Lifestyle|22.05.2019 19:17

Luca Hanni: Από κτίστης στην Ελβετία, σούπερ σταρ στην Eurovision (pics)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η φετινή Eurovision τελείωσε με νικήτρια την Ολλανδία, ωστόσο, από τη φετινή διοργάνωση τις εντυπώσεις έκλεψε ο Luca Hänni από την Ελβετία, καθώς θεωρείται ως ο πιο γοητευτικός τραγουδιστής που ανέβηκε στη σκηνή.

Αν και ξεκίνησε την καριέρα του από τα 17 του χρόνια, οπότε και κέρδισε το γερμανικό «Pop Idol», ο Luca υπήρξε και κτίστης, επάγγελμα που εξασκεί ακόμα και σήμερα κάποιες φορές, καθώς του αρέσει να δημιουργεί με τα χέρια του.

Σε ηλικία 5 ετών άρχισε να μαθαίνει drums, ενώ στη συνέχεια έκανε μαθήματα πιάνου, κιθάρας και φωνητικής. Κατέκτησε τη νίκη στο γερμανικό «Pop Idol» και, μάλιστα, γράφοντας ιστορία, καθώς ήταν ο πρώτος μη Γερμανός νικητής και ο νεαρότερος σε ηλικία!

T

Από τα πρώτα του βήματα, η πορεία του στέφθηκε με επιτυχία: το πρώτο του single έγινε #1 στα charts σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, ενώ ακολούθησαν επιτυχημένα τραγούδια, sold out συναυλίες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ και τηλεοπτικά shows. Παράλληλα, κέρδισε αρκετά μουσικά βραβεία, όπως τα Swiss Music Award και Kids’ Choice Award.

T

Προσιτός και προσγειωμένος, ο Luca μοιράζεται με τους θαμαστές του όσα κάνει στη ζωή του, είτε μέσα από τα social media, είτε απαντώντας στα e-mail τους και συναντώντας τους κατά τη διάρκεια των συναυλιών. «Οι θαυμαστές μου είναι φανταστικοί, είναι η καρδιά της καριέρας μου! Χωρίς εκείνους δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι σήμερα. Είναι ένα ζωτικό κομμάτι της δουλειάς μου και ανυπομονώ να συνεχίσω την καριέρα μου μαζί τους», λέει γεμάτος ενθουσιασμό.

T

Εκτός από τη μουσική, έχει το δικό του fashion label για το οποίο ποζάρει αρκετές φορές ως μοντέλο και εκδίδει το δικό του περιοδικό, το «Stories». Παράλληλα, κάνει φιλανθρωπικό έργο, υποστηρίζοντας ενεργά τα παιδιά που υποφέρουν από φυσαλιδώδη επιδερμόλυση, μια σπάνια δερματική ασθένεια.

T
T

Τον ελεύθερό του χρόνο τον περνά με την οικογένεια και τους φίλους του. Αγαπά τη γυμναστική και το χορό, όπως μαρτυρά και το γραμμωμένο κορμί του, ενώ του αρέσει να κάνει βόλτες στη φύση, έχοντας για παρέα το σκυλάκι του, τη Nala.

Στη φετινή Eurovision, ο Luca εκπροσώπησε τη χώρα του με το τραγούδι «She Got Me», ένα κομμάτι με εντυπωσιακό ρυθμό και στοιχεία από τη Μέση Ανατολή, που κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο από την Panik Records. «Με αυτό το τραγούδι θέλω να διαδώσω και να μοιραστώ το πάθος μου για το χορό και τη μουσική με όλο τον κόσμο», δήλωσε πριν ανέβει στη σκηνή και… σίγουρα τα κατάφερε!

EurovisionΕλβετίαEurovision 2019