Lifestyle|23.06.2020 15:28

Κέιτλιν Τζένερ: Σχεδόν όλη μου τη ζωή κυκλοφορούσα κρυφά ντυμένος γυναίκα

Newsroom

Η Κέιτλιν Τζένερ (Caitlyn Jenner) είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα, ύψους 1,88 μ. Το κορμί της, που διαγράφεται στο στενό little black dress που έχει επιλέξει να φοράει, δείχνει γυμνασμένο, αποτέλεσμα της αθλητικής ζωής που ξεκίνησε από παιδί. Από τότε αισθανόταν περίεργα με το σώμα της, έψαχνε απαντήσεις για το ποια είναι... «Έψαχνα να βρω ποια είμαι από τότε που ήμουν 8, 9, 10 χρόνων.

Όμως, μεγαλώνοντας τις δεκαετίες του ’50 του ’60 και του ’70, δεν ήξερα πώς λέγεται αυτό που μου συμβαίνει, δεν ήξερα γιατί μου συμβαίνει. Δεν ένιωθα άνετα με τον εαυτό μου» λέει στον Γιώργο Πράτανο, καθισμένη σταυροπόδι στην άκρη του καναπέ, συζητώντας πλέον με άνεση για εκείνο το μυστικό που τη στοίχειωνε σχεδόν μια ολόκληρη ζωή.

Μια πρώτη διέξοδος στα αναπάντητα ερωτήματα που την ταλάνιζαν πρόσφερε ο αθλητισμός. Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1976 (στο Μόντρεαλ) στο δέκαθλο –συνοδευόμενο από παγκόσμιο ρεκόρ– μετέτρεψε την Caitlyn –Bruce Jenner τότε– σε μια αγαπητή φιγούρα για τους Αμερικανούς.

Αυτό συνέβη γιατί μέχρι να εμφανιστεί η Jenner τα πιο σπουδαία αθλήματα κερδίζονταν από το αντίπαλον δέος, τους Σοβιετικούς, οπότε η νίκη της τόνισε την εθνική υπερηφάνεια τους. Οι Αμερικανοί αναφέρονταν σε εκείνον ως τον «πιο σπουδαίο αθλητή του κόσμου», έγινε το πρόσωπο στο εμβληματικό για την ποπ κουλτούρα τους κουτί δημητριακών Wheaties, ήταν συχνά καλεσμένος σε δημοφιλείς εκπομπές, έκανε guest σε σίριαλ και ταινίες, ενώ ήταν επιτυχημένος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Ήταν, όμως, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που άνοιξαν τον δρόμο για μια νέα ζωή στον γεννημένο στη Νέα Υόρκη Bruce Jenner και, όπως είναι φυσικό, όταν βρέθηκε στην Αθήνα καλεσμένη του Νίκου Κοκλώνη, έσπευσε να επισκεφτεί το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον γενέθλιο τόπο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να επισκεφτώ το Καλλιμάρμαρο, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896» μου λέει και εξηγεί τη σημασία τους για εκείνη. 

T

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένα υπέροχο και σπουδαίο κομμάτι της ζωής μου. Η αλήθεια είναι πως υπήρξα πάντοτε ευλογημένη. Είχα την ευτυχία να έχω μια διάκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω έρθει άλλες δύο φορές στην Ελλάδα, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη, αλλά ποτέ στην Αθήνα. Όμως, ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα από το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η ευτυχία που είχα να αποκτήσω μια υπέροχη οικογένεια».

«Σχεδόν όλη μου τη ζωή κυκλοφορούσα κρυφά ντυμένος γυναίκα. Ένιωθα δυσφορία με το φύλο μου. Δεν ένιωθα άνετα με το σώμα μου. Κάποια στιγμή επέστρεψα στο Μαλιμπού και αποφάσισα πως δεν θέλω να ζω έτσι πια. Ξεκίνησα την ορμονοθεραπεία και αναρωτιόμουν πώς θα ζω τη ζωή μου μετά από αυτό».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί με το Έθνος της Κυριακής 7 Απριλίου

Κέιτλιν Τζένερ