Lifestyle|26.04.2024 19:40

Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Ο παραμυθένιος γάμος στη Μύκονο και το βίντεο όλο νόημα πριν το διαζύγιο

Άγγελος Γεραιουδάκης

Χωριστούς δρόμους αποφάσισαν να τραβήξουν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχοπουλος, επειτα από δέκα χρόνια κοινής ζωής. «Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μας ενώνουν για πάντα και ως στοργικοί γονείς, θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους με απεριόριστη αγάπη» ανέφερε μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους στην οποία ζητούν κατανόηση, διότι προτεραιότητά τους είναι η ψυχική ηρεμία των παιδιών τους.

Οι φήμες για τον χωρισμό τους, ωστόσο, είχαν ξεκινήσει πριν από έναν μήνα, περίπου, με την ίδια την ηθοποιό ν' αρνείται όσα ακούγονταν. «Δίνω βάση στις αρνητικές κριτικές όταν θεωρώ ότι έχουν βάση. Στη προκειμένη περίπτωση δεν είχαν. Ημουν καλεσμένη από ένα μεγάλο ξενοδοχείο για τα εγκαίνιά του, και η δουλειά μου εκεί ήταν να προωθήσω το ξενοδοχείο. Αυτό έκανα» δήλωσε. Στην ερώτηση αν τη στεναχωρούν δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική της ζωή, και την ήθελαν να παίρνει διαζύγιο από τον Φίλιππο Μιχόπουλο, η ίδια είχε πει: «Δε με στεναχώρησαν, δεν τα παρακολουθώ. Ξέρω ότι αυτά γίνονται. Πρέπει κάτι να γραφτεί. Μάλλον αυτή τη περίοδο δεν έχει θέματα και ασχολούμαστε με αυτά. Γράφτηκε και αυτό, όπως όλα τα άλλα».

O φθινοπωρινός γάμος

Το καλοκαίρι του 2013, η ηθοποιός επισκέφτηκε τη Μύκονο με μια παρέα φίλων και περνούσε χρόνο στην παραλία απολαμβάνοντας τον ήλιο. Από το σημείο όπου καθόταν, είδε έναν άντρα με κράνος πάνω σε μια μηχανή. Δεν μπορούσε να διακρίνει το πρόσωπό του ή τα χαρακτηριστικά του, αλλά αυθόρμητα είπε στους φίλους της: «Αυτόν τον θέλω». Την τρίτη μέρα των διακοπών, η Αθηνά Οικονομάκου πήρε τον αριθμό τηλεφώνου του. «Γνωριστήκαμε στη Μύκονο, σε μια παραλία. Τελικά είχαμε βρεθεί και το προηγούμενο βράδυ, είχαμε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο κι εκείνος μετά μου είπε πως κάτι υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Εγώ δεν το θυμάμαι, όμως, κι αυτό είναι το παράπονό του! Ουσιαστικά συναντηθήκαμε την επόμενη μέρα στην παραλία, εκεί γνωριστήκαμε» είχε αποκαλύψει η ηθοποιός για τη γνωριμία τους.

Τρία χρόνια μετά, τον Οκτώβριο, η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου λίγο μετά τις 16:30 στη Μύκονο. Η νύφη έφθασε στην εκκλησία με σκάφος, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον αδελφό της. Εκεί την περίμεναν μουσικοί οι οποίοι και την συνόδευσαν μέχρι το κατώφλι της εκκλησίας. Επέλεξε ένα κομψό νυφικό δια χειρός Σήλιας Κριθαριώτη. Ηταν ένα εντυπωσιακό mermaid φόρεμα, φτιαγμένο από απλικαρισμένες γαλλικές δαντέλες και πουά μεταξωτό τούλι κεντημένο στο χέρι με φτερά στρουθοκάμηλου. Εκείνος την περίμενε φορώντας ένα λευκό κοστούμι και έχοντας στο πλευρό του λίγους και καλούς φίλους. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Kivotos στον Όρνο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού. Κουμπάρα του ζευγαριού ήταν η φίλη τους Νίκη Παλληκαράκη και ο Μιχάλης Νέζης, οι οποίοι ήταν και οι μάρτυρες στον πολιτικό τους γάμο που είχε γίνει έναν χρόνο πριν στο Γύθειο. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Χριστίνα Κοντοβά, ο Σάκης Τανιμανίδης με την Χριστίνα Μπόμπα, η καλύτερη φίλη της νύφης Βάσω Λασκαράκη, η Ευαγγελία Συριοπούλου και πολλοί άλλοι. Η τελετή ήταν ρομαντική, με την εκκλησία να έχει στολιστεί με πολύχρωμα λουλούδια, θυμίζοντας παραμύθι

«Ποτέ μου δεν είχα ονειρευτεί γάμους και νυφικά.. και ειδικά κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού το άγχος, και το τρέξιμο για τη διοργάνωση του γάμου μου σε συνδυασμό με τη δουλειά μου και τις αμέτρητες ευθύνες ως νέα μανούλα, με έκαναν πολλές φορές ν' αναρωτηθώ "γιατί το περνάω όλο αυτό;" Τώρα ξέρω! Θα το ξαναέκανα ακόμα και εάν ήταν 100 φορές πιο δύσκολο! Ηταν το ωραιότερο πάρτι ever και ναι, για μένα το νυφικό μου ήταν το ωραιότερο νυφικό του κόσμου όλου» έγραψε η ηθοποιός σε ανάρτηση που έκανε στα social media, τρεις μέρες μετά τον γάμο της.

Τα δύο τους παιδιά

Τα δυο τους παιδιά, ο Μάξιμος και η Σιέννα, είναι για εκείνους όλη τους η ζωή και η απόλυτη προτεραιότητά τους. «Με δύο παιδιά είναι τέλεια. Στο πρώτο επειδή δυσκολεύτηκα πολύ, είχα φόβο, ανασφάλεια και ενοχές, στο δεύτερο που τα είχα καταπολεμήσει όλα αυτά, βγήκε πιο αβίαστα, είναι πιο ξέγνοιαστο. Το μικρό βλέπει το μεγάλο και παίζουν μαζί» είχε δηλώσει η Αθηνά Οικονομάκου σε μία παλιότερη συνέντευξή της.

Οσον αφορά στην επιλογή των ονομάτων, η ηθοποιός έχει αποκαλύψει ότι «τ' όνομα Ηλέκτρα το επιλέξαμε λόγω της μητέρας του συζύγου μου. Όσο για το Σιέννα, στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, πριν μάθουμε ότι είναι αγόρι, ήμαστε διακοπές με τον Φίλιππο και αρχίσαμε να ψάχνουμε ονόματα. Καταλήξαμε, λοιπόν, στο Μάξιμος για αγόρι και στο Σιέννα για κορίτσι. Όταν ήρθε στη ζωή μας ο γιος μας, τον ονομάσαμε Μάξιμο - Σπύρο και, τώρα με το κοριτσάκι, δεν το συζητήσαμε καν. Δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να της δώσουμε οπωσδήποτε ένα όνομα που να γιορτάζει. Ελπίζω να αρέσει και σε εκείνη».

Η βάφτιση της μικρής ήταν πολύχρωμη, με παστέλ χρώματα στα λουλούδια της κολυμπήθρας, τις μπομπονιέρες και τον στολισμό. Τα βαφτιστικά της ήταν λευκή δαντέλα, με ροζ κορδέλα στη μέση. Τα παπούτσια της έμοιαζαν με παπούτσια χορού και είχαν λευκές δαντέλες για να δένουν στη γάμπα.

Μια καλόγουστη minimal κατοικία στα Βόρεια Προάστια

Το πρώην ζευγάρι διατηρεί ένα πανέμορφο σπίτι στα Βόρεια Προάστια, το οποίο φαίνεται να έχει διακοσμηθεί με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram και, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό, μας έχει δείξει μερικά από τα αγαπημένα της σημεία. Η διακόσμηση είναι απλή, με κυρίαρχα στοιχεία το γκρι και το ξύλο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει, είναι το δωμάτιο  - ντουλάπα που φιλοξενεί την πλούσια γκαρνταρόμπα της ηθοποιού.

Το σαλόνι είναι διακοσμημένο με γήινα χρώματα, εκπέμποντας έναν αυθεντικό αέρα μοντερνισμού. Το ξύλινο τραπέζι και οι πολυθρόνες με ζωηρά σχέδια κεντρίζουν το ενδιαφέρον, δίνοντας στον χώρο μια φουτουριστική νότα. Οι τοίχοι είναι κυρίως επενδεδυμένοι με ξύλο, προσφέροντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Ένας μεγάλος πίνακας, στυλάτα βιβλία και λίγα επιλεγμένα διακοσμητικά αντικείμενα συνθέτουν μια αρμονική διακόσμηση στο σαλόνι. Οσο εντυπωσιακός είναι ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού της Αθηνάς Οικονομάκου, άλλο τόσο γοητευτικός είναι και ο εξωτερικός.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού έγινε τον Ιούλιο του 2023, όταν ο Φίλιππος Μιχόπουλος παρευρέθηκε στα εγκαίνια του showroom για το γυναικείο brand ένδυσης που διατηρούν από κοινού η Αθηνά Οικονομάκου και η Μαίρη Συνατσάκη.

Ενα 24ωρο πριν έρθει η ανακοίνωση για το διαζύγιό τους, η ηθοποιός είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Instagram, το οποίο έλεγε χαρακτηριστικά: «Η ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι στα ρούχα που φοράει, ούτε στο σώμα που κουβαλάει ή στον τρόπο που χτενίζει τα μαλλιά της. Η ομορφιά της γυναίκας φαίνεται στα μάτια της, γιατί αυτή είναι η πόρτα στην καρδιά της, το μέρος που η αγάπη κατοικεί».

χωρισμόςγάμοςΜύκονοςπαιδιάδιαζύγιοΑθηνά Οικονομάκουηθοποιόςειδήσεις τώρα