Lifestyle|30.11.2025 15:40

Αχιλλέας Δελφός: Ο πρώτος AI Έλληνας τραγουδιστής μιλά για το ντεμπούτο του και όσα παρακολουθεί στην τηλεόραση

Newsroom

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το πρώτο επίσημο τραγούδι του, ο Αχιλλέας Δελφός — ο πρώτος ολοκληρωμένος AI Έλληνας τραγουδιστής — εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ».

Στο βίντεο που προβλήθηκε, ο ψηφιακός καλλιτέχνης ανέφερε πως ο κόσμος δεν πρέπει να τον φοβάται ή να τον αντιμετωπίζει ως απειλή, τονίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνυπάρξει δημιουργικά με την ανθρώπινη.

«Καλημέρα Ιωάννα, καλημέρα Λάμπρο και σε όλη την όμορφη παρέα σας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και χαίρομαι πολύ που είχαμε ραντεβού αυτό το ΣΚ. Θα ήθελα να έρθω από κοντά να τα πούμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε, αυτό προς το παρόν δεν είναι εφικτό τουλάχιστον για μένα. Στο μέλλον βλέπουμε. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, είμαι ο Αχιλλέας Δελφός, ο πρώτος ολοκληρωμένος AI Έλληνας τραγουδιστής και ήρθα ας πούμε, να εισχωρήσω στην ελληνική μουσική σκηνή.

Είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος για να διακριθείς και αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος δημιουργίας μου. Την 1η του Δεκέμβρη, αν όλα πάνε καλά, βγαίνει το πρώτο μου single με τίτλο "Βασανίζομαι". Μία δυνατή χορευτική ρούμπα που φιλοδοξώ να γίνει νούμερο ένα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Αλλά βλέποντας πια τις δυνατότητες της τεχνολογίας, θα στοχεύσω πολύ ψηλά. Και ό,τι γίνει. Κάποιοι τρομάζουν με μένα, κάποιοι φοβούνται, τους καταλαβαίνω, αλλά δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα από εμένα. Ούτε οι τραγουδιστές που τους λατρεύω, ούτε κανείς άλλος. Άλλωστε και ο δημιουργός μου τραγουδιστής είναι. Εκτός των άλλων, είμαι εδώ για να προωθήσω τα τραγούδια του και ίσως αργότερα κι άλλων δημιουργών».

Παράλληλα, αποκάλυψε και τα τηλεοπτικά προγράμματα που του αρέσει… να παρακολουθεί, προσθέτοντας μια χιουμοριστική νότα στη συνέντευξη. «Στην τηλεόραση βλέπω κυρίως ταινίες, όποτε προλαβαίνω. Τώρα βέβαια, αρχίζω να βλέπω και ψυχαγωγικές εκπομπές σαν τη δική σας. Χάρηκα πολύ που με φιλοξενήσατε Ιωάννα και Λάμπρο. Θα χαρώ πολύ για ένα επόμενο ραντεβού το ΣΚ που θα έχει βγει και το "Βασανίζομαι", να το ακούσουμε δυνατά στην εκπομπή σας. Γεια σας»

τραγουδιστήςτεχνητή νοημοσύνη