Lifestyle|15.05.2019 10:55

Eurovision 2019: Xάκερς διέκοψαν τη μετάδοση - Το μήνυμα «Το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές» (pic)

Newsroom

Δεκαεπτά χώρες εμφανίστηκαν στη σκηνή του Expo Tel Aviv, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019, που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου. Μόνο δέκα όμως πήραν το εισιτήριο μετά την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, αλλά και του τηλεοπτικού κοινού. Οι δέκα χώρες, λοιπόν, που πέρασαν στον τελικό είναι η Ελλάδα, η Λευκορωσία, η Σερβία, η Κύπρος, η Εσθονία, η Τσεχία, η Αυστραλία, η Ισλανδία, το Σαν Μαρίνο και η Σλοβενία.

Το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της Eurovision 2019 συνέβη κάτι πρωτοφανές στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού. Χάκερς μπλόκαραν τη μετάδοση της βραδιάς σε αρκετές πλατφόρμες αναμετάδοσης από τον κρατικό φορέα τηλεόρασης του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα: Eurovision 2019: Τάμτα και Κατερίνα Ντούσκα πέρασαν στον τελικό (vids)

Για πολύ λίγο στις οθόνες εμφανίστηκε το μήνυμα «Το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές. Θα το δείτε!». Οι υπεύθυνοι αντέδρασαν αμέσως και επανέφεραν τη μετάδοση, ενώ απολογήθηκαν για το περιστατικό και δήλωσαν πώς θα γίνει σχετική έρευνα.

T

Με την επίθεση αυτή οι χάκερς κατάφεραν να εντείνουν τις ανησυχίες που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό για την ασφάλεια του διαγωνισμού.

Μαντόνα: «Δεν θα σταματήσω να παίζω μουσική για να εξυπηρετήσω την πολιτική ατζέντα κάποιου»

Το Ισραήλ φιλοξενεί την Eurovision έπειτα από την νίκη της ισραηλινής τραγουδίστριας Νέτα Μπαρζιλάι τον περασμένο χρόνο. Ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές, που επιδιώκουν να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση και θέλουν οι εταιρείες, οι τραγουδιστές και οι κυβερνήσεις που εμπλέκονται στην διοργάνωση να απόσχουν.

T

Η βασίλισσα της ποπ, που ετοιμάζεται να κάνει μια γκεστ εμφάνιση το ερχόμενο Σάββατο στη διάρκεια του τελικού της Eurovision στον Τελ Αβίβ, κλήθηκε να απέχει. Η Μαντόνα εξήγησε την απόφασή της να εμφανιστεί στον διεθνή διαγωνισμό της Eurovision που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Ισραήλ, λέγοντας ότι πάντα θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ελπίζει να δει «ένα νέο μονοπάτι προς την ειρήνη». 

Τον δημοφιλή διαγωνισμό με τη συμμετοχή μουσικών από περισσότερες από 40 χώρες παρακολούθησαν τον περασμένο χρόνο περίπου 189 εκατομμύρια τηλεθεατές από περίπου 50 ευρωπαϊκές χώρες. Στο πρώτο αυτό σχόλιό της σχετικά με την απόφασή της να τραγουδήσει στην διοργάνωση η Μαντόνα δήλωσε υποστηρίκτρια όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

T

«Δεν θα σταματήσω να παίζω μουσική για να εξυπηρετήσω την πολιτική ατζέντα κάποιου, ούτε θα σταματήσω να μιλάω κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπου και αν αυτές σημειώνονται στον κόσμο», ανέφερε η τραγουδίστρια σε ανακοίνωσή της προς το Reuters.

«Ραγίζει η καρδιά μου κάθε φορά που ακούω για τις αθώες ζωές που χάνονται σε αυτήν την περιοχή και για τη βία, που τόσο συχνά διαιωνίζεται για να εξυπηρετεί τους πολιτικούς στόχους ανθρώπων που επωφελούνται από αυτή την αρχαία διένεξη. Ελπίζω και εύχομαι να απαλλαγούμε σύντομα από αυτόν τον φοβερό κύκλο της καταστροφής και να δημιουργήσουμε ένα νέο μονοπάτι προς την ειρήνη».

χάκερ εισβολήEurovision 2019Eurovisionχάκερ