Lifestyle|06.05.2019 20:22

Έλενα Ακρίτα: Με βρίζουν οι θαυμαστές του Σεφερλή

Newsroom

Έλενα Ακρίτα ως λάτρης των social media δημοσιεύει αρκετά συχνά στιγμές από την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, ενώ ξεχωρίζει με τα καυστικά σχόλια που κάνει για θέματα της επικαιρότητας. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Down Town» με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου της βιβλίου «Τα τάπερ της Αλίκης», που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Διόπτρα και αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη της με τον Μάρκο Σεφερλή.

«Ο Σεφερλής, επειδή έγραψα την άποψή μου κόσμια και τεκμηριωμένα, όπως γράφω πάντα άλλωστε, έκρινε ότι πρέπει να μου κάνει αγωγή, που εκδικάζεται αρχές του Οκτώβρη. Ζητάει, λοιπόν, 100.000 ευρώ από εμένα και 100.000 ευρώ από την εφημερίδα. Και μέχρι εδώ πες ότι, ΟΚ, αλλά ζητάει και προσωποκράτηση δική μου και του διευθυντή της εφημερίδας. Προσωποκράτηση; Καταλαβαίνεις για ποια ελευθερία του Τύπου μιλάμε;», ανάφερε, αρχικά, η δημοσιογράφος. 

«Ο Σεφερλής βγήκε και είπε: "Αχ, στεναχωρήσατε το παιδί μου με αυτό που γράψατε". Πρώτον, εγώ δεν έχω γράψει κάτι για το παιδί κανενός ποτέ και, δεύτερον, του είπα πως "αν το παιδί σας δεν στεναχωριέται με αυτά που βλέπει από εσάς και στεναχωριέται με αυτά που γράφω εγώ, δεν έχω λόγια". Και μετά βγαίνουνε οι θαυμαστές του και με βρίζουν και λένε: "Το παιδί του πιάσατε στο στόμα!". Ποιο παιδί του; Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι έχω γράψει. Δηλαδή, είναι μια παράνοια, ένας κύκλος χωρίς αρχή και τέλος, που όλοι βρίζουν όλους, χωρίς να ξέρουν το γιατί», τονίζει η Ακρίτα. 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για ποιο λόγο της κάνει τελικά αγωγή ο Σεφερλής, η συγγραφέας απάντησε: «Δεν έχει καταλάβει κανείς, ούτε η δικηγόρος μου ούτε η εφημερίδα. Ότι τι; Ποινικοποιείται η άποψη που μπορεί να έχω για το έργο ενός καλλιτέχνη; Γιατί μόνο γι' αυτό που παράγει και προβάλλει δημόσια έγραψα. Τίποτα παραπάνω». 

δικαστική διαμάχηΜάρκος ΣεφερλήςΈλενα ΑκρίταΠαλλάς