Lifestyle|13.03.2024 09:16

Στέφανος Κυριακίδης: H εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα του και η «αλαζονεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη»

Newsroom

Ο ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4»  για την καριέρα του, τη σύζυγό του, τον θάνατο του πατέρα του αλλά και την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη συνεργασία τους στην Επίδαυρο.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη σχέση με τη σύζυγό του: «Με τη γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι 52 χρόνια. Το παντρεμένο ζευγάρι θέλει χώρο». «Κρατιέται ο γάμος σεβόμενος ο ένας τον άλλον, να δέχεσαι τον άλλον όπως είναι κι όπως θα ήθελες να είναι, γιατί είναι ένδειξη αγάπης κι από κει και πέρα, υπάρχουν οι γκρίνιες και τα καβγαδάκια. Είναι λάθος να προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλο», προσθεσε.

«Ο πατέρας μου σκοτώθηκε 33 χρονών από μια χειροβομβίδα»

Ο Στέφανος Κυριακίδης αναφέρθηκε και στον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 33 ετών. «Σινεμά, πήγαινα από πιτσιρικάς, από πέντε χρονών. Ακόμα και όταν πέθανε ο πατέρας μου, όταν μάθανε ότι σκοτώθηκε, ήρθαν και με βγάλανε από το σινεμά. Δε θα το ξεχάσω. Σκοτώθηκε 33 χρονών από μια χειροβομβίδα. Τώρα είμαι δυο φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν εκείνος όταν σκοτώθηκε. Ήταν 33 χρονών, δε θα το ξεχάσω ποτέ» εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.

«Στα 62 δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και λες "παίζω την Αντιγόνη"»

Ο ηθοποιός μίλησε επίσης, για την εμπειρία του στην Επίδαυρο, όταν συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Είχα πει "όχι" στην αρχή για την Αντιγόνη. Είχα δουλειές, αλλά και δεν ήθελα, είναι διαφορετικός ο κώδικας συνεννόησης. Με πήρε η Αλίκη και μου λέει "δεν μου λες Στέφανε, έχεις αντίρρηση να παίξω τραγωδία; Έλα να περάσουμε καλά". Με έπεισε η αγάπη που είχε να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει. Ήταν θέμα πώς με πλησιάζει ο άλλος», εξήγησε. «Οι σχέσεις μας και το θέατρο για μένα είναι και το κλίμα που δημιουργεί. Για αυτό της είπα "Μα δεν έχω πάρει το copyright"», ανέφερε.

Τέλος, συμπλήρωσε: «Το βρίσκω ανέντιμο που έγραφαν πριν ανέβει η παράσταση. Μετά την πρεμιέρα άρχισαν οι κριτικές, δεν ήταν έντιμο. Η Αλίκη ήταν πολύ καλή συνεργάτιδα, η Επίδαυρος γέμισε, ο Λυκαβηττός δεν πήγε καλά. Κρύβει και μία δόση αλαζονείας. Στα 62 δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και λες "παίζω την Αντιγόνη". Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Εγώ λέω για τον χειρισμό και του κόσμου, αλλά και της ίδιας σαν σκέψη. Κάποιος έπρεπε να την αποτρέψει, δεν ξεκινάς απευθείας με τον χορό, ξεκινάς με τα βασικά στοιχεία. Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Όπου κι αν πηγαίναμε, δεν είχαμε ανταπόκριση. Πιο πολύ είχαμε ανταπόκριση, όταν τελείωνε η παράσταση που έπεφταν πάνω της».

Αλίκη ΒουγιουκλάκηΣτέφανος Κυριακίδηςηθοποιόςειδήσεις τώρα