Ο Κάρολος, η Καμίλα και... οι σφήκες: Η απρόσμενη εμπειρία τους το φετινό καλοκαίρι!
NewsroomΜια ασυνήθιστη, αλλά έντονα ενοχλητική εμπειρία μοιράστηκε η βασίλισσα Καμίλα, αποκαλύπτοντας πως το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν ιδανικό για το βασιλικό ζεύγος, εξαιτίας μιας ανεπιθύμητης… επίσκεψης από σφήκες στο Σάντρινγκχαμ.
Το ασυνήθιστο πρόβλημα
Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Φεστιβάλ Έμπορ, όπου η Καμίλα συμμετείχε ως Προστάτιδα του Ιπποδρόμου του Γιορκ και εγκαινίασε το νέο συγκρότημα του χώρου. Σύμφωνα με το περιοδικό People, η βασίλισσα ανέφερε πως κατά την παραμονή της με τον βασιλιά Κάρολο στο Σάντρινγκχαμ, αντιμετώπισαν σοβαρή ενόχληση από σφήκες, περιγράφοντας την κατάσταση ως «τρομερή».
Το Σάντρινγκχαμ, παραδοσιακό βασιλικό κτήμα στο Νόρφολκ και αγαπημένος τόπος διαμονής της οικογένειας τα Χριστούγεννα, φέτος μετατράπηκε σε σημείο αυξημένης παρουσίας σφηκών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Sun, έχουν αναρτηθεί προειδοποιητικές πινακίδες στην περιοχή: «Προσοχή – Αυξημένη δραστηριότητα σφηκών».
Πηγή του παλατιού σχολίασε πως παρότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι γνωστός για την προσήλωσή του στην προστασία του περιβάλλοντος, το πρόβλημα φέτος έχει ενταθεί: «Οι σφήκες είναι ζωτικό κομμάτι του οικοσυστήματος και κανείς δεν θέλει να τις εξολοθρεύσει, αλλά ο αριθμός τους είναι φέτος πολύ μεγαλύτερος του συνηθισμένου».
Αξιοσημείωτο είναι πως η βασίλισσα Καμίλα είναι λάτρης της μελισσοκομίας, με το μέλι από τις βασιλικές κυψέλες να διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην ίδια δραστηριότητα έχουν στραφεί επίσης η πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον και η Μέγκαν Μαρκλ.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο