Lifestyle|26.03.2024 08:12

Στο στόχαστρο του FBI ο ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς: Έφοδος σε σπίτια του και κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση

Newsroom

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι πράκτορες πραγματοποίησαν έφοδο σε ακίνητα στο Λος Άντζελες, το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, τα οποία, σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συνδέονται με τον ράπερ και μεγιστάνα Sean «Diddy» Combs.

Έρευνες του FBI στα ακίνητά του

Το NBC News και τοπικοί σταθμοί στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι ανέφεραν πρώτοι τη Δευτέρα τη δραστηριότητα στις ιδιοκτησίες του Combs. Ομοσπονδιακοί πράκτορες των Υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλες αρχές επιβολής του νόμου πραγματοποιούσαν έρευνες στα ακίνητα στο πλαίσιο έρευνας των ομοσπονδιακών αρχών της Νέας Υόρκης για την εμπορία ανθρώπων στο σεξ, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Associated Press.

Δεν είναι σαφές αν ο Combs ήταν ο στόχος της έρευνας. Οι αξιωματούχοι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν δημοσίως λεπτομέρειες της έρευνας και μίλησαν στο AP υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο ακριβής λόγος για τις επιδρομές παρέμεινε ασαφής, μεταδίδει ο Guardian.«"Νωρίτερα σήμερα, η υπηρεσία Homeland Security Investigations (HSI) της Νέας Υόρκης εκτέλεσε ενέργειες επιβολής του νόμου στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας, με τη βοήθεια της HSI του Λος Άντζελες, της HSI του Μαϊάμι και των τοπικών μας εταίρων στις αρχές επιβολής του νόμου", ανέφερε η υπηρεσία Homeland Security Investigations. Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε τον στόχο της έρευνας.

Κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική διακίνηση

Σε απάντηση των ισχυρισμών ότι βίασε μια 17χρονη, οι δικηγόροι του Combs κατέθεσαν έγγραφα με τα οποία ζητούν την απόρριψη της αγωγής και δηλώνουν ότι "ποτέ δεν συμμετείχε, δεν ήταν μάρτυρας, ούτε ήταν ή είναι σήμερα ενήμερος για οποιοδήποτε παράπτωμα, σεξουαλικό ή άλλο, που σχετίζεται με τον ενάγοντα σε οποιαδήποτε περίσταση".

Το NBC μετέδωσε ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στο Μανχάταν έχουν πάρει συνεντεύξεις από ανθρώπους και έχουν προγραμματίσει να πάρουν συνεντεύξεις από πηγές σε σχέση με τους ισχυρισμούς για σεξουαλική διακίνηση, σεξουαλική επίθεση και προσέλκυση και διανομή παράνομων ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας των ΗΠΑ στο Μανχάταν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Βίντεο από το KABC, έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ειδήσεων, έδειξε ένοπλους αστυνομικούς να εισέρχονται σε ένα ακίνητο στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες, το οποίο, σύμφωνα με το KABC, συνδέεται με την εταιρεία Bad Boy Entertainment του Combs.

Ο Combs συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο επιδραστικών παραγωγών και στελεχών της χιπ-χοπ των τελευταίων τριών δεκαετιών. Παλαιότερα γνωστός ως Puff Daddy, έχτισε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες της χιπ-χοπ, ανοίγοντας δρόμο με διάφορες οντότητες που συνδέονται με το διάσημο όνομά του. Είναι ο ιδρυτής της Bad Boy Records και τρεις φορές νικητής Grammy, ο οποίος έχει συνεργαστεί με μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι Notorious BIG, Mary J Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans και 112.

ΜαιάμιΗΠΑΛος Άντζελεςειδήσεις τώρα