Lifestyle|11.04.2019 15:08

H Κιμ Καρντάσιαν σπουδάζει Νομική: «Το ποινικό δίκαιο το παίζω στα δάχτυλα» (pics)

Newsroom

Η Κιμ Καρντάσιαν, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Vogue, αποκάλυψε ότι σπουδάζει Νομική προκειμένου να γίνει δικηγόρος ποινικού δικαίου και ότι σκοπεύει να δώσει εξετάσεις το 2022.

Η διάσημη τηλεπερσόνα ξεκίνησε την τετραετή μαθητεία της σε ένα δικηγορικό γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε παλέψει για την απελευθέρωση της Άλις Μαρί Τζόνσον. Η 63χρονη βρισκόταν σε μια φυλακή της Αλαμπάμα από το 1996 για κατοχή κοκαΐνης και ξέπλυμα χρήματος. 

«Ο Λευκός Οίκος με κάλεσε για συμβουλές προκειμένου να βοηθήσω να αλλάξει το σύστημα της επιείκειας και βρέθηκα να κάθομαι στην αίθουσα Ρούσβελτ με έναν δικαστή που είχε καταδικάσει εγκληματίες και πολλούς πραγματικά ισχυρούς ανθρώπους κι εγώ απλά καθόμουν εκεί και σκεφτόμουν: ‘Διάολε. Πρέπει να μάθω περισσότερα’», ανέφερε η Κιμ Καρντάσιαν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τονίζει: «Θα έλεγα ότι έπρεπε να πω, για την ανθρώπινη πλευρά και γιατί είναι τόσο άδικο. Αλλά είχα δικηγόρους μαζί μου που θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν όλο αυτό με τα γεγονότα της υπόθεσης. Δεν είναι ποτέ ένα μόνο άτομο που κάνει όλη την δουλειά. Είναι πάντα μια συλλογική εργασία και πάντα γνώριζα τον ρόλο μου, αλλά απλά ένιωσα ότι θα ήθελα να είμαι σε θέση να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που έχουν κάνει ότι μπορούν στην κοινωνία. Ένιωθα ότι το σύστημα θα μπορούσε να είναι τόσο διαφορετικό και ήθελα να αγωνιστώ για να το διορθώσω και πως αν ήξερα περισσότερα, θα μπορούσα να κάνω και περισσότερα». 

T

Τέλος, η διάσημη τηλεπερσόνα διευκρίνισε πως στο πρώτο έτος της νομικής πρέπει να καλύψει τρία θέματα: το ποινικό δίκαιο, τις αδικοπραξίες και τα συμβόλαια. Γι' αυτήν, οι αδικοπραξίες είναι οι πιο συγκεχυμένες, τα συμβόλαια το πιο βαρετό θέμα και τα ποινικά θέματα τα πιο ενδιαφέροντα. Έκανε το πρώτο της τεστ και πήρε άριστα.

ΝομικήΚιμ Καρντάσιαν