Lifestyle|19.02.2024 21:00

Robert Downey Jr.: Το «ευχαριστώ» στον Νόλαν και το χιουμοριστικό σχόλιο στα BAFTA για την πορεία της καριέρας του

Newsroom

Μετά τη νίκη του στα βραβεία BAFTA και το βραβείο του B' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο «Οπενχάιμερ», ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Robert Downey Jr). ανέβηκε στη σκηνή για να κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του και να απευθύνει τα σέβη του σε αυτόν τον "τύπο" όπως χαρακτηριστικά είπε, τον Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan).

«Όταν ήμουν 15, ήθελα να είμαι ο Peter O'Toole. Όταν ήμουν 25, εργάστηκα για τον Richard Attenbourgh και τον Anthony Hopkins. Όταν ήμουν 35, επιτέλους κατάλαβα γιατί ο Dickie νόμιζε ότι ο Tony θα ήταν καλύτερο πρότυπο για μένα από τον Peter», είπε ο Downey Jr. «Όταν ήμουν 42, έκανα δύο ταινίες για τον Guy Ritchie και μάθαινα πώς να φτιάχνω μεγάλες ταινίες της Χόλιγουντ με έναν αγγλικό τρόπο. Μετά έπαιξα έναν τύπο που λέγεται Tony στο MCU για περίπου 12 χρόνια». Συνέχισε λέγοντας: «Και πρόσφατα, αυτός ο τύπος, ο Chris Nolan πρότεινε να προσπαθήσω για μια πιο διακριτική προσέγγιση ως τελευταία ελπίδα για την ανάσταση της φθίνουσας αξιοπιστίας μου. Οπότε μοιράζομαι αυτό με τους συνυποψήφιους μου, αυτή ήταν μια εξαιρετική χρονιά».

Ο Downey Jr. τίμησε επίσης τους ηθοποιούς και τους αγαπημένους του -συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του- στην ομιλία του, λέγοντας: «Το χρωστάω αυτό στον Chris, στην Emma, στον Cillian, στο καστ και το συνεργείο, στη Universal, στη WME και ειλικρινά μόνο στη βρετανική επιρροή. Και το τοποθετώ αυτό στα πόδια του Α και του Ω της ζωής μου: της Susan Downey».

ηθοποιόςBAFTAΡόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορβραβείαειδήσεις τώρα