Lifestyle|01.03.2024 13:00

Σταμάτης Γαρδέλης για τη σύλληψή του: «Για εμένα ήταν ένα θεατρικό δρώμενο, στο κρατητήριο έδωσα αυτόγραφα»

Newsroom

Το πρωί της Παρασκευής (1/3), ο Σταμάτης Γαρδέλης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου», περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη με το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό, τον διαπληκτισμό του με τους υπαλλήλους στο Δασαρχείο και τη σύλληψή του.

«Ακουσα και έφτασα να βλέπω ότι φτάνω σε ισόβια κάθειρξη για ασήμαντη αφορμή. Συνάδελφός σας πήρε τη μάνα μου και της είπε: "Ο γιος σου είναι φυλακή, γιατί χτύπησε πρόεδρο". Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Είχα μια αισιόδοξη κατάληξη. Νόμιζα ότι θα άνοιγε ο φάκελός μου, πήγα στη διεύθυνση δασών, άρχισε μία συζήτηση υψηλών τόνων και κάποιος έχασε την ψυχραιμία του και κάλεσε αστυνομία» είπε, αρχικά, ο ηθοποιός.

Αναφερόμενος στο οικόπεδο πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το σπίτι του, ο ηθοποιός εξήγησε: «Εγώ αγόρασα ένα οικόπεδο, έχτισα εκεί. Τους εξηγεί ο δασολόγος μου με εκθέσεις, η κοινή λογική λέει ότι θα αποκτήσει τον πραγματικό του χαρακτήρα το οικόπεδό μου. Νομίζω θ' ακολουθηθεί μια διαδικασία που θα ξεδιαλύνει τον γόρδιο δεσμό (σ.σ. πρόστιμο). Δεν καταφέρομαι εναντίον κανενός, αλλά σ' ένα σύστημα μεγαλώνει και μας ξεπερνάει το ζήτημα».

«Είχε πάρα πολύ σασπένς η ιστορία, γιατί αφενός γνώρισα πολλούς ανθρώπους, αφετέρου δώσαμε αυτόγραφα. Για εμένα ήταν ένα θεατρικό δρώμενο. Δεν πέρασα άσχημα ούτε όμορφα, ήταν σαν να μάζευα υλικό για το τελευταίο μου αφήγημα, ήταν ωραία εμπειρία» είπε για τη σύλληψή του και τα όσα έζησε στο κρατητήριο.

«Αισθάνομαι ότι ζω μια συναρπαστική ζωή, γεμάτη συγκινήσεις και εκπλήξεις. Μαθαίνω πράγματα, να χειρίζομαι τον εαυτό μου, θεωρώ ότι έχουν απομυθοποιηθεί έννοιες όπως της ψυχιατρικής βοήθειας» δήλωσε κλείνοντας ο Σταμάτης Γαρδέλης. 

Το βίντεο μέσα από το κρατητήριο

Ο Σταμάτης Γαρδέλης επισκέφτηκε το Δασαρχείο Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, γιατί περιμένει να εκδικαστεί η υπόθεση με το οικόπεδο που έχει στο Πόρτο Γερμενό. Χωρίς να έχει γίνει σαφές αν είχε ραντεβού, ή αν πήρε αναβολή η υπόθεσή του, οι υπάλληλοι του είπαν πως εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν. Ο ηθοποιός αντέδρασε και επέμεινε να τον εξυπηρετήσουν. Η επιμονή του ηθοποιού έφερε εντάσεις και οι υπάλληλοι κάλεσαν την αστυνομία.

Αργότερα, μετέβη στον εισαγγελέα, όπου και παρέμεινε για τέσσερις ώρες. Αφέθηκε ελεύθερος. Μέσω Facebook, ο ηθοποιός δημοσίευσε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου, ένα βίντεο μέσα από το αστυνομικό τμήμα στο Αιγάλεω. Εκεί δείχνει τον χώρο και μετά τον εαυτό του, να κοιτάζει προς την κάμερα, χωρίς να εξηγεί τι έχει συμβεί.

«Τι καλά να είμαι; Δεν με βλέπω καλά. Από το ψυχιατρείο, τώρα εδώ, να δω πού θα είναι το επόμενο. Με κρατάνε γιατί ζητάω να μάθω την αλήθεια και οι ερωτήσεις μου φαίνεται ότι ενοχλούν πολύ. Σήμερα είχα μια επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων δασικού χάρτη. Εγώ επιμένω να λέω ότι το οικόπεδό μου δεν είναι δασικό, παραδίπλα που είναι εισαγγελέας δεν είναι δασικός, κι ο άλλος που έχει επιχείρηση πάνω στο κύμα δεν είναι δασικός, αλλά εγώ είμαι δασικός, επιμένουν σε αυτό το πράγμα» είχε αναφέρει στην εκπομπή «Πρωινό».

«Φυλακίστε με, εφτασα να έχω αυτοκτονικές τάσεις»

Σ' έντονο ύφος, ο Σταμάτης Γαρδέλης ξέσπασε για το σπίτι του, που κοντεύει να χάσει. «Με έχουν εξαφανίσει, με έχουν φτάσει στο όριό μου αυτά τα πράγματα. Καλύτερα εδώ μέσα στο κρατητήριο. Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Φυλακίστε με. Δεν θα με φιμώσετε με τίποτα. Ευτυχώς που έχω και κινητό εδώ μέσα και μπορώ και μιλάω. Μου έχουν πάρει όλη μου τη ζωή, όλη μου την ενέργεια, όλα μου τα λεφτά, και έρχονται να μου πάρουν και το σπίτι. Με έχουν φτάσει στο ψυχιατρείο. Εχω φτάσει να χρωστάω 80 και 100 χιλιάδες στην εφορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές, για ένα οικόπεδο που το πήρα, το αγόρασα, το πληρώνω και τώρα με φυλακίζουν. Ήρθε ο φάκελός μου να εξεταστεί και τον πήρε η πρόεδρος και λέει, “όχι θα πάει στη σειρά του”. Ποια σειρά; Εφτασα στο ψυχιατρείο. Εφτασα να έχω αυτοκτονικές τάσεις».

ειδήσεις τώραΣταμάτης Γαρδέληςσύλληψηφυλακήηθοποιόςεφορία