Lifestyle|08.11.2026 13:51

Βούλα Πατουλίδου: «Όταν ακρωτηριάζεσαι, οι πληγές είναι εσωτερικές» - Η συγκινητική αναφορά στον σύζυγό της

Newsroom

Η Βούλα Πατουλίδου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «For You» του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε με συγκίνηση στον σύζυγό της, Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2025 και μίλησε για την απώλεια που εξακολουθεί να βιώνει, αλλά και για τη ζωή της μετά τον θάνατο του ανθρώπου με τον οποίο συμπορεύτηκε για 42 χρόνια.

«Το κουβαλάς μόνος σου»

Η χρυσή ολυμπιονίκης αναφέρθηκε αρχικά στη θέληση και την αγάπη που τη βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή του αθλητισμού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον σύζυγό της. «Αυτό που με έφτασε στην κορυφή ήταν η θέληση και η αγάπη, η αγάπη ενός ανθρώπου που δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον στη ζωή μου, έχει “φύγει”. Αποφάσισε να ξεκουραστεί αλλού. Η αγάπη λοιπόν ήταν εκείνη που σκάλισε λίγο πιο βαθιά μέσα μου και ανακάλυψε αυτή τη θέληση για αυτό που αγαπούσα πάρα πολύ, τον κλασικό αθλητισμό. Μου έδειξε μια διαδρομή την οποία ακολούθησα πιστά, απαρέγκλιτα, με επιμονή, με πάρα πολύ μεγάλο πάθος και αγάπη και γι’ αυτό η κορυφή τελικά κατακτήθηκε», δήλωσε.

Στη συνέχεια, η Ολυμπιονίκης μίλησε για το κενό που άφησε πίσω του ο σύζυγός της, εξηγώντας πως η απώλεια ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου δεν ξεπερνιέται μέσα σε λίγους μήνες. «Αναφέρομαι στο σύζυγο, ήταν συνοδοιπόρος 42 χρόνια. Πολλοί αναρωτιούνται και λένε “καλά, ακόμα τον θυμάσαι;”. Έναν χρόνο δηλαδή, ενάμιση χρόνο μετά. Εντάξει, όταν “ακρωτηριάζεσαι”, μπορεί οι άλλοι να μην το βλέπουν. Βλέπουν μια περιποιημένη γυναίκα, χαρούμενη, ιστορίες και τέτοια, αλλά οι πληγές είναι εσωτερικές και βεβαίως σε κανέναν δεν μπορείς να φορτωθείς. Το κουβαλάς μόνος σου», εξομολογήθηκε.

Αναφερόμενη και στον γιο τους, σημείωσε πως έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του μετά τον θάνατο του πατέρα του, αν και η απουσία του παραμένει αισθητή. «Ο γιος μας ευτυχώς είναι ένα παιδί που έχει πατήσει στα πόδια του μετά τον θάνατο του Δημήτρη. Προφανώς υπάρχει αυτή η έλλειψη, αλλά παιδιά είναι, τραβούν μπροστά και έτσι πρέπει», ανέφερε.

Η Βούλα Πατουλίδου αποκάλυψε ακόμη ότι μετά την απώλεια του πατέρα του έχουν αλλάξει οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια, καθώς ο γιος της δείχνει πλέον πιο προστατευτικός απέναντί της. «Νομίζω ότι είναι πιο προστατευτικός ως γιος πλέον. Έχουν αλλάξει οι ρόλοι και είναι πάρα πολύ γλυκό αυτό. Δείχνει, βέβαια, και έναν θυμό. Τώρα επειδή έρχονται και Χριστούγεννα, πέρυσι άναψα ένα κεράκι και λέω “εντάξει, φτάνει τόσο για τα Χριστούγεννα”. Φέτος μου λέει “μην διανοηθείς και δεν στολίσεις, θα φύγω”. Οπότε υπό την απειλή του να φύγει και να μη μου φέρει και όλους τους φίλους του στο σπίτι, μάλλον θα κάνουμε υπερπαραγωγή», κατέληξε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

ολυμπιονίκηςσύζυγοςΒούλα Πατουλίδου