Lifestyle|21.04.2024 17:38

Από τη Μενεγάκη στον Cave: Τι κρατάμε και τι πετάμε από την εβδομάδα που τελειώνει

Newsroom

Η ομάδα του ethnos.gr μοιράζεται με τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες γεγονότα/ καταστάσεις / πράγματα/ πρόσωπα που ξεχώρισε (με θετικό ή αρνητικό πρόσημο) αυτή την εβδομάδα.

Τι κρατάμε - τι πετάμε αυτή την εβδομάδα

Κυριακή Αξιώτη

  • Κρατάω: Τη νέα έρευνα του Eteron, σύμφωνα με την οποία οι νέοι δεν βγάζουν τον μήνα με τις απολαβές τους. Απαισιόδοξο το συμπέρασμα, αλλά στήριξη για την απόδειξη -με αριθμούς-μιας ζοφερής πραγματικότητας που δεν είναι αυτονόητο πως θα ειπωθεί.
  • Πετάω: Τους 30 βαθμούς Κελσίου από μέσα Απρίλη (Ή τη γκρίνια όσων παραπονιούνται πως έπεσε λίγο η θερμοκασία και πήγε στους 25!)

Πασχάλης Γαγάνης

  • Κρατάω: Τη συλλογική αντίδραση των πολιτών στη Νίσυρο για την απειλή απέλασης του πατέρα που κατήγγειλε ότι κακοποίησαν το παιδί του. Οι Αρχές είναι υπεύθυνες για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, αλλά ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος να βρίσκεται δίπλα στον ανίσχυρο. «Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς παρτ’ το χαμπάρι».
  • Πετάω: Τη χυδαία και μαζική επίθεση σε ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας, μόλις διαδόθηκε πληροφορία πως υπάρχει θετικός διεθνής σε δείγμα ντόπινγκ. Πάντα χωρίς στοιχεία και πάντα με βάση την ομάδα που υποστηρίζουμε. Η λογική «αυτός αποκλείεται να είναι καλός, σίγουρα κλέβει», είναι καλά μπολιασμένη μέσα μας και δεν θα φύγει.

Αφροδίτη Γκόγκογλου

  • Κρατάω: Το έργο της Generation Act – της πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση και βοήθεια του πληθυσμού των clubbers σε parties και μεγάλα φεστιβάλ, σχετικά με τη χρήση και τον έλεγχο ψυχοδραστικών ουσιών. Από την υποκριτική στάση απέναντι στο φαινόμενο, είναι πολύ χρησιμότερη η βοήθεια -στις περιπτώσεις που χρειάζεται- και η διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των δυνητικών χρηστών.
  • Πετάω: Τις τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες του Nick Cave στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση – όχι γιατί θα πήγαινα αλλά γιατί τον έχω δει αμέτρητες φορές (στην Αθήνα) και οι τιμές των εισιτηρίων ήταν πάντα προσιτές για τους περισσότερους. Θα γίνει και ο πολιτισμός μία υπόθεση που θα αφορά τους έχοντες;

Κατερίνα Καραβία

Γρηγόρης Ραχωβίτσας

  • Κρατάω: Τη γενναιοδωρία στους ανθρώπους. Είναι πιο ευτυχισμένοι και έχουν περισσότερους φίλους. Το λένε και πολλές έρευνες!
  • Πετάω: Την εμμονή μας με την ποσότητα και όχι με την ποιότητα. Να ναι καλά αυτός ο άτιμος αλγόριθμος της Google. Που καταδυναστεύει τις ζωές μας και θέλει να… επιβάλλει από το τι θα τρώμε μέχρι το τι μουσική θα ακούμε.

Γιάννης Σκόκας

  • Κρατάω: Το ότι μεγάλωσε η μέρα.
  • Πετάω: Το ότι πρέπει να στρώνουμε/ξεστρώνουμε τα χαλιά χειμώνα – καλοκαίρι



έρευναΝικ ΚέιβΕλένη Μενεγάκηειδήσεις τώραΣτέγη Ιδρύματος ΩνάσηΝίσυρος