Lifestyle|08.05.2019 19:31

Αντώνης Καρυστινός: «Θα μπορούσα να με δω σε θέση παρουσιαστή»

Φωφώ Μπόνιου

O ηθοποιός μιλά για τον ρόλο του Ορέστη στην «Επιστροφή» του ΑΝΤ1, το μυστικό που ανακαλύπτει ο ήρωας για τον Παύλο και την Αθηνά, αλλά και για το φινάλε που θα ήθελε να γραφτεί φέτος στο πετυχημένο σίριαλ στο οποίο και πρωταγωνιστεί. Επίσης, αποκαλύπτει ότι την επόμενη σεζόν θα τον βλέπουμε στη σειρά «Love after love» του Alpha.

Περιμένατε την επιτυχία της «Επιστροφής»;

Δεν μπορεί κανείς να προκαταλάβει το αποτέλεσμα κάθε τηλεοπτικής χρονιάς. Άλλες χρονιές τα ριάλιτι κάνουν μεγάλα νούμερα τηλεθέασης άλλες φορές η μυθοπλασία. Σίγουρα επέλεξα τη δουλειά αυτή γιατί δραματουργικά ήταν εξαιρετικό το κείμενο που διάβασα, είχε μια δομή καταπληκτική. Επίσης, μου άρεσε πάρα πολύ ο ρόλος, είχα την τύχη να έχω το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας εξαρχής και έτσι μπόρεσα να δουλέψω με επιτυχία και άνεση. Χάρηκα φυσικά που άρεσε στο κοινό.

Υπάρχει συνταγή της επιτυχίας για ένα σίριαλ;

Από θέση δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, δεν έχω ιδέα. Βλέπω ταινίες, αμερικανικό σινεμά, αλλά αυτή η συνταγή επιτυχίας αποτελείται από πολλά συστατικά, όπως στο θέατρο. Είναι το έργο, ο συγγραφέας, ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί. Είναι τόσα πολλά πράγματα, που δεν ξέρω ποια είναι η συνταγή για τη μυθοπλασία.

Έλειπε μια τέτοια σειρά μυστηρίου;

Τίποτα δεν λείπει και τίποτα δεν περισσεύει, κάθε χρονιά είναι διαφορετική, είναι απρόβλεπτα τα πράγματα, κινούνται σ’ ένα περίεργο περιβάλλον και κάθε χρονιά ο τηλεθεατής λειτουργεί διαφορετικά. Σίγουρα είχε μια εντιμότητα η σειρά για πάρα πολλά επεισόδια, επειδή ήταν ένα διαφορετικό καθημερινό προϊόν. Επίσης υποκριτικά είχε μια άλλη αντιμετώπιση από τα καθημερινά που ξέρουμε.

Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθείτε, σας ενημερώνουν, σας ενδιαφέρουν;

Τα νούμερα τηλεθέασης είναι πρώτιστα για τους ανθρώπους που κάνουν όλες αυτές τις αλχημείες. Εμένα μ’ ενδιαφέρουν οι σκηνές, τα επεισόδια, πόσο προχωράει η ιστορία. Καμιά φορά τα κοιτάζω, αλλά στην αρχή κυρίως μιας δουλειάς, και μετά δεν ασχολούμαι. Δεν τα κοιτάζουμε καν, τα μαθαίνουμε στο γύρισμα. Ρωτάς «χθες πήγαμε καλά;». Είναι όπως στο θέατρο, «έχουμε σήμερα εισιτήρια;». Αυτό είναι. Συνήθως, όταν μιλάμε για νούμερα, σκεφτόμαστε ότι είναι πολύ αρνητικό να ασχολούμαστε με αυτά. Μα στο θέατρο ο ηθοποιός δεν ρωτάει για τα εισιτήρια; Αλλιώς δεν έχει νόημα η δουλειά που κάνουμε.

Νιώθετε ότι φέτος ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά για σας;

Αν έχετε εκλάβει αυτό, χαίρομαι πάρα πολύ. Χαίρομαι γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο.

Αντώνης Καρυστινός

Ο κόσμος σάς μιλά στον δρόμο για την «Επιστροφή»;

Κινούμαι με όλα τα μέσα μεταφοράς, είναι αναπόφευκτο να μιλάω με τον κόσμο και να με ρωτάει, και εγώ τους λέω ότι έχω ένα συμβόλαιο και δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω.

Ο Ορέστης, ο ήρωας που υποδύεστε, ποιο ένοχο μυστικό κρύβει;

Έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Από μία συγκυρία πραγμάτων ήρθε σε δεινή θέση, έκρυψε ένα τεράστιο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια. Από κει και πέρα κατάφερε να μη νοσηλευτεί γιατί κάποιος άλλος νοσούσε δίπλα του, που δεν είναι άλλος από τη γυναίκα του. Μια συγκυρία άλλη μεγαλύτερη όμως τον ανάγκασε να δημιουργήσει ένα δεύτερο μυστικό.

Θα ανακαλύψει κάποιο μυστικό σε σχέση με την Αθηνά και τον Παύλο;

Ναι, θα είναι άλλη μία τραγική ειρωνεία που συνδέει τον Παύλο με την Αθηνά.

Ποιο είναι το σχέδιο του Ορέστη σε σχέση με την Έλενα. Θα τη διεκδικήσετε ξανά;

Ήδη τη διεκδικώ και θα τη διεκδικώ μέχρι τέλους.

Ποιο θα θέλατε να είναι το φινάλε της «Επιστροφής»;

Ένα ήσυχο φινάλε γίνεται; Να σταματήσει να υποφέρει ο κόσμος. Ας είναι ο καθένας μόνος του ή ας είναι όλοι μαζί, αλλά ήρεμοι.

Στα social media διαβάζετε τα σχόλια;

Δεν έχω χρόνο να διαβάσω σχόλια. Ο καθένας γίνεται συγγραφέας πάνω στο υπάρχον κείμενο. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαβάζω και τα δικά του σχόλια, με τίποτα. Προσπαθώ να διατηρώ μία σχέση με το Μέσο, μπαίνω στην παγίδα του κινητού, αλλά όχι τόσο συχνά.

Αντώνης Καρυστινός

Κωμωδία ή δράμα;

Κάπως εναλλάξ να γίνεται.

Για τη νέα χρονιά τι ετοιμάζετε;

Έκλεισα στον Alpha για τη σειρά «Love after love», τουλάχιστον αυτός είναι ο πρωτότυπος τίτλος, δεν γνωρίζω πώς θα το «βαφτίσει» ο Alpha. Απ’ ό,τι ξέρω δεν είναι ούτε δράμα ούτε κωμωδία, έχει στοιχεία αστυνομικής σειράς μυστηρίου.

Θα είναι καθημερινό ή εβδομαδιαίο;

Προς το παρόν δεν γνωρίζω. Είναι θέμα του καναλιού.

Θεατρικά τι ετοιμάζετε;

Δεν θα κάνω θέατρο γιατί θα υπάρχουν απαιτήσεις γι’ αυτήν τη δουλειά και θ’ ασχοληθώ αποκλειστικά μ’ αυτήν.

Η παρουσίαση μίας εκπομπής είναι στα σχέδιά σας. Ποιο κόνσεπτ θα σας κέντριζε το ενδιαφέρον;

Υπάρχουν κάποια ξένα κόνσεπτ που θα με ενδιέφεραν, μπορεί και χιουμοριστικά, διασκεδαστικά και ψυχαγωγικά. Θα μπορούσα να με δω σε κάτι τέτοιο.

Φέτος για άλλη μία χρονιά είδα - με στην τηλεόραση ριάλιτι. Μαγειρικής, επιβίωσης και έρωτα. Γιατί κινούνται τα κανάλια σ’ αυτήν τη λογική; Σας βρίσκει σύμφωνο;

Στην τηλεόραση έχει απ’ όλα, σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν τα πιο εύπεπτα, τα ψυχαγωγικά, έτσι είναι η τηλεόραση, αυτό είναι το Μέσο.

Αντώνης Καρυστινός

Έχετε κάνει τηλεόραση, θέατρο και σινεμά. Υπήρξαν συνεργασίες δύσκολες, συνεργάτες αγενείς;

Πέρασα πολύ όμορφα σε αρκετές δουλειές, υπήρχαν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, που έμαθα απ’ αυτές τις συνεργασίες και πολλές φορές τους ανακαλώ στη μνήμη μου. Κάθε φορά, σε κάθε καινούργια δουλειά, ψάχνω έναν ταλαντούχο να κάνω παρέα μαζί του. Ευτυχώς ακόμη βρίσκω τέτοιους ανθρώπους και στο σινεμά και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Και αυτή είναι η ελπίδα μου.

Αν και κινείστε στον χώρο του θεάματος, κρατάτε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα φώτα...

Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο και τις δικές του αξίες.

Έχετε κάνει λάθη στην καριέρα σας;

Πολλά, και τα επιδιώκω. Αν δεν κάνεις λάθος, δεν θα μάθεις.

«Love After Love»

Η κεντρική ιστορία της σειράς, που είναι βασισμένη στο αργεντίνικο φορμάτ «Love after love», και στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Καρυστινός, θέλει μια εξωσυζυγική υπόθεση να αποκαλύπτεται με αφορμή ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ο ένας άνδρας να έχει πέσει σε κώμα και η μία γυναίκα να βρίσκεται νεκρή έπειτα από καιρό. Η σειρά φέρνει στο προσκήνιο τη μυστική αγάπη των εραστών από το παρελθόν και τον πόνο των εξαπατημένων στο παρόν. Θα μεταδίδεται από τον Alpha από τη νέα σεζόν και πιθανότατα θα προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα, με διάρκεια τουλάχιστον μίας ώρας

ΑΝΤ1Αντώνης ΚαρυστινόςΗ Επιστροφή