Μάκης Δελαπόρτας: «Ο Παπαμιχαήλ δεν ήθελε να τραγουδάει, τον έπεισε ο Ζαμπέτας»
NewsroomΜια ανέκδοτη ιστορία από τα παρασκήνια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού σινεμά αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή «Παρέα». Μιλώντας για την ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό», ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε αρνηθεί να τραγουδήσει το ντουέτο «Τράβα Μπρος» με τη Βουγιουκλάκη, καθώς δεν ένιωθε άνετα με το τραγούδι στον κινηματογράφο.
Ο ηθοποιός, τότε μέλος του Εθνικού Θεάτρου, θεώρησε πως κάτι τέτοιο δεν ταίριαζε στο ύφος του. Έτσι, η σκηνή προσαρμόστηκε, και το τραγούδι ερμηνεύτηκε τελικά μόνο από την Αλίκη μαζί με τους κομπάρσους-ναύτες.
Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια μέχρι ν' αλλάξει γνώμη. Το 1966, με την παρέμβαση του Γιώργου Ζαμπέτα, ο ηθοποιός τελικά είπε το «ναι» και τραγούδησε το «Περιστέρι» στην ταινία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια». Ένα μικρό μουσικό κεφάλαιο που παραλίγο να μην είχε γραφτεί ποτέ!
- Το ραντεβού της Άγκυρας σε ναρκοθετημένο πεδίο: Η νέα γεωπολιτική «αρχιτεκτονική» των ΗΠΑ
- Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που αστυνομικός παγιδεύει μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
- Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο
- H περήφανη ιστορία του ΠΑΟΚ, εκτός από νίκες και θριάμβους, έχει μέσα της πολύ πόνο...