλού. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια και ο κρατούμενος είχαν αρραβωνιαστεί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταζόντουσαν και τώρα ετοιμάζονται να υπογράψουν τη λύση του συμφώνου συμβίωσης που είχαν συνάψει. Η δημοσιογράφος Ελλη Αυξεντίου μίλησε τηλεφωνικά με τον Βασίλη Δημάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε τον χωρισμό από την κόρη της Σοφίας Βόσσου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης.

«Εκανα μια ανάρτηση η οποία είναι σχετική με τα παρελκόμενα. Την Τρίτη έχω κανονίσει με τον κύριο Αντωνίου, τον συμβολαιογράφο, να προσέλθει στο κατάστημα, έτσι ώστε να λύσουμε το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο είχαμε συνάψει. Τα όνειρα συνήθως λένε τα κάνουν οι κοιμισμένοι, τέλος πάντων, που αυτό δεν πάει να πει κάτι. Ονειρα κάνουν όλοι, αλλά το θέμα είναι ότι είναι λόγοι που δεν μπορούν να υπερτιμηθούν από κανέναν μας. Τουλάχιστον από την πλευρά μου σίγουρα και δεν μας επιτρέπουν για κανένα λόγο να είμαστε μαζί άλλο πια. Είναι μια γυναίκα που αγαπάω, που αγάπησα και θα συνεχίσω να αγαπώ. Οπως κάθε γυναίκα που της είπα ότι την αγαπώ, γιατί όταν λες σ’ αγαπώ, σημαίνει ότι την αγαπάς. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύω, εκτιμώ, σέβομαι. Το καλύτερο για όλους μας είναι αυτό και για εμάς και για άλλους τρίτους, ίσως» εξομολογήθηκε ο Βασίλης Δημάκης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης»

Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο επανασύνδεσης, εκείνος είπε: «Δεν υπάρχει, παροδικά είναι τα φαινόμενα τα καιρικά. Όταν αποφασίζεται κάτι, αποφασίζεται. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε μια στο τρισεκατομμύριο, για κανέναν λόγο».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, με αφορμή το ρεπορτάζ για τον χωρισμό της Ερασμίας Μάνου, αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα»: «Η Ερασμία Μάνου μού ζήτησε – αν μιλήσω – να μην κακολογήσω καθόλου τον καλό της. Είχα πρόθεση να συναντήσω τον Βασίλη Δημάκη στη φυλακή, μ' ένα ενδιαφέρον γενικότερο σαν σύντροφος/σύζυγος της Ερασμίας. Ενας άνθρωπος που ξεκινά μία παραβατική ζωή, τιμωρείται για αυτήν, σπουδάζει στη φυλακή και όλο αυτό με εξάπτει να δω τι τύπος είναι. Στα χαρτιά μπορεί κάποιος να καταλάβει, αλλά αν δεν δει τα πράγματα και δε συζητήσει, δεν μπορεί να ξέρει τίποτα» σχολίασε, αρχικά, ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Είναι μερικά πράγματα που με ενοχλούν. Δηλαδή η τοποθέτησή του με στιχούργημα με μικρούς υπαινιγμούς, για εμένα μου δείχνει έναν άνθρωπο χειριστικό την ημέρα των γενεθλίων. Είναι σαν να τον πικάρεις τον άλλον. Επειδή είναι ένα έξυπνο παιδί, νομίζω ότι λειτουργεί χειριστικά, αλλά αυτό είναι έξω από την άποψη της Ερασμίας. Την ρώτησα αν είναι καλά. Μου είπε αν κάνω κάτι, να μην τον ενοχλήσω. Είναι προσωπική μου άποψη ότι είναι χειριστικός. Τα Χριστούγεννα έκανα στην Ερασμία μισή ώρα κουβέντα-συνέντευξη, όπου τη ρωτούσα λεπτομέρειες για το πως μπορεί αυτό το πράγμα να γίνει πρακτικά, πώς τον γνώρισε και τον ερωτεύτηκε, πώς επικοινωνούν όταν ο ένας είναι στη φυλακή και ο άλλος εκτός; Αρκεί αυτό για να θρέψει ένα γάμο; Ο Βασίλης και η Ερασμία δεν είναι απλές περιπτώσεις. Εγώ τίμια φερόμενος έλεγα όχι στην Ερασμία» πρόσθεσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Βασίλης Δημάκης: «Το διαζύγιό μας είναι συναινετικό»

Ολο αυτο το διάστημα, το ζευγάρι είχε δεχτεί αρκετά σχόλια για την σχέση του, με την Σοφία Βόσσου να στηρίζει «αθόρυβα» την κόρη της. «Τελείωσε… κι η αγάπη έπαψε, έσταξε δάκρυα η καρδιά κι έκλαψε, μα δεν τελειώνει η αγάπη κι ειν' αλήθεια, τελειώνει μόνο στα κακά τα παραμύθια. Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις το σωστό, να "υπακούς’’ στα θέλω άλλων, γιατί αυτό… σε έχει κάνει να 'χεις ήδη αποφασίσεισαν να μη νοιάζεσαι η καρδιά αν θα ραγίσει.

Σ’ ευχαριστώ, για όσο υπήρξες στη ζωή μου, για όσα υπέροχα διδάχτηκε η ψυχή μου, δεν σ' αδικώ κι ούτε ποτέ μου θα σε κρίνω, γιατί η αγάπη μια ειν’ αγκάθι, μία κρίνο. Κι αν σου τελείωσε η αγάπη δεν πειράζει, εγώ θ’ αράζω στη καρδιά σου το πρεβάζι, γιατί αυτό που απ’ όλα πιότερο με νοιάζει, είναι να πάψω ν’ αγαπώ ό,τι σου μοιάζει. Κορυδαλλός 16/02/2024

Υ.Γ. Την Τρίτη 20/02/2024 το απόγευμα, σε προκαθορισμένο ραντεβού που κλείστηκε σήμερα έχω καλέσει τον συμβολαιογράφο κύριο Αντώνιου, έτσι ώστε να προβούμε στη λύση του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο είχαμε συνάψει με την κυρία Ερασμία Μανού πρώην σύντροφο μου. Οι λόγοι είναι αυστηρά προσωπικοί και άπτονται της ιδιωτικότητας του καθενός μας ξεχωριστά και προφανώς δεν είναι ανακοινώσιμοι κι ούτε αφορούν και κανέναν στο κάτω κάτω της γραφή. 

Το διαζύγιό μας άλλωστε, είναι απολύτως συναινετικό και θεωρούμε ότι είναι το καλύτερο και για τους δυο μας στην προκειμένη στιγμή. Αλλωστε ο γράφων, έχει αποφασίσει στη ζωή του να μην παρεμβαίνει στη φυσική ροή των πραγμάτων. Όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζω ότι ενίοτε "κάθε εμπόδιο για καλό". Επίσης, εύχομαι σήμερα που είναι η γενέθλια ημέρα της, να τα εκατοστίσει, να παλεύει για ό,τι αγαπάει, να είναι πάντα γερή, δημιουργική και με ελεύθερη βούληση». 

Ερασμία Μάνου: «Προορισμός και πυξίδα μου είναι το φως»

Από την πλευρά της, η Ερασμία Μάνου έγραψε σε αναρτησή της: «41 γράφει το κοντέρ. Προορισμός και πυξίδα μου είναι το φως, η αλήθεια, η χαρά, η καθαρή αγάπη, η μπέσα και η αξιοπρέπεια. Με αυτά τα έξι, όσο μεγαλώνω, δεν επιτρέπω να παίζει κανείς. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας για τις υπέροχες ευχές που νομίζω είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστώ στη μαμά μου και στα φιλαράκια μου, που μετατρέπουν πάντα το δηλητήριο σε δροσερό νερό αγάπης. Τέλος, αναφορικά με τον χωρισμό μας με τον Βασίλη που γνωστοποιήθηκε χθες από τον ίδιο, θα μου επιτρέψετε να μην πω τίποτα. Βλέπετε, πάντα μου ήταν εύκολο να μοιράζομαι τη χαρά μου αλλά τον πόνο μου, μου αρέσει να τον περνάω μόνη μου, στη σιωπή. Σας αγαπώ πολύ όλους». 

Το χρονικό της σχέσης τους

«Με τον Βασίλη αρχίσαμε να επικοινωνούμε όταν έκανε την απεργία πείνας για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στο να σπουδάσει. Του έστειλα ένα μήνυμα συμπαράστασης στα social media, δεν το διαχειριζόταν ο ίδιος αυτό το προφίλ και οι άνθρωποι που το είχαν του μετέφεραν την πληροφορία. Εκείνος επικοινώνησε μέσα από τη φυλακή, ακολούθησαν επισκεπτήρια που πήγαινα να τον δω στον Κορυδαλλό κάθε 15 ημέρες. Είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη ο ένας τον άλλον για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω. Είναι πολύ δύσκολο αλλά παράλληλα είναι μοναδικό» αποκάλυψε η Ερασμία Μάνου σε συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα στην εκπομπή «Happy Day».

«Ο αρραβώνας έγινε με ειδική άδεια, παρουσία της μητέρας μου. Ήταν περίεργο όλο αυτό και ταυτόχρονα πολύ συγκινητικό. Η μαμά μου με τον Βασίλη έχουν πολύ ωραία σχέση, επικοινωνούν με κάποια τηλέφωνα. Στην αρχή φοβήθηκε, όταν της το είπα. Μετά – δεύτερο χρόνο – ήθελε να το συζητήσουμε. Το τρίτο βήμα ήταν ότι γνωρίστηκαν και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαρούμενη κι εκείνη για το θάρρος μου» κατέληξε η ίδια. 

Ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016, αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος. Εδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Γεννημένος το 1978, άρχισε από πολύ νωρίς να έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη αφού το 1998, σε ηλικία μόλις 20 ετών είχε φυλακιστεί για ένα έγκλημα τιμής που είχε κάνει με την αδερφή του. Αργότερα, καταδικάστηκε σε 44χρόνια φυλάκισης για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία και αφού πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ξεκίνησε απεργία πείνας προκειμένου να του γίνει χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι. Η απεργία πείνας διήρκησε 31 μέρες, ώσπου τελικά το αίτημά του έγινε δεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ανδρέας ΜικρούτσικοςΚορυδαλλόςχωρισμόςφυλακήειδήσεις τώραΒασίλης ΔημάκηςΣοφία Βόσσουτραγουδίστρια