Lifestyle|22.11.2025 10:26

Miss Universe: Αυτή είναι η διαγωνιζόμενη που με τις απαντήσεις της... στέφθηκε νικήτρια από το X

Newsroom

Παρά τον θρίαμβο της Μεξικανής Φατίμα Μπος στο Miss Universe 2025, τα social media έχουν πάρει «φωτιά» με χιλιάδες χρήστες να υποστηρίζουν ότι μια άλλη διαγωνιζόμενη άξιζε το στέμμα: η Miss Ακτή Ελεφαντοστού, Olivia Yace.

Οι εξαιρετικές απαντήσεις

Η 24χρονη καλλονή κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο για την εντυπωσιακή παρουσία της, αλλά και για τις απαντήσεις της στον καθιερωμένο γύρο ερωτήσεων, οι οποίες συγκίνησαν κοινό και κριτική επιτροπή. Η Olivia είχε δηλώσει ότι, αν αναδεικνυόταν Miss Universe, θα αξιοποιούσε το βήμα της για να εμπνεύσει τα νεαρά κορίτσια «να μπουν σε χώρους που νόμιζαν ότι δεν χωρούν».

 

Ιδιαίτερη απήχηση είχε η τοποθέτησή της για τα συναισθηματικά προσόντα που πρέπει να διδάσκονται στα παιδιά. Στην ερώτηση «Ποιο συναισθηματικό προσόν πρέπει να διδάσκεται σε κάθε παιδί στο σχολείο;», εκείνη απάντησε: «Η αυτοαγάπη. Είναι η βάση της αυτοπεποίθησης, της ανθεκτικότητας και των υγιών σχέσεων. Όταν ένα παιδί μάθει να αγαπά και να αποδέχεται τον εαυτό του, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και να αναδείξει το μοναδικό του φως».

Ακόμη πιο ισχυρό αντίκτυπο είχε η απάντησή της στην ερώτηση σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο Miss Universe για να ενδυναμώσει τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Η Olivia τόνισε: «Θέλω να γίνω το πρόσωπο μιας νέας γενιάς που ενώνει κουλτούρες, το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Μιας εποχής γυναικών θαρραλέων, ηγετικών και περήφανων για την ταυτότητά τους. Θέλω να δείξω σε κάθε κορίτσι ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μπείτε στους χώρους που νομίζετε ότι δεν ανήκετε, λάμψτε και αναδείξτε ποιοι είστε».

Στο X, πολλοί χρήστες υποστήριξαν ότι οι απαντήσεις της «ήταν νικητήριες» και ότι η ίδια άξιζε τον τίτλο Miss Universe 2025. Τα σχόλια κάνουν λόγο για αξιοπρέπεια, ευφράδεια και απαράμιλλη παρουσία, εκφράζοντας απορία για την τελική έκβαση του διαγωνισμού.

Στον φετινό διαγωνισμό, οι πέντε φιναλίστ προέρχονταν από την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και την Ακτή Ελεφαντοστού. Η Φατίμα Μπος κατέκτησε τον 74ο τίτλο Miss Universe, ενώ η Olivia Yace κατετάγη τέταρτη - παρότι, όπως φαίνεται, για πολλούς θεατές ήταν η «ηθική νικήτρια» της βραδιάς.

Ακτή ΕλεφαντοστούMiss Universe