Lifestyle|07.07.2025 22:00

Diddy: Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα στη φυλακή μετά την ουσιαστική νίκη του στη δίκη

Newsroom

Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι συγκρατούμενοί του τον Sean «Diddy» Combs κατά την επιστροφή του στη φυλακή, μετά την αθώωσή του για τις σοβαρότερες κατηγορίες που τον βάρυναν – συγκεκριμένα για sex trafficking και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της νομικής του ομάδας, Μαρκ Αγνιφίλο, σε δηλώσεις του στο People.

Σαν άλλος ήρωας

Ο διάσημος μουσικός παραγωγός και ράπερ, γνωστός και ως Puff Daddy, κρίθηκε αθώος στις 2 Ιουλίου για τις παραπάνω κατηγορίες, οι οποίες εφόσον είχαν τελεσιδικήσει σε καταδίκη, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ωστόσο, ο Combs καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες σχετιζόμενες με προώθηση στην πορνεία, οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 20 ετών φυλάκισης, σε περίπτωση καταδίκης στο τελικό στάδιο της δίκης.

Ο δικηγόρος του δήλωσε πως η αθώωσή του για τα βαρύτερα αδικήματα ενέπνευσε ελπίδα και στους άλλους κρατούμενους: «Όλοι είπαν: “Δεν είχαμε δει ποτέ κανέναν να νικάει την κυβέρνηση”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Αγνιφίλο.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος μιλάει με τον Combs τέσσερις έως πέντε φορές την ημέρα, σημειώνοντας ότι ο πελάτης του βρίσκεται σε σταθερή ψυχολογική κατάσταση: «Είναι καλά. Συνειδητοποιεί ότι έχει ελαττώματα, όπως όλοι οι άνθρωποι, και ότι ποτέ δεν είχε δουλέψει πάνω σε αυτά», πρόσθεσε.

Οι σοβαρότερες κατηγορίες που απερρίφθησαν αφορούσαν καταγγελίες για εξαναγκασμό πρώην συντρόφων σε σεξουαλικές συνευρέσεις – συχνά υπό την επήρεια ναρκωτικών – σε αποκαλούμενα «freak offs» πάρτι. Η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι ο Combs χρησιμοποίησε τη φήμη και την ισχύ του για να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται γυναίκες σε ένα πλαίσιο οργανωμένης κακοποίησης.

Η υπεράσπιση, ωστόσο, υποστήριξε πως όλες οι σχέσεις ήταν συναινετικές και οι κατηγορίες υπερβάλλονταν. Το σώμα ενόρκων, το οποίο αποτελούνταν από οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες, έκρινε πως δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τεκμηριώσουν τα πιο βαριά αδικήματα.

ράπερDiddy