Lifestyle|20.05.2019 17:59

Το προκλητικό φιλί της Χαντίντ που προκάλεσε τη διεθνή συγγνώμη του Calvin Klein

Newsroom

Συγγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ ζήτησε ο οίκος Calvin Klein μετά τη διαφήμιση που δείχνει το supermodel Μπέλα Χαντίντ να φιλά στο στόμα την ψηφιακή Λιλ Μικέλ. Στη διαφήμιση με σλόγκαν «My Calvins» το διάσημο μοντέλο εμφανίζεται να ανταλλάσσει ένα καυτό φιλί με το ρομπότ Λιλ Μικέλ. Δεν πρόκειται για μια πραγματική κοπέλα, αν και φαίνεται τρομερά αληθινή. Πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που είναι μοντέλο και έχει «γεννηθεί» στο Διαδίκτυο. «Η ζωή έχει να κάνει με το να ανοίγει κανείς πόρτες» ακούγεται στη διαφήμιση.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες με μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που χρησιμοποίησαν τον όρο «queer baiting», δηλαδή μια προσπάθεια «ψαρέματος» εντυπώσεων χρησιμοποιώντας την ομοφυλοφιλική σεξουαλικότητα για εμπορικό σκοπό.

Η εταιρεία Calvin Klein υποχρεώθηκε, τελικά, σε συγγνώμη υποστηρίζοντας ότι «το σκεπτικό της καμπάνιας είναι να προωθήσει την ελευθερία της έκφρασης» και προσθέτοντας ότι «δεν είχαμε καμία πρόθεση να παρουσιάσουμε με λάθος τρόπο την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail μετά την προβολή της διαφήμισης το μοντέλο ρομπότ έχει γίνει influencer!  

T
T
T
ΛΟΑΤΚΙΜπέλα Χαντίντ