Lifestyle|08.04.2019 13:44

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο θανάσιμος τραυματισμός της, σπάνιος και σε λάθος σημείο

Newsroom

Ο Δόκτορ Ρίτσαρντ Σέφερντ έχει κληθεί να ερευνήσει τα πιο γνωστά και συναισθηματικώς φορτισμένα εγκλήματα και δυστυχήματα των τελευταίων 30 χρόνων στη Βρετανία. Ο διάσημος παθολόγος έφτασε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα 22 χρόνια από το μοιραίο τροχαίο που στέρησε τη ζωή στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, αφιερωμένο στην έρευνα για τον θάνατο της Νταϊάνα και στο βιβλίο του Ρίτσαρντ Σέφερντ, «Αφύσικες αιτίες», η αγαπημένη πριγκίπισσα του βρετανικού λαού θα είχε επιβιώσει αν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας της.

Ο Σέφερντ πιστεύει ότι η ζώνη θα της έσωζε τη ζωή και το ατύχημα θα της επέφερε μόνον σπασμένα κόκαλα και μώλωπες. Στο βιβλίο τους που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, ο διάσημος παθολόγος - όπως γράφει σε δημοσίευμά της η DailyStar - αναφέρει ακόμα ότι: «ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι τόσο σπάνιος που σε όλη μου την καριέρα δεν πιστεύω ότι έχω δει παρόμοιο». Ο θανάσιμος τραυματισμός της ήταν μικροσκοπικός, «σε λάθος σημείο» και απίστευτα σπάνιος. «Η παθολογία του θανάτου της είναι πιστεύω αδιαμφισβήτητη»,προσθέτει, και θεωρεί ότι γύρω από τη ρήξη αυτής της μικρής πνευμονικής φλέβας έχουν «υφανθεί» πολλά σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας.

Νταϊάνα - Ντόντι Αλ Φαγιέτ (AP Images)

Ο Σέφερντ - ο οποίος σε κάθε περίπτωση συμφώνησε ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα - επανεξέτασε το ατύχημα, στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον τελευταίο σύντροφό της, τον Ντόντι Αλ Φαγέντ, ως μέρος μιας έρευνας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου προκειμένου να διερευνηθούν οι θεωρίες συνωμοσίας και να ανακαλύψει εάν υπάρχουν αμφιβολίες για το αν τα θύματα σκοτώθηκαν εξαιτίας του τροχαίου.

πριγκίπισσα Νταϊάνα