Lifestyle|13.05.2019 13:38

Eurovision 2019: Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης (pics+vid)

Newsroom

Mε μία εντυπωσιακή τελετή ξεκίνησε και επίσημα, το βράδυ της Κυριακής (12/5) ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο Τελ Αβίβ. Οι εκπρόσωποι και των 41 χωρών που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό Eurovision 2019 παρέλασαν στο πορτοκαλί χαλί στην πλατεία Habima του Τελ Αβίβ.

Πρώτη πρώτη στο χαλί πέρασε η εκπρόσωπος της Κύπρου, Τάμτα όπου με τις στιλιστικές τις επιλογές (κυρίως τα πανύψηλα παπούτσια της) κατάφερε να αποσπάσει θετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους, αλλά και από όσους παρακολούθησαν ζωντανά την τελετή. Η τραγουδίστρια επέλεξε ένα κοντό φόρεμα σε μπλε ιλεκτρίκ απόχρωση με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια. Στο πλευρό της και οι τέσσερις χορευτές που θα την πλαισιώνουν στη σκηνή του διαγωνισμού.

Τάμτα - Eurovision (AP images)

Με το μήνυμα «Τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά» η Τάμτα αποχαιρέτησε τους παρουσιαστές στο πορτοκαλί χαλί.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας Κατερίνα Ντούσκα (Katerine Duska για τους ξένους φανς του διαγωνισμού) εμφανίστηκε με παστέλ ροζ αέρινο φόρεμα, με floral λεπτομέρειες στους ώμους. Αυτό όμως που εντυπωσίασε περισσότερο και άφησε τους παρουσιαστές με το στόμα ανοιχτό ήταν το στεφάνι με αληθινά λουλούδια που φορούσε η Κατερίνα. Μάλιστα, μύρισαν το λουλούδι και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ... αληθινό. Στη σύντομη συνέντευξη που έδωσε, δήλωσε ότι αυτή και όλη η ελληνική αποστολή θα βάλουν τα δυνατά τους και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον φετινό διαγωνισμό. Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι η Ντούσκα είναι Καναδή όπως και η Σελίν Ντιόν και εκείνη απάντησε με σεμνότητα ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με θρύλους της μουσικής.

Κατερίνα Ντούσκα - Eurovision (AP images)

Παρούσα και η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα με μια gypsy εμφάνιση, ένα χρόνο μετά τη θριαμβευτική της εμφάνιση στο διαγωνισμό με το «Fuego». Το πρωί της Κυριακής, η «εκρηκτική» performer έκανε την πρώτη της πρόβα για το act που θα παρουσιάσει τη βραδιά του τελικού, το προσεχές Σάββατο. Σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends», η Ελένη Φουρέιρα θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, ενώ, μαζί με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, θα τραγουδήσει το «Hallelujah» με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision το 1979.

T

«Στη φωλιά των Κου Κου» προβλήθηκαν και σχολιάστηκαν οι δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα στο πορτοκαλί χαλί της τελετής έναρξης της Eurovision. «Φέτος έχω μηδέν άγχος, το καλύτερο τραγούδι φέτος είναι της Ιταλίας».

Χολιγουντιανή εμφάνιση και για τον εκπρόσωπο της Γαλλίας, τον 19χρονο Bilal Hassani, που περπάτησε στο πορτοκαλί χαλί με μια εντυπωσιακή τουαλέτα και μια από τις «διάσημες» περούκες του. 

Eurovision (AP images)

Την Τρίτη 14 Μαΐου, Κύπρος και Ελλάδα θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο στο μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου.

Δείτε τα βίντεο με πλάνα της βραδιάς και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media:

T
T
T
T
ΤάμταEurovision 2019EurovisionΕλένη ΦουρέιραΚατερίνα Ντούσκα