Lifestyle|12.09.2026 09:55

Αντώνης Ρέμος: «Αν υπάρξουν υπεύθυνοι για τον θάνατο του Μαζωνάκη, να τιμωρηθούν» - Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Live News» του MEGA και μίλησε για τη συμπλήρωση 30 χρόνων παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι, τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

«Ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε τόσο στη σημαντική επέτειο της καριέρας του όσο και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Με αφορμή την αναφορά στον Γιώργο Μαζωνάκη, ο Αντώνης Ρέμος εξέφρασε τη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατό του και τόνισε πως, εφόσον προκύψουν ευθύνες, αυτές θα πρέπει να αποδοθούν. «Ήταν πάρα, πάρα πολύ απότομο και ξαφνικό αυτό που συνέβη. Είναι πολύ κρίμα τόσο νέοι άνθρωποι να φεύγουν έτσι ξαφνικά. Αυτό που θα κρατήσουμε είναι όλη αυτή την παρακαταθήκη που μας αφήνει, όλα αυτά τα τραγούδια, όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που έχουμε ζήσει και εσείς σαν ακροατές και εμείς σαν πιο κοντινοί του λίγο άνθρωποι και οι πιο κοντινοί του άνθρωποι. Να μείνουν μόνο αυτές οι στιγμές. Όλο το υπόλοιπο που συμβαίνει, το γιατί και το πώς έγινε, είναι κάποια πράγματα που είναι δυστυχώς, ίσως είναι μόνο θλιβερά, μόνο άσχημα. Και ελπίζω και η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποκαλύψει ό,τι πρέπει να γίνει, να γίνει ή αν υπάρξουν υπεύθυνοι να τιμωρηθούν ανάλογα. Αλλά τώρα δεν γυρίζει τίποτα πίσω δυστυχώς.».

Αναφερόμενος στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια της πορείας του στο ελληνικό τραγούδι, ο Αντώνης Ρέμος έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της ζωής του.

«Είναι 30 χρόνια. Είναι μια πορεία μιας ολόκληρης ζωής. Και χαίρομαι πραγματικά, γιατί από όλο αυτό θα κρατήσω μόνο τα θετικά, μόνο την αγάπη, μόνο το ότι αυτή τη στιγμή όλη η πόλη ζει σε έναν πολύ, πολύ ξεχωριστό ρυθμό. Έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα, από τα Βαλκάνια. Έχει έρθει κόσμος για αυτή τη βδομάδα, για αυτό το Σαββατοκύριακο για να δούνε και την έκθεση και να δούνε βέβαια και τη συναυλία μου και θεωρώ ότι είναι πολύ τιμητικό αυτό και είναι πάρα, πάρα πολύ έτσι όμορφο. Έτσι, αφήνω αφήνω στην άκρη τα οποιαδήποτε πράγματα δημιουργήθηκαν», ανέφερε αρχικά.

«Έχω πραγματικά να θυμάμαι μοναδικές και σπάνιες στιγμές μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια. Από βράδια εκπληκτικά σε νυχτερινούς χώρους, από βράδια εκπληκτικά σε θέατρα που κάναμε συναυλίες, από στιγμές μοναδικές στο εξωτερικό, από στιγμές μοναδικές σε συνεργασίες μου με τους υπέροχους αυτούς συναδέλφους και δημιουργούς που συνάντησα σε όλα αυτά τα χρόνια. Όλα, όλα αυτά μαζί θα προσπαθήσουμε να τα συμπτύξουμε μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες, τρεις ώρες και μουσικής και μόνο μουσική», δήλωσε.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τη θέση της σκηνής, η οποία είχε στηθεί μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

«Θέλω αύριο να υπάρξει μόνο μουσική, να σταματήσουν τα λόγια, να τελειώσουν τα λόγια από όλους μας και να αρχίσει η μουσική. Και μετά τη Δευτέρα τα πράγματα θα ξαναπάρουν τη θέση τους. Αυτή που ήταν, έτσι όπως ήταν και το άγαλμα θα είναι στη θέση του. Δεν έχει ακουμπήσει καμία κατασκευή πάνω στο άγαλμα. Έτσι, να το τονίσουμε αυτό. Δεν είναι έτσι. Από εκεί και πέρα, οποιεσδήποτε αντιδράσεις θα φανούν στο τέλος, θα φανούν στο χειροκρότημα», εξήγησε.

τραγουδιστήςΑντώνης ΡέμοςΓιώργος Μαζωνάκης