Lifestyle|10.05.2019 18:29

Μίκης Θεοδωράκης - Άνθιμος Ανανιάδης: Συνεργασία έκπληξη (vid)

Newsroom

Ο Άνθιμος Ανανιάδης και η Α.Α Productions επιστρατεύουν ένα πλούσιο cast ηθοποιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ταινία «The Greek Job». Σημαντικό «ρόλο» στην ταινία θα έχει - όπως αναφέρει ο Άνθιμος Ανανιάδης - ο σημαντικότερος σύγχρονος Έλληνας συνθέτης, αλλά και ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς του 20ου αιώνα, ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης

Συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη έχουν ντύσει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, που έγραψαν ιστορία στον κινηματογράφο. Στην νέα ταινία του Ανανιάδη ο γνωστός μουσικοσυνθέτης θα παραχωρήσει μια διασκευή του τραγουδιού «Δρόμοι Παλιοί». Η ταινία «The Greek Job» θα είναι μια ιστορία εκδίκησης, τιμωρίας και αναζήτησης, δράσης και μυστηρίου, συνωμοσιών και ανατροπών, με πρωταγωνιστές τον Άνθιμο Ανανιάδη, τον Κώστα Βουτσά, τον Eric Roberts, τον Billy Zane, τον Rico Simonini, τον Μιχάλη Σεΐτη (Παραολυμπιονίκη στον στίβο), την Δήμητρα Πασχάλη (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τάε κβο ντο) και άλλους ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Άνθιμος Ανανιάδης συνάντησε από κοντά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και έβγαλε μια φωτογραφία την οποία ανήρτησε στο Instagram, γράφοντας:

«Σήμερα εκπληρώθηκε μια μεγάλη μου επιθυμία. Είχα την τιμή να βρεθώ κοντά σε έναν άνθρωπο που η πορεία του και η στάση ζωής του αποτελούν για μένα έμπνευση και παράδειγμα. Και αυτός ο άνθρωπος, ο μεγάλος άνθρωπος που έγραψε μουσική ιστορία με τις ταινίες Zorba The Greek του Μιχάλη Κακογιάννη και το Serpico του Sidney Lumet με τον Al Pacino θέλει να είναι και αυτός μέρος του THE GREEK JOB. Κύριε Μίκη Θεοδωράκη σε ευχαριστώ πολύ για την αγκαλιά που μου άνοιξες και για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν.»

T

«Δρόμοι Παλιοί» - Το έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης σε ... χαρτάκι 

Το κομμάτι «Δρόμοι παλιοί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και σε ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη, συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο τραγουδιών «Μπαλάντες» του 1975. Ο Θάνος Μικρούτσικος έχει διηγηθεί την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Δρόμοι Παλιοί»: «Την πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα την έκανα εγώ επί δικτατορίας και το τραγούδι το γνωρίσαμε από το «Σέρπικο» με τον Αλ Πατσίνο. Έκανε ένας Αμερικάνος ενορχηστρωτής καμιά 20αριά παραλλαγές στο θέμα. Ο Μίκης ήταν "έξω" και το έστειλε γραμμένο σε ένα χαρτί. Το πήρε η Μαρία Δημητριάδη και κάναμε τις πρώτες εκτελέσεις. Είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής μουσικής».

Την είδηση της σχολίασαν στο Πρωινό του ΑΝΤ1, λέγοντας ότι ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης - που πρόσφατα είχε μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και έκανε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης ειδικής συσκευής για τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού - περνάει μια... φάση στην οποία θέλει να κάνει ένα άνοιγμα σε νέους δημιουργούς. Δείτε όσα συζητήθηκαν για την ταινία και την απόφαση του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη να δώσει τη μουσική του στη νέα ταινία του Άνθιμου Ανανιάδη. 

Άνθιμος ΑνανιάδηςΜίκης Θεοδωράκης