Lifestyle|22.06.2020 16:47

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Με ποια σειρά του Netflix έχει κολλήσει και γιατί

Newsroom

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μιλάει στον διευθυντή του περιοδικού People,  Γιώργο Πράτανο, για το Netflix, τη σειρά με την οποία έχει κολλήσει, αλλά και για τη γνωριμία του και τη συνεργασία του με τη Δήμητρα Γαλάνη.

Τι σε εξιτάρει αυτόν τον καιρό;

Με εξιτάρει το Netflix. Αν και δεν είναι κάτι καινούριο, γιατί βλέπω πολύ κόσμο να έχει στραφεί εκεί. Είναι τρομερό το πώς η Αμερική καθορίζει το περιεχόμενο όσων παρακολουθούμε. Το υλικό βέβαια προέρχεται από πολλές χώρες παγκοσμίως και εύχομαι σύντομα να δούμε και κάτι ελληνικό.

Τι σου αρέσει να βλέπεις στο Netflix;

Έχουν εισαγάγει αυτή τη νέα κατηγορία, την docuseries (σ.σ. ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει αληθινά γεγονότα ακολουθώντας τη ζωή των προσώπων). Πρόσφατα παρακολούθησα το Fauda, που έχει να κάνει με την ιστορία της διένεξης Ισραήλ και Παλαιστίνης και πώς αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των δύο λαών.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του άλμπουμ με τη Δήμητρα Γαλάνη;

Ήταν μια ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι συναντηθήκαμε καλλιτεχνικά ξανά μετά από αρκετό καιρό για το ντουέτο «Σε ποιο να πω το σ’ αγαπώ» στον δίσκο Έρωτας Αγκάθι, σε μουσική δική μου και στίχους της μοναδικής Λίνας Νικολακοπούλου. Νιώθω τυχερός που έχω τόσο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου και στη δουλειά μου. Μεσολάβησαν οι ζωντανές εμφανίσεις πέρσι την άνοιξη της Δήμητρας Γαλάνη στο Gazarte, όπου συμμετείχα, και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του δίσκου Da Capo – Από την Αρχή.

Πόσο δύσκολο, ή αν θέλεις τολμηρό, ήταν να διασκευάσετε τόσο αγαπημένα τραγούδια με σπουδαίες εκτελέσεις;

Είναι πράγματι εξαιρετικό υλικό και ελπίζω ότι το προσεγγίσαμε με τον σεβασμό και την προσοχή που χρειάζεται όπως όταν δουλεύεις πάνω σε ένα διαμάντι. Η κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία και η κάθε δυσκολία είναι μια πρόκληση. Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια. Φυσικά αυτό θα το πει πρώτα και καλύτερα ο ακροατής.

Σου αρέσουν οι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες ή αυτό είναι κάτι μοναδικό;

Μου αρέσουν οι συνεργασίες με καλλιτέχνες που εκτιμώ ότι προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην Τέχνη μας αλλά και στις ζωές μας. Με ανθρώπους που μπορούν να πιάσουν ακόμα κι ένα παλιό υλικό και να του εμφυσήσουν νέα ζωή. Αυτό έγινε και με τη Δήμητρα. Γι’ αυτό είναι και μοναδικό το Da Capo, τόσο όσο κι εκείνη.

Θυμάσαι τη γνωριμία σας;

Με τη Δήμητρα γνωριστήκαμε στην παρουσίαση του πρώτου μου δίσκου, Παράξενη Γιορτή, στο House of Art, όπου κι ήρθε να με δει να παίζουμε live. Από τότε ξεκίνησε μια σχέση φιλική και δημιουργική, που έφερε τις παραστάσεις στον Ζυγό το 2003, σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Δήμητρα κι η Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Η σχέση διήρκεσε στα χρόνια και πρόσφατα, όταν βρεθήκαμε για το τραγούδι Σε Ποιον να πω το Σ’Αγαπώ, έπεσε η ιδέα να συμμετάσχω στις παραστάσεις της Δήμητρας στο Cazarte, όπου και τραγούδησα για πρώτη φορά τραγούδια όπως το Ένα Πρωινό, το Μένω Εκτός, Τράβα Σκανδάλη ανάμεσα σε άλλα. Έτσι, προέκυψε εντελώς φυσικά και στους δύο να προχωρήσουμε με μερικές αλλαγές στην υλοποίηση ενός ολόκληρου δίσκου, με την ίδια μπάντα και τη Δήμητρα να το επιμελείται. Νομίζω πως το αποτέλεσμα μας δικαιώνει».

Ζέτα ΜακρυπούλιαΜιχάλης Χατζηγιάννης