Lifestyle|05.04.2019 15:28

Νίκος Ζιάγκος: Αλκοόλ, σεξ, ναρκωτικά - Είχα πρόβλημα με όλα (vids)

Newsroom

Ο Νίκος Ζιάγκος υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς της δεκαετίας του ΄80 και μεγάλος καρδιοκατακτητής.  Γεννήθηκε το 1956 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες της δεκαετίας του '80. Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει δύσκολες στιγμές και μάλιστα φιλοξενήθηκε και στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα Μεσάνυχτα» και μίλησε για την πολυτάραχη ζωή του, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον γιο του. Επίσης, αναφέρθηκε στη μήνυση που δέχθηκε από μια γυναίκα, που ισχυρίστηκε ότι της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και τη λήστεψε. 

Νίκος Ζιάγκος (NDP photo)

Για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ο Νίκος Ζιάγκος είπε: «...είχαμε ναρκωτικά, τότε είχαν πρωτοσκάσει. Και ακριβώς επειδή είμαστε "ανειδίκευτοι" πολλοί χάθηκαν από αυτό. Το χειρότερο ναρκωτικά απ’ όλα, το πιο ύπουλο είναι το αλκοόλ. Μπαίναμε στα μαγαζιά και μας έσκαγαν τα μπουκάλια κέρασμα. Το χειρότερο ναρκωτικό. Επειδή είναι νόμιμο το απενοχοποιούμε, αλλά είναι το χειρότερο. Υπήρξα αλκοολικός. Ξυπνούσα το πρωί κι έπινα κονιάκ με ζάχαρη. Μέχρι που το κατάλαβα, κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι ο οργανισμός "κρασάρει"».

Νίκος Ζιάγκος - Στις ντισκοτέκ μου έσκιζαν τα πουκάμισα

Για την μεγάλη αναγνωρισιμότητα είπε: «Περπατούσα στη Φωκίωνος και στις ντισκοτέκ και μου σκίζαν τα πουκάμισα. Έχουν γίνει τέτοια σκηνικά. Και με κάτι τρελές που δεν ήξερα από πού σκάνε, ο αδελφός μιας κοπέλας μου έλεγε "μίλησέ της σε παρακαλώ, έχει μπει στο ψυχιατρείο για σένα". Του λέω "γιατί έχει μπει στο ψυχιατρείο;" και μου λέει "γιατί ονειρεύεται να σε παντρευτεί και δεν της δίνεις σημασία. Κάτι τέτοια γινόντουσαν, κουλά, δεν ήξερα καν ποιες είναι.»

Εκτός από τον εθισμό του στα ναρκωτικά ο Νίκος Ζιάγκος μίλησε και για τον εθισμό του στο σεξ: «Είχα αντιμετωπίσει εθισμό στο σεξ. Είναι σαν να παίρνεις μία ουσία, βασικά. Ξέρεις, όταν συνηθίσεις να κάνεις κάτι κάθε μέρα, σου γίνεται λίγο εμμονή. Και με διαφορετικά θηλυκά. Γινόταν εμμονή, πηγαίναμε στα νησιά να κυνηγήσουμε θηλυκά, είχε γίνει σαν χόμπι. Σε κάποιο σημείο λες "κάτσε, μέχρι πού θα πάει αυτό;". Στο τέλος της βδομάδας, μετά από sex, drugs and rock'n' roll, σου έχει μείνει κάτι από όλο αυτό;».

Νίκος Ζιάγκος (NDP photo)

Για την γυναίκα που τον κατηγόρησε ότι την απείλησε με μαχαίρι για να την ληστέψει, είπε γελώντας: «Το '87 είχα νοικιάσει μια μονοκατοικία στο βουνό και έσκασε η ασφάλεια Αττικής στο σπίτι μου. Ήμουν με μια κοπέλα στο κρεβάτι, ανοίγω την πόρτα και μου λένε "σας κατηγορεί μια κυρία για ένοπλη ληστεία, έχουμε έρθει ανεπίσημα, δεν έχουμε ένταλμα. Πρέπει να έρθετε στο τμήμα του Κολωνακίου". Πήρα τον Κούγια και πήγαμε στο τμήμα. Μία μουρλή με κατηγορεί ότι της έβαλα ένα μαχαίρι στο λαιμό και της πήρα 10.000 και έγινα πρωτοσέλιδο με φωτογραφία του Playboy».

Το «Πρωινό» της Φαίης Σκορδά σχολίασε το κομμάτι της συνέντευξης, στο οποίο ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το πρόβλημα του γιου του με τα ναρκωτικά. Χαρακτήρισε την εγκυμοσύνη «ατύχημα» και παραδέχθηκε ότι η γιαγιά του παιδιού που τον μεγάλωνε έπαιρνε τον Ζιάγκο τηλέφωνο να έρθει να τον μαζέψει από το πάτωμα (αφού είχε κάνει χρήση ναρκωτικών). 

Από μοντέλο διαφημίσεων στο Σπίτι του Ηθοποιού

Ο Νίκος Ζιάγκος σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε ως μοντέλο διαφημίσεων και φοίτησε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη - μεταξύ των δασκάλων του ήταν και η Αλέκα Κατσέλη. Παρουσίασε εκπομπές - τηλεπαιχνίδια όπως η «Σφυγμομέτρηση» και η «Τυχερή πτήση». Το κοινό τον έχει δει σε γνωστές σειρές με αγαπημένους πρωταγωνιστές, όπως «Το μονοπάτι της αγάπης», «Ο ήχος της σιωπής», «Πολυθρόνα για τρεις», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Σαμπουάν», «Κάτω από την Ακρόπολη» και άλλες.

Το βιογραφικό περιλαμβάνει και την αμερικανική τηλεταινία «First Olympic Games» (1984) της Columbia Pictures Television. Έχει συνεργαστεί στον κινηματογράφο με δημοφιλείς ηθοποιούς, όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Νίκη Τριανταφυλλίδη, η Πέμη Ζούνη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιώργος Παρτσαλάκης κ.ά. και το 2005 δημιούργησε την ταινία «Ο Έτσι» σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή δική του, η οποία την επόμενη χρονιά κέρδισε την πρώτη θέση στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας.

Στα 27 παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο. Στην πιο δύσκολη φάση της ζωής του έμεινε χωρίς σπίτι. Στήριγμά του εκείνη την περίοδο της ζωής του ήταν η Άννα Φόνσου, η οποία παρέμεινε στο πλευρό του όλη την περίοδο της φιλοξενίας του στο Σπίτι του Ηθοποιού.

ναρκωτικάαλκοολικοίΝίκος Ζιάγκος