Lifestyle|24.02.2024 10:11

Γωγώ Δελογιάννη για «Αλλο Ανθρωπο»: «Με είχε ενημερώσει ο Πολυχρονόπουλος πριν δημοσιευτεί η καταγγελία»

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε η Γωγώ Δελογιάννη, η οποία είχε ενεργή παρουσία στην κοινωνική κουζίνα «Ο Αλλος Άνθρωπος». Οταν ρωτήθηκε για την εθελοντική της δράση και τις στιγμές που τη στιγμάτισαν, θυμήθηκε: «Υπήρχαν κάποια Χριστούγεννα στον Άλλο Άνθρωπο, κάτω στην κουζίνα, που άρχισα να κλαίω με μαύρο δάκρυ. Είπα ότι "πέρσι κάναμε 500 μερίδες και δεν έφτασαν, φέτος κάναμε 800 μερίδες και δεν έφτασαν και αυτό είναι ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο! Τι κάνουμε εδώ;". Έκλαιγα από απελπισία».

Και συνέχισε: «Είχα πιάσει τον Κώστα (σ.σ. Πολυχρονόπουλο) και του έλεγα "τι κάνεις εδώ; Πώς το κάνεις αυτό;" και εκείνος μου απαντήσουμε πως "1.000 ταϊσμένοι είναι καλύτερα από μηδέν". Αλήθεια είναι αυτό. Εκεί διαλύθηκα και σκεφτόμουν "τι κάνουμε εδώ; Μπορούμε;". Τελικά όμως κάτι μπορούμε όλοι μαζί. Περίπου 200 – 300 άνθρωποι είχαν την καθημερινή τους σίτιση εκεί αλλά αν πιάσουμε όλες τις δομές στην Αθήνα, είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που τρώνε και έχουν την ανάγκη φαγητού. Πραγματική ανάγκη διαβίωσης».

«Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου»

Σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον ιδρυτή της κουζίνας, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, είπε: «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Ολο αυτό που συμβαίνει, είναι ένα πλήγμα στην αλληλεγγύη που δεν της αρμόζει. Ημουν 11 χρόνια στον Άλλο άνθρωπο, από τον τρίτο χρόνο. Εντεκα χρόνια είναι πάρα πολλά. Είναι πλήγμα στην αλληλεγγύη και δεν είναι ωραίο και για μένα συναισθηματικά είναι πολύ βαρύ. Εννοείται πως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου. Εγώ έμαθα για την καταγγελία από τον Κώστα, μου έστειλε μήνυμα μια μέρα νωρίτερα και μου είπε "αύριο θα βγει αυτό". Και σε άλλος φαντάζομαι έκανε το ίδιο.

Είπα ότι ό,τι είναι θα το ελέγξει η δικαιοσύνη. Τι να έλεγα; Δε ρώτησα, γιατί είμαι δικηγόρος, ό,τι και να ρωτήσεις δεν έχει σημασία γιατί ό,τι είναι θ' αποδειχθεί. Αλλοι ρωτήσανε. Ο Κώστας ισχυρίζεται ότι είναι όλα ψέματα και μακάρι, το εύχομαι. Ό,τι και να πει η δικαιοσύνη τώρα, η ζημιά στην αλληλεγγύη έχει γίνει. Μέσα σ' έναν χρόνο έσκασε η Κιβωτός και ο Αλλος Άνθρωπος».

«Δεν έχουμε ξαναμιλήσει από τότε»

Αναφορικά με το εάν είχε δει κάτι περίεργο, απάντησε: «Εκανα εντατική ψυχοθεραπεία αυτές τις μέρες. Έλεγα "ήμουν τυφλή; δεν είδα κάτι;". Έλεγα στον εαυτό μου, "κάτσε και σκέψου σημάδια που έχεις αγνοήσει". Και δεν έβρισκα. Κατέληξα σε κάτι που είναι πιο συλλογικό και πιο μεγάλο, όταν θες πολύ να πιστέψεις σε κάτι, όλα όσα μπαίνουν στη μέση τα προσπερνάς, δεν δίνεις σημασία. Εγώ έβλεπα το σκοπό. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει από τότε, δεν ξέρω και τι να πω. Σε άλλους ο Κώστας έχει πει ότι θέλει να συνεχίσουμε το έργο, μετά είπε θα το συνεχίσει μόνος του, υπάρχει ένα χάος».

Γωγώ ΔελογιάννηαλληλεγγύηΚώστας ΠολυχρονόπουλοςΟ Άλλος Άνθρωποςειδήσεις τώρα