Lifestyle|01.05.2019 14:37

Eurovision 2019: Η θεατρική παρουσίαση της Ντούσκα και ο νικητής της βραδιάς (vids)

Newsroom

Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι διαγωνιζόμενοι της φετινής Eurovision, περίπου 1500 δημοσιογράφοι και χιλιάδες θαυμαστές του μουσικού διαγωνισμού θα ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ για τις τελευταίες προετοιμασίες πριν τη μεγάλη βραδιά.

Οι διαγωνιζόμενοι βρίσκονται ήδη σε πυρετώδη προετοιμασία, ενώ η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα που εκπροσωπούν Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα βρίσκονται στα στοιχήματα στη 10αδα και ευελπιστούν σε μια καλή θέση και στην αναγνώριση τους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου στη «Φωλιά των Κου Κου», το «Better Love» θα παρουσιαστεί με σκηνικό διπλής όψης και απαλές αποχρώσεις. Παράλληλα, το σκηνογραφικό έρχεται από το εξωτερικό, ενώ ο σκηνογράφος έχει συνεργαστεί με τη Lady Gaga, αλλά ήταν υπεύθυνος και για το «X-Factor» στην Μεγάλη Βρετανία.

Η παρουσία του τραγουδιού αναμένεται να έχει «κοινό κώδικα» με το video clip και εναλλαγές πολλών εικόνων, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει και «ελληνικό στοιχείο».

Επί πρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Θανάσης Αλευράς θα είναι το ένα από τα πέντε άτομα στην κριτική επιτροπή της Ελλάδας που θα βαθμολογήσει τα τραγούδια της Eurovision. Μαζί του, ο σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης, η τραγουδίστρια της όπερας Ειρήνη Καραγιάννη και η τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής Στέλλα Χροναίου και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Νικολακόπουλος.

Τα fun clubs της Eurovsion έβγαλαν τον φετινό νικητή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, καθένα από τα 42 επίσημα φαν κλαμπ έδωσε τη δική του ψηφοφορία για τις συμμετοχές της Eurovision. Νικητής αναδείχτηκε ο εκπρόσωπος της Ιταλίας, Μαχμούντ, και το τραγούδι του «Soldi».

Το «Soldi» είναι ένα αυτοβιογραφικό τραγούδι για την «μη συμβατική οικογένεια» του Μαχμούντ. Οι στίχοι του εξερευνούν τη σχέση του καλλιτέχνη με τον πατέρα του, ο οποίος εγκατέλειψε την οικογένειά του ενώ ήταν παιδί. Απεικονίζει έναν ψεύτικο, αντιφατικό και αναξιόπιστο πατέρα, του οποίου η κύρια προτεραιότητα είναι τα χρήματα αντί της δικής του οικογένειας.

Ως εκ τούτου, το χρήμα αντιπροσωπεύεται ως μία από τις αιτίες για το τέλος μιας σχέσης πατέρα και γιου, σηματοδοτώντας μια ισχυρή απόκλιση από τα θέματα μουσικής παγίδευσης, που συνήθως απεικονίζει τα χρήματα ως απώτερο στόχο της ζωής. Ο Μαχμούντ εξήγησε ότι οι στίχοι του τραγουδιού «προκαλούν μνήμη» και ότι «υπάρχει πολύ θυμός» σε αυτό. Οι στίχοι του αναπαράγουν μια σειρά διαφορετικών εικόνων, που συχνά χρησιμοποιούνται από τον Μαχμούντ ως μεταφορές.

Η Ελλάδα κατάφερε να πάρει τη 10η θέση, ενώ η Τάμτα και το «Replay» βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι ενδεικτικό των συμμετοχών που έχουν ήδη ξεχωρίσει στη φετινή Eurovision. Μια εντυπωσιακή εμφάνιση επί σκηνής, αλλά και οι γνωστές συμμαχίες των χωρών κατά την απόδοση της βαθμολογίας, μπορεί να αλλάξουν άρδην το πραγματικό αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου, στον τελικό.

Η Ελένη Φουρέιρα ετοιμάζεται να ξεσηκώσει για δεύτερη φορά τη Eurovision

Ένα χρόνο μετά την εκρηκτική της εμφάνιση με τα χρώματα της Κύπρου, η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision!

Η Ελληνίδα ποπ σταρ που εντυπωσίασε το κοινό του περσινού διαγωνισμού με την δυναμική παρουσία της και το ρυθμικό τραγούδι της, το «Fuego», θα βρεθεί στο Τελ Αβίδ τη βραδιά του τελικού με τους Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», το τραγούδι με το οποίο ο Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007.

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στη Eurovision του 2018 θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες που έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια η Eurovision, ενώ το «Fuego» σάρωσε τα charts, το YouTube και τις ψηφιακές πλατφόρμες. Εκτός από τα εκατομμύρια YouTube views και digital streams, το τραγούδι αναδείχθηκε πρώτο στις ψηφιακές πωλήσεις στην Ελλάδα το 2018, έγινε πλατινένιο στην Ισπανία και χρυσό στη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Ελένη ΦουρέιραEurovision 2019Κατερίνα Ντούσκα