Lifestyle|04.03.2024 12:12

Heath Ledger: Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Steven Gaghan για τον θάνατο του ηθοποιού

Newsroom

Η απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού Χιθ Λέτζερ (Heath Ledger) το 2008 ήταν μια τραγική στιγμή για τον κινηματογράφο και οι λεπτομέρειες γύρω από τον θάνατό του παραμένουν θέμα ενδιαφέροντος και συζήτησης.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός του «The Dark Knight» πέθανε από υπερβολική δόση φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων παυσίπονων, αγχολυτικών και υπνωτικών. Πρόσφατα, ο σκηνοθέτης Στίβεν Γκάγκαν ανέφερε ότι ο Ledger είχε άλλες φιλοδοξίες εκείνη την εποχή. Ο Γκάγκαν είναι γνωστός για το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «Syriana» και κέρδισε επίσης το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Traffic».

Σε ένα επεισόδιο του podcast «Developmental Hell», ένα spin-off της εκπομπής «Revisionist History» του Μάλκολμ Γκλάντγουελ, ο Γκάγκαν μοιράστηκε την ιδέα του για μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Γκλάντγουελ, «Blink: The Power of Thinking Without Thinking», στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Ο αριθμός μου ήταν γραμμένος στο σενάριο»

Η απόφαση να δοθεί ο ρόλος στον Heath Ledger αντί του Leonardo DiCaprio για την ταινία βασισμένη στο βιβλίο "Blink: The Power of Thinking Without Thinking" ήταν μια σημαντική απόφαση που έλαβαν οι σκηνοθέτες.

Μετά τον θάνατο του Ledger, ο σκηνοθέτης Steven Gaghan αποκάλυψε ότι έλαβε μια κλήση από τον πατέρα του ηθοποιού, ανακοινώνοντας τα δυσάρεστα νέα. Ο Gaghan μοιράστηκε ότι δίπλα στο άψυχο σώμα του ηθοποιού στο κρεβάτι ήταν το σενάριο της ταινίας και το βιβλίο στο κομοδίνο. «Νομίζω ότι ο αριθμός μου ήταν γραμμένος στο σενάριο. Αυτοί οι άνθρωποι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν σοκαρισμένοι και κάλεσαν αυτόν τον αριθμό και δεν ξέρω γιατί», ανέφερε ο σκηνοθέτης

ηθοποιόςθάνατοςειδήσεις τώραΧιθ Λέτζερ