Lifestyle|08.04.2019 12:55

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα μιλά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε (vid)

Newsroom

Η φετινή εκπρόσωπος της χώρας μας στη Eurovision, Κατερίνα Ντούσκα βρέθηκε στο Άμστερνταμ, όπου παρουσίασε το τραγούδι «Better Love». Περισσότεροι από 5.000 θεατές στην αρένα AFAS στο Άμστερνταμ παρακολούθησαν το προωθητικό γκαλά της Eurovision, που διοργανώνεται για 11η χρονιά υπό την αιγίδα της EBU. Η τραγουδίστρια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Στη φωλιά των κούκου» για την εμπειρία της και για ένα θέμα υγείας που αντιμετώπισε.

«Ήταν μια φανταστική εμπειρία, γνώρισα τους eurofans και τις άλλες αποστολές». Σε ερώτηση για τα στοιχήματα αναφορικά με το τραγούδι της Κύπρου «Replay» από την Τάμτα, η Ντούσκα απάντησε: «Δεν παρακολουθώ τι γίνεται, δεν έχει νόημα, αρέσει το τραγούδι της Ελλάδας, αρέσει το τραγούδι της Κύπρου, όλα αυτά είναι ωραία θετικά πράγματα και όλα θα κριθούν εκεί, στο Ισραήλ.

Η τραγουδίστρια παραδέχθηκε ότι ήταν άρρωστη κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο Άμστερνταμ - κάτι που επηρέασε και τη φωνή της - και είπε: «Δεν έχω περάσει ποτέ καλύτερα, σε μια κακή μου εμφάνιση: «Είμαστε άνθρωποι, ταξιδεύουμε είμαστε κουρασμένοι, είναι όλα ταχύρυθμα, όταν δεν είσαι καλά με την υγεία σου μπορεί να σε προδώσει κάτι. Είμαστε επαγγελματίες, σηκωνόμαστε, προχωράμε. Ο κόσμος μας αντιμετώπισε φοβερά».

Επόμενος σταθμός της Κατερίνας Ντούσκα θα είναι η Ισπανία και συγκεκριμένα θα βρεθεί στις 20 Απριλίου στο Γκαλά της Eurovision στη Μαδρίτη. «Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην τελική ευθεία για Eurovision. Το μυαλό μου δεν είναι κάπου αλλού».  

T

Η σειρά εμφάνισης Ελλάδας και Κύπρου στη Eurovision 2019

Ήδη έχει ανακοινωθεί η σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχων στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 τον Μάιο στο Τελ Αβίβ, με την Κατερίνα Ντούσκα και την Τάμτα να εξασφαλίζουν ευνοϊκές σειρές εμφάνισης στον α΄ ημιτελικό (14 Μαΐου) για τις συμμετοχές Ελλάδας και Κύπρου αντίστοιχα.

Τη βραδιά του πρώτου ημιτελικού θα ανοίξει η Τάμτα με το «Replay» για την Κύπρο, ενώ η Κατερίνα Ντούσκα με το «Better Love» για την Ελλάδα θα είναι η προτελευταία συμμετοχή, πριν πέσει η αυλαία με τον Σαν Μαρίνο.

T

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στη «Φωλιά των Κου Κου», η εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα στη σκηνή της Eurovision θα είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση καθώς το τραγούδι αναφέρεται στη γυναικεία κακοποίηση. «Θα έχει μαζί της δυο χορεύτριες και, συγκεκριμένα, τη Δήμητρα Βλάχου και τη Φάνια Γρηγορίου, τρεις τραγουδίστριες που θα τη βοηθήσουν στα φωνητικά και που είναι η Ευγενία Λιάκου, η Ελένη Ποζαντζίδου και η Ερασμία Μαρκίδη και τη χορογραφία θα κάνει η Ιωάννα Τουμπακάρη. 

Στο βίντεο κλιπ είναι πολύ ροζ. Υπάρχει ένας κοινός κώδικας ανάμεσα στο βίντεο κλιπ και στη σκηνική παρουσία, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο ροζ. Θα είναι αρκετά θεατρικό, καθώς το επιμελείται η Έφη Γούση που προέρχεται από τον θεατρικό χώρο. Ενώ η Τάμτα θα έχει περισσότερα οπτικά εφέ, της Κατερίνας Ντούσκα θα είναι θεατρικό. Θα έχουμε πιο πολλά θεατρικά στοιχεία. Θα είναι πολύ ατμοσφαιρικό και πολύ αέρινο». 

T

Συνολικά, 42 χώρες θα λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό Eurovision, με τις λεγόμενες «Big Five» (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία) να παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπως επίσης και το Ισραήλ, η χώρα που νίκησε πέρυσι και διοργανώνει φέτος το σόου.

Στον Μεγάλο Τελικό στις 18 Μαΐου, θα διαγωνιστούν οι 10 φιναλίστ του κάθε ημιτελικού, με τους «Big 5» και το Ισραήλ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Κατερίνα ΝτούσκαKaterine DuskaEurovision 2019Eurovision