Lifestyle|05.04.2019 13:32

Στέφανος Μουαγκιέ: Η ρατσιστική επίθεση στο Γκάζι και ο τσακωμός για τη Δούκισσα (vid)

Newsroom

Ο 34χρονος ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιέ «μπήκε στα σπίτια» του τηλεοπτικού κοινού μέσα από τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα», ενώ αυτή τη σεζόν υποδύεται τον «Μαμαντού» στη σειρά του ANT1 «Πέτα τη φριτέζα», με συμπρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο και τον Φάνη Μουρατίδη. Ο Μουαγκιέ ήταν καλεσμένος της εκπομπής «The 2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου την Πέμπτη (4/4) και αναφέρθηκε στο περιστατικό βίας και ρατσισμού που δέχτηκε στο Γκάζι.

«Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Παιδί έρωτα. Οι γονείς μου ήρθαν στην Ελλάδα από την Ουγκάντα για να σπουδάσουν. Μαιευτική-νοσηλευτική η μητέρα μου και βιολόγος-μικροβιολόγος ο μπαμπάς. Συνταξιοδοτήθηκαν τώρα. Έχω και μια αδερφή μικρότερη. Δεν ήταν επιλογή της μητέρας μου να έρθει στην Ελλάδα. Έγινε κλήρωση στην οικογένειά της. Ήταν 13 παιδιά και υπήρχε πόλεμος στην Ουγκάντα και Χούντα εδώ. Του πατέρα μου ήταν επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα. Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα στον Βύρωνα. Δεν βίωσα ρατσισμό. Όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές για μένα και το ίδιο και το δικό μας σπίτι». 

Εξήγησε ότι ούτε στον στρατό δέχτηκε ρατσισμό και ότι μόνο μία φορά του συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό τέτοιου τύπου - το 2012 όταν βρισκόταν στο Γκάζι και δέχτηκε απειλές από κάποιους που ανήκουν σε κόμμα της ακροδεξιάς. «Το 2012 έζησα κάτι από ένα κόμμα που πρεσβεύει την ακροδεξιά…δέχτηκα απειλές ότι με έχουν στοχοποιήσει και ήμουν τυχερός που με πέτυχαν στο Γκάζι».

 

Ο νεαρός ηθοποιός, που παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε από το θέατρο δρόμου, δηλώνει «εραστής της τέχνης» - αν και η απόλυτη τέχνη για εκείνον είναι ο χορός. Ο Στέφανος Μουαγκιέ διηγήθηκε και ένα αστείο περιστατικό με μια πρώην σύντροφό του και το γνωστό μοντέλο Δούκισσα Νομικού. Όπως είπε είχε βρεθεί στα τηλεοπτικά βραβεία του Έθνους και όταν είδε τη Δούκισσα να περνάει δίπλα του είχε μια αντίδραση που εξόργισε την τότε κοπέλα που τον συνόδευε. 

Πέτα τη φριτέζαρατσισμόςΣτέφανος ΜουαγκιέThe 2night show