Lifestyle|22.04.2019 14:56

Έλενα Χριστοπούλου: Το διαζύγιο το ήθελα, νιώθω πλέον πιο ήρεμη (vid)

Newsroom

Το μεσημέρι της Κυριακής (21/4), η Έλενα Χριστοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Dot.» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον πολυσυζητημένο χωρισμό της, αλλά και για τη ληστεία που της άλλαξε τη ζωή. 

«Για μένα είναι ακραίο αυτό που συμβαίνει. Άλλαξα όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όταν άρχισε να συζητιέται το διαζύγιο, πολύ δύσκολο. Όταν θες κάτι να λήξεις, το λήγεις ανεξάρτητα από το αν έχει συμβεί κάτι ή όχι. Το διαζύγιο το ήθελα, ήταν επιλογή μου και το έκανα. Δεν συνδυάζω το γεγονός της ληστείας με το διαζύγιο.

Η ληστεία είναι ένα γεγονός που μου άλλαξε τη ζωή. Φοβάμαι πάρα πολύ. Δεν ξεπερνιέται, είναι λίγο μαζί σου με έναν τρόπο. Απλά μικραίνει το κομμάτι μέσα σου όσο περνάει ο καιρός. Εκείνη την περίοδο ήμουν λίγο σαν φυτό, από φόβο στενοχώρια και θλίψη. Είδα μερικές φορές έναν ψυχίατρο.

Το γεγονός ότι το διαζύγιο πήρε δημοσιότητα το έκανε όλο πιο… δεύτερο. Να βλέπεις στο περίπτερο να γράφονται πράγματα για αγωγές και όλα αυτά, δεύτερο δεν είναι; Είναι από μόνο του μια κατάσταση που δεν είναι ωραία. Δεν το περίμενα με τίποτα. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν είχαμε να χωρίσουμε παιδιά και περιουσίες, ούτε παίζουμε στη Λάμψη. Με ξάφνιασε πάρα πολύ.

Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι πιο ήρεμη, πιο χαρούμενη και πιο ολοκληρωμένη. Δεν έχω κενά. Είμαι πολύ πιο χαρούμενη τώρα.  Όταν ένας άνθρωπος έχει στοιχεία τα οποία θαυμάζεις πολύ, δεν είναι πολύ δύσκολο το επόμενο στάδιο. Τον θαύμαζα και από πριν, μου αρέσει να βλέπω άντρες να φέρονται ωραία στις γυναίκες. Με τον σύντροφό μου ήμασταν φίλοι, δεν είχα φανταστεί ότι θα γινόμασταν ζευγάρι. Πέρασε αρκετά μεγάλο διάστημα να καταλάβουμε ότι είμαστε ζευγάρι», είπε, μεταξύ άλλων, η γοητευτική coach των κοριτσιών του «Greece's Next Top Model». 

Σε 41 χρόνια καταδικάστηκε ο βασικός κατηγορούμενος

«Τίτλοι τέλους» έπεσαν στη δίκη για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοστοπούλου πριν από λίγες ημέρες, με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να επιβάλλει ποινές στους τρεις δράστες από 10 έως 41 χρόνια κάθειρξη.

Ο γνωστός κομμωτής και η τότε σύζυγός του είχαν δεχθεί επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους τον Ιανουάριο του 2016, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καλλίτσης να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια, ενώ η Έλενα Χριστοπούλου δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε 41 χρόνια κάθειρξη τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, χωρίς μάλιστα να συγχωνεύσει την ποινή του. Ο 42χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας, τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ενώ βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές και σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτό το καθεστώς (δηλαδή σε άδεια από τις φυλακές) οι ποινές δεν μπορούν να συγχωνευτούν.

Ο Πάνος Καλλίτσης στο Εφετείο (Φωτογραφία: Papadakis Press)

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού και σε πρώτο βαθμό μάλιστα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 53 ετών. Σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που υποστήριζε την καταδίκη του Ιρακινού κατηγορουμένου της υπόθεσης μόνο για την απόπειρα ληστείας, το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να καταδικαστεί και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιβάλλοντάς του τελικά ποινή κάθειρξης 14 ετών κατά συγχώνευση. Με μειωμένη ποινή σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο βρέθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης. Ο λόγος για τον αστυνομικό, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών, για απόπειρα ληστείας.

«Νιώθω δικαιωμένος ηθικά μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλεξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δικαιώθηκα ηθικά και αυτό μου αρκεί. Δεν θέλω την κακό κανενός», δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης κατά την έξοδο του από τη δικαστική αίθουσα.

Έλενα ΧριστοπούλουΠάνος Καλλίτσης