Κούλλης Νικολάου - Στέφανος Μιχαήλ: Μιλούν για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο - «Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει»
NewsroomΓια την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο μετά τις απειλές από το Ιράν μίλησαν ο Κούλλης Νικολάου και ο Στέφανος Μιχαήλ, οι οποίοι ζουν στο νησί, εξηγώντας πώς βιώνουν την τρέχουσα κατάσταση και τι μέτρα έχουν λάβει προληπτικά.
«Έχουμε έτοιμο σακίδιο έκτακτης ανάγκης»
Ο Κούλλης Νικολάου δήλωσε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1: «Παρατηρούμε τα γεγονότα. Δεν ζούμε σε ροζ συννεφάκι. 21ος αιώνας σου λέει, κόσμος σκοτώνεται... Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα εγώ. Δεν είναι κάτι που μας έχει παραλύσει. Ο κόσμος κινείται κανονικά, στις δουλειές μας κανονικά. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά κάποια δεδομένα που είναι κοντά στις αγγλικές βάσεις, πολύ κοντά στο Ακρωτήρι. Υπάρχει ισχυρή αεράμυνα εδώ από το Ισραήλ, την Αμερική και τους Εγγλέζους. Η νήσος Κύπρος ήταν ανέκαθεν ένα κομβικό σημείο για την ανθρωπότητα. Είναι εδώ η Ελλάδα μας - και εδώ συγκινούμαι όντως - γιατί είναι η μητέρα πατρίδα μας και δεν ντρεπόμαστε να το λέμε. Είναι εδώ ο Υπουργός Άμυνας, δύο F-16, είναι δύο μεγάλες φρεγάτες. Ο στρατηγός αυτός είναι καταποντισμένος και ανοίγει το στόμα του και απειλεί τον κόσμο. Ο Θεός να τον φωτίσει, να γλιτώσει τον λαό του και εμάς από τις τρομοκρατίες που κατατρώνε την ανθρωπότητα γενικότερα. Το ακούω λογικό αυτό για το σακίδιο έκτακτης ανάγκης, όταν σε απειλεί ο άλλος ότι θα ρίξει πυραύλους στην Κύπρο. Εγώ αυτό το σακίδιο το έχω συνέχεια δίπλα. Έχουμε τον Τούρκο δίπλα μας».
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Μιχαήλ περιέγραψε την κατάσταση με περισσότερες λεπτομέρειες για τις προληπτικές ενέργειες των κατοίκων: «Οι κάτοικοι της περιοχής που είναι γύρω από τις βάσεις είναι πολύ αναστατωμένοι. Έχουν εκκενώσει τα χωριά τους και πήγαν σε ασφαλή σημεία. Υπάρχει μια συσσώρευση δυνάμεων στην Κύπρο: ελληνικές φρεγάτες, ελληνικά μαχητικά, γαλλικές φρεγάτες, άκουσα ότι έρχονται και γερμανικές. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας. Ακούσαμε και τις δηλώσεις των Ιρανών για τους σκοπούς που έχουν για το νησί, γιατί θεωρούν ότι εδώ υπάρχουν αμερικανικά μαχητικά. Το κλίμα που επικρατεί είναι ανασφάλεια. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Ευελπιστώ ότι θα τελειώσει γρήγορα, αν και δεν το βλέπω».
Ο Στέφανος Μιχαήλ πρόσθεσε ότι, λόγω της ιδιότητάς του ως έφεδρος στον στρατό, διαθέτει ήδη εξοπλισμό και σακίδιο έκτακτης ανάγκης: «Εγώ προσωπικά, λόγω του ότι είμαι έφεδρος στον στρατό, έχω τον εξοπλισμό μου, αν και είναι απομακρυσμένο σενάριο. Έχω έτοιμα τα πράγματα. Εμείς οι έφεδροι στην Κύπρο έχουμε εξοπλισμό και όπλα στο σπίτι που μας τα παραχωρεί το στράτευμα. Σε περίπτωση που μας καλέσουν για επιστράτευση, πρέπει να τα έχουμε έτοιμα. Έχουμε έτοιμο σακίδιο έκτακτης ανάγκης, όπως προτείνεται να έχει ο καθένας σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι του. Ακούμε, παρακολουθούμε, αλλά δεν χρειάζεται να μας καταβάλει ο φόβος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος».
- Live εξελίξεις: Οι ΗΠΑ λένε πως η Ισπανία συμφώνησε για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό - Διαψεύδει η Μαδρίτη
- Δένδιας: Καμία πληροφορία για drones με στόχο τη Σούδα - Η χώρα μας είναι προστατευμένη
- Η στιγμή που τηλεοπτικό συνεργείο τρέχει να προστατευτεί από εκρήξεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
- Ο πόλεμος δεν είναι κάστρα και πολιορκητές - «Δεν θέλω ου!» (Ep22)