Lifestyle|29.02.2024 10:28

Ηλίας Λογοθέτης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό - Το αφιέρωμα της Φινος Φιλμ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi
NDP / Eurokinissi

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος έπειτα από τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Ηλίας Λογοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ο γιος του, Αλέξανδρος, επίσης καλλιτέχνης, σε ανάρτησή του γράφει «So long blue eyes», αποχαιρετώντας τον πατέρα του με τα σχόλια από κάτω να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του σπουδαίου ηθοποιού.

Αντίστοιχα και η σύζυγός του, ηθοποιός, Μαρία Ζαχαρή, με αναρτήσεις στο Facebook, σε μαύρο, πένθιμο φόντο έγραψε: «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου».

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε τον φίλο του. «Αντίο αγαπημένε μου σπουδαίε, Ηλία.. Πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε... Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν... Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο αξέχαστες... Καλό ταξίδι φίλτατε εκεί που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και τη Μαρία σου» έγραψε στην ανάρτησή του, δημοσιεύοντας παράλληλα μια σειρά από φωτογραφίες από κοινές στιγμές τους.

 

«Με αυτο το γέλιο Θα σε θυμάμαι δάσκαλε αγαπημένε. Με αυτή την αστείρευτη γνώση σου, τεράστιε καλλιτέχνη. Με αυτή την ψυχή μωρού παιδιού, υπέροχε άνθρωπε. Σ' ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες. Θα σ’ αγαπώ για πάντα και θα σ' ευχαριστώ. Στο καλό, καλό σου ταξίδι, Ηλία Λογοθέτη» ανέφερε η Σοφία Βόσσου

 

Μηνύματα θλίψης, επίσης, έγραψαν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Ευθύμης Ζησάκης, ο Βασίλης Μπισμπίκης κ.α. 

Οταν τον εξύμνησε ο Θανάσης Βέγγος - Η ανάρτηση Δεληβοριά

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Ηλία Λογοθέτη, έκανε γνωστή μία ιστορία του παρελθόντος, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του ο τραγουδιστής, όταν το 1995 ο Θανάσης Βέγγος «είχε έρθει στο στούντιο για να ραπάρει στο "Τό’πα-το’κανα", τον είχα βομβαρδίσει -όπως μπορεί κανείς να φανταστεί- με ατέλειωτες ερωτήσεις. Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος ηθοποιός που έχει γνωρίσει ή συνεργαστεί, δεν σκέφτηκε δευτερόλεπτο: "Ο Ηλίας Λογοθέτης"».

«Δεν το ξέχασα ποτέ, όποτε βρισκόμουν ξανά μπροστά σε ένα απ’τα θαύματα των ερμηνειών του τελευταίου στο σινεμά ή στο θέατρο. Λατρευτικό αντίο, λοιπόν-και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του και στον φίλο Αλέξανδρος Λογοθέτης» καταλήγει ο Φοίβος Δεληβοριάς σε δημοσίευσή του στο Facebook.

Φίνος Φιλμ: «Θα μας λείψει η αβίαστη ευγένεια και το τακτ του»

«Σοβαρός, ευρυμαθής και με ιδιαίτερη παιδεία, ο Ηλίας συνεργάστηκε δύο φορές με την Φίνος Φιλμ, στον ξακουστό "Παπαφλέσσα" (1971) και στο ιδιαίτερο φιλμ "Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας" (1976), μια από τις τελευταίες ταινίες της εταιρείας. Θα μας λείψει η αβίαστη ευγένεια και το τακτ που χαρακτήριζε αυτόν τον σπουδαίο ηθοποιό και άνθρωπο του πνεύματος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του» υπογράμμισε ο λογαριασμός της ελληνικής εταιρείας παραγωγής ταινιών, Φίνος Φιλμ.

 

«Πιστεύω ότι ζούμε στη χαρά και την διανθίζουμε με λίγο αλατάκι λύπης, για να θυμόμαστε καλύτερα, Ηλίας Λογοθέτης (1939 – 2024)».

Φίνος Φιλμθάνατοςηθοποιόςειδήσεις τώραΗλίας Λογοθέτης