Dolly Parton: Συνεχίζει την εκστρατεία για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού
NewsroomΗ διάσημη τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton) υπήρξε το 4ο από τα 12 παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Εμπνευσμένη από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και από τον καπνεργάτη και οικοδόμο πατέρα της, Ρόμπερτ Λι Πάρτον (Robert Lee Parton) ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να μάθει να διαβάζει, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού το οποίο «τρέχει» για σχεδόν 30 χρόνια.
Πρόκειται για το «Imagination Library» το οποίο προσφέρει κάθε μήνα δωρεάν βιβλία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η Πάρτον για να προωθήσει την πρωτοβουλία της η οποία σήμερα έχει επεκταθεί σε 21 πολιτείες επισκέφτηκε πριν από λίγες ώρες το Μιζούρι και το Κεντάκι.
«Ο μπαμπάς μου ήταν περήφανος για αυτό»
«Στα βουνά, πολλοί άνθρωποι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να πάνε σχολείο επειδή έπρεπε να δουλεύουν στις φάρμες», είπε στο θέατρο Folly στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι η σταρ. «Έπρεπε να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φροντίσουν την οικογένεια».
Πρόσθεσε ότι ο πατέρας της ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2000 ήταν «ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ», αλλά ένιωθε ντροπή επειδή δεν ήξερε να διαβάζει.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Τενεσί, το 1995 και σήμερα αποστέλλονται κάθε μήνα περισσότερα από τρία εκατομμύρια βιβλία. Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος έχουν σταλεί βιβλία σε περισσότερα από 240 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αυστραλία.
«Ο μπαμπάς ήταν πιο περήφανος γι' αυτό παρά για το ότι ήμουν σταρ. Ένιωθε ότι είχε κάνει κάτι πραγματικά σπουδαίο», συμπλήρωσε η θρυλική τραγουδίστρια, σύμφωνα με το ΑP.
- Βρέθηκε η παλαιότερη βραχογραφία στον κόσμο; Στο φως ζωγραφιά ηλικίας 67.800 ετών
- Φονική επέλαση της κακοκαιρίας: Δύο νεκροί σε Γλυφάδα και Άστρος - Χείμαρροι οι δρόμοι της Αθήνας, βυθισμένα ΙΧ και εικόνες χάους
- Ανατροπή Τραμπ για Γροιλανδία: Έχουμε πλαίσιο συμφωνίας - «Παγώνουν» οι δασμοί της 1ης Φεβρουαρίου
- Η στιγμή που κύματα παρασύρουν στον θάνατο τον 52χρονο λιμενικό στο Άστρος - Πώς έγινε η τραγωδία