Τάσος Χαλκιάς: «Έτρωγα ξύλο από τον πατέρα μου μέχρι μεγάλος αλλά δεν υπήρξα ποτέ αυστηρός»
NewsroomΟ Τάσος Χαλκιάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» της ΕΡΤ1, μιλώντας για τη ζωή και την πολυετή πορεία του στο θέατρο, την τηλεόραση, αλλά και για τη συμμετοχή του στην ταινία «Καποδίστριας».
«Θέλω να πιστεύω ότι υπήρξα αρκετά καλός πατέρας»
Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε αρχικά στον ρόλο του ως πατέρας, κάνοντας μια προσωπική εξομολόγηση: «Θέλω να πιστεύω ότι υπήρξα αρκετά καλός πατέρας. Δεν υπήρξα αυστηρός, παρόλο που εγώ έτρωγα ξύλο από τον πατέρα μου μέχρι μεγάλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για την ταινία «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή, ο Τάσος Χαλκιάς στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και στη σημασία του έργου: «Όσοι δουλέψαμε για την ταινία είμαστε πολύ κοντά στον Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος πέρασε τα χειρότερα στα γυρίσματα. Είναι λογικό να συζητιέται η ταινία, γιατί αφορά τους Έλληνες, αλλά και τους νεότερους που είναι ανιστόρητοι, χωρίς να το θέλουν. Οι παλαιότερες γενιές είχαν περισσότερη πληροφορία και γνώση», σημείωσε.
Κλείνοντας, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη μακρόχρονη διαδρομή του στο θέατρο και στη διαφορά ανάμεσα στη σκηνή και την τηλεόραση. «Είμαι 54 χρόνια στο θέατρο και η πορεία μου δεν ήταν εύκολη. Μεγαλώνοντας, αλλάζουν η όρεξη και οι επιλογές. Δεν είναι μόνο το θέατρο η δουλειά μας, όμως είμαι πιο ευτυχισμένος εκεί απ’ ό,τι σε ένα τηλεοπτικό πλατό, γιατί είναι ο χώρος μου», ανέφερε.
Παράλληλα, σχολίασε και την εξέλιξη των τηλεθεάσεων, συγκρίνοντας το παρελθόν με το σήμερα: «Είμαι από τη δημιουργία της κρατικής τηλεόρασης, με το “Θέατρο της Δευτέρας”. Σήμερα η πίτα είναι τόσο μοιρασμένη που ένα 17% μοιάζει τεράστιο ποσοστό, ενώ τότε φτάναμε το 63%», κατέληξε.
- Πού στρέφονται οι έρευνες για την πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - Τι δείχνουν οι δεξαμενές υγραερίου
- Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες και πότε θα έρθει νέα κακοκαιρία - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
- Πάνος Ρούτσι: Ακόμα δεν έχουν ορίσει ιατροδικαστή για τις εκταφές - Δεν θα πολιτευτώ, ντροπή αυτά που λένε
- «Βόμβα» της Daily Mail για τον Μίκαελ Σουμάχερ: Σηκώθηκε από το κρεβάτι ο θρύλος της Formula 1;