Lifestyle|12.05.2019 16:58

Ρατσιστικό tweet από ραδιοφωνικό παραγωγό του BBC για το μωρό της Μέγκαν (pic)

Newsroom

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ χαίρονται τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο γιο τους και αυτό που όλοι περίμεναν είναι να παρουσιάσει το ζευγάρι το βασιλικό μωρό στα διεθνή media. To μωρό γεννήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (6/5) και όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, πρώτη έμαθε την είδηση της γέννησης η Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ ο Δούκας του Σάσσεξ ήταν παρών στη γέννα.

Ωστόσο, δύο μέρες μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού, ο 61χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC Radio 5, Danny Baker, δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter μία φωτογραφία που απεικονίζει έναν άντρα και μια γυναίκα να κρατούν από το χέρι έναν πίθηκο. Μάλιστα, η λεζάντα της φωτογραφίας έγραφε: «Το βασιλικό μωρό φεύγει από το νοσοκομείο».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε τεράστιο σάλο καθώς πολλοί τη θεώρησαν ρατσιστική. Ο Danny Baker έσπευσε να τη διαγράψει, αλλά, δυστυχώς για αυτόν, είχε ήδη γίνει σχετική καταγγελία στις Αρχές που πλέον ερευνούν την υπόθεση. Από την άλλη, το BBC ανακοίνωσε την απόλυσή του DJ και παραγωγού. «Ηταν ένα σοβαρό λάθος και αντίκειται στις αρχές μας ως σταθμό. Ο Ντάνι είναι ένα λαμπρός ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλά δεν θα παρουσιάζει στο εξής την εβδομαδιαία του εκπομπή μαζί μας», αναφέρει εκπρόσωπος του BBC. 

Ο Baker προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Daily Mail, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι η Μέγκαν Μαρκλ είχε γεννήσει το μωρό και τόνισε πως δεν είναι ρατσιστής. «Ζητώ συγγνώμη αν η σατιρική φωτογραφία για τον μικρό αναστάτωσε ορισμένους. Δεν το σκέφτηκα ποτέ (το ρατσιστικό περιεχόμενο), γιατί δεν έχω αρρωστημένο νου», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που μου επεσήμαναν τους πιθανούς συνειρμούς, κατέβηκε. Και αυτό ήταν. Τώρα κάντε πίσω υβριστικά οπαδικά tweets».

Πρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλμωρόBBC