Met Gala 2026: Χορηγία-μαμούθ από Μπέζος και Σάντσες - Αντιδράσεις στον χώρο της μόδας
NewsroomΣτο επίκεντρο της παγκόσμιας μόδας βρίσκεται το Met Gala για το 2026, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Page Six, ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσες φέρεται να κατέβαλαν χορηγία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη φετινή διοργάνωση.
Το αστρονομικό ποσό
Η εκδήλωση, που θεωρείται η σημαντικότερη βραδιά της παγκόσμιας μόδας, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τεράστια ποσά, τα οποία διατίθενται για την ενίσχυση του Anna Wintour Costume Center στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, ο Μπέζος και η Σάντσες αναμένεται να έχουν ρόλο επίτιμων συμπροέδρων της διοργάνωσης, μαζί με προσωπικότητες όπως η Μπιγιονσέ, η Νικόλ Κίντμαν, η Βένους Γουίλιαμς και η Άννα Γουίντουρ.
Η συμμετοχή του ζευγαριού στη διοργάνωση έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις στον χώρο της μόδας. Ο πρώην συντάκτης της Vogue, Γουίλιαμ Νόργουιτς, χαρακτήρισε τους Μπέζος ως «ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου» σε επίπεδο πλούτου και επιρροής, σημειώνοντας ότι έχουν την έγκριση της Άννα Γουίντουρ.
Ωστόσο, δεν λείπουν και οι αντιδράσεις. Κύκλοι της μόδας εκφράζουν προβληματισμό για τη μετατροπή του Met Gala σε πιο «συναλλακτικό» θεσμό, υποστηρίζοντας ότι αλλοιώνεται ο παραδοσιακός του χαρακτήρας, που βασιζόταν στη δημιουργικότητα, την επιρροή και τη συμβολή στον χώρο της μόδας.
Υπενθυμίζεται ότι η Λόρεν Σάντσες είχε ήδη βρεθεί στο προσκήνιο του θεσμού τον περασμένο Ιούνιο, όταν εμφανίστηκε στο ψηφιακό εξώφυλλο της Vogue ενόψει του γάμου της στη Βενετία, μια εμφάνιση που είχε συνδεθεί με την ευρύτερη σχέση της με τον κόσμο της μόδας και την Άννα Γουίντουρ.
Τέλος, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η συνολική χορηγία του Τζεφ Μπέζος για τη φετινή διοργάνωση ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το όνομά του φέρεται να έχει ενταχθεί ήδη σε επίσημο υλικό της εκδήλωσης.
- Κωστής στο ethnos.gr: «Η νέα γενιά Ελλήνων μουσικών έχει πολλά να δώσει»
- Ο άνδρας με το κοστούμι: Πώς ο Banksy έστησε άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου χωρίς να τον δει κανένας;
- Στο διάστημα τέσσερις ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι: Θα ανιχνεύουν πυρκαγιές - Εντυπωσιακές εικόνες
- Στα βήματα των 200: Πάνω από 1.500 δρομείς από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή