Lifestyle|20.04.2019 15:14

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Η νέα δημοσίευση για την σύλληψη του πατέρα της

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (18/4), όπως αποκάλυψε το Open TV, συνελήφθη μετά της κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν συνεργάτες του, η Νατάσα Καλογρίδη, αλλά και η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η οποία μόλις τον αντίκρισε τον αγκάλιασε συγκινημένη.

Πριν από λίγες ώρες, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έκανε μια νέα δημοσίευση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram σχετικά με την προσαγωγή του πατέρας της.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε ένα screenshot του τίτλου ενός θέματος που γράφτηκε στο διαδίκτυο και στον οποίο περιγράφεται πώς έγινε η σύλληψη. «Υπερβολές στη σύλληψη Λυκουρέζου: Μόνο στρατό δεν κατέβασαν για να συλλάβουν έναν 85χρονο!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπερβολική η σύλληψη»

Ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιάννης Μαρακάκης, είπε πως «η πλευρά Λυκουρέζου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλµατος και η σύλληψή του συνιστούν υπερβολή. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος µε τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει τον τρόπο που θα κάνουµε τη δουλειά µας όσοι ασχολούµαστε µε το ποινικό. Δεν χρειαζόταν η κινηµατογραφική σύλληψη». Μάλιστα, χαρακτήρισε τον γνωστό ποινικολόγο εµβληµατική προσωπικότητα, η οποία «αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά µου».

Μέχρι το πρωί της Μ. ∆ευτέρας, όταν και αναµένεται να απολογηθούν, οι δύο δικηγόροι θα παραµείνουν κρατούµενοι στη ΓΑ∆Α. Σύµφωνα µε πληροφορίες, στην έκδοση ενταλµάτων σύλληψης σε βάρος τους φέρονται να οδήγησαν και νέες καταθέσεις, εκτός από τους διαλόγους που έχουν καταγράφει και τις γνωστές µέχρι σήµερα καταθέσεις συναδέλφων τους. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κατάθεση ενός ακόµη δικηγόρου, εκ των νοµικών παραστατών του Αρη Φλώρου, αλλά και του φερόµενου ως αρχηγού του «κυκλώµατος του Κορυδαλλού». Σηµειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος του Γ. Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι είναι βέβαιος για την αθωότητα όλων των εµπλεκόµενων δικηγόρων: «Είµαι κατηγορηµατικός µε τη νοµική µου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκηµα από αυτά που κατηγορούνται». Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτει ένα e-mail που είχε αποστείλει ο Γ. Αντωνόπουλος στους συνεργάτες τους, στο οποίο αναφέρει ότι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ζήτησαν χρήµατα από τον Φλώρο, χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει τέτοια εντολή. 

Μαρία Ελένη ΛυκουρέζουinstagramΑλέξανδρος Λυκουρέζος