Lifestyle|06.04.2019 18:00

Τζένη Μελιτά: Η συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά ήταν σχολείο

Άκης Φωτόπουλος

Από τα πιο νέα, όμορφα και φρέσκα πρόσωπα που εμφανίζονται  στη μικρή οθόνη, συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής «Τι λέει;» του Alpha. H Τζένη Μελιτά μιλά στο TV Έθνος για τη νέα της τηλεοπτική στέγη, για την αποχώρησή της από τον ΑΝΤ1, για την  κόντρα της με τη Μαντώ Γαστεράτου, αλλά και την πιθανότητα ενός γάμου!

Πώς προέκυψε η πρόταση για το μεσημεριανό μαγκαζίνο «Τι λέει;» του Alpha;

Το καλοκαίρι και ενώ βρισκόμουν σε διακοπές, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον αρχισυντάκτη της εκπομπής μας. Στην αρχή μπορώ να σου πω ότι το σκέφτηκα και το συζήτησα αρκετά με την οικογένειά μου πριν απαντήσω θετικά στο τηλεφώνημα αυτό. Το δοκιμαστικό τελικώς έγινε και αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή πολύ άνετα με την παρέα μας. Παρόλο που δεν είναι καθόλου απλό πράγμα η μετάβαση από ένα κανάλι μετά από τόσα χρόνια σε ένα άλλο, ένιωσα αμέσως ότι κουμπώνουμε ως ομάδα και ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ όμορφο. 

T

Όταν πήγαινες στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη ήξερες τι θα αντιμετωπίσεις;

Νομίζω ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις όταν πας σε έναν καινούργιο χώρο εργασίας. Σίγουρα η πραγματικότητα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Όχι γιατί περίμενα να αντιμετωπίσω κάτι εχθρικό, αλλά γιατί ο τρόπος που δέσαμε και που κόλλησε ο ένας με τον άλλο ήταν πολύ ξαφνικός και ιδιαίτερος. Ήταν σαν να γνωριζόμαστε από πάντα. Το έχεις αυτό με μερικούς ανθρώπους και όταν συμβαίνει είναι μαγικό.

Δικαιώθηκες σε αυτά που περίμενες;

Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Είναι χαρά, για τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου στη δουλειά. Είναι σπουδαίο συναίσθημα να ξεκινάς το πρωί για τη δουλειά με το χαμόγελο στα χείλη, να σκέφτεσαι ότι θα δεις τους φίλους σου και ότι θα γελάσεις με την ψυχή σου.

T

Την περσινή σεζόν ήσουν στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Γιατί έφυγες από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά;

Κάθε εργασιακή εμπειρία κάνει τον κύκλο της, όσο κι αν είσαι συναισθηματικά δεμένος με τα πρόσωπα που δουλεύεις μαζί. Ένιωσα πως ο κύκλος έκλεισε και είχε έρθει η στιγμή να δοκιμαστώ και σε κάτι άλλο. Η συνεργασία μου με τη Φαίη ήταν για μένα σχολείο, έμαθα πάρα πολλά από εκείνη και δεν μπορώ παρά να της πω ξανά ένα τεράστιο ευχαριστώ. Είμαι πραγματικά τυχερή που δούλεψα στην παρέα του «Πρωινού».

Μετά το τέλος της συνεργασίας σου με τον ΑΝΤ1 μίλησες καθόλου με τη Φαίη;

Προφανώς και δεν είμαστε όλη μέρα στα τηλέφωνα, αλλά ο τρόπος της, η ευγένειά  της, η γλυκύτητά της, που μου ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στα επόμενά μου βήματα, για μένα ήταν υπέροχος και πάνω απ’ όλα αληθινός από έναν άνθρωπο που με νοιάζεται και τον νοιάζομαι κι εγώ.

Η κόντρα αυτή με τη Γαστεράτου και οι διαστάσεις που έχει πάρει από τα ΜΜΕ σε ενοχλεί;

Στην αρχή με ενοχλούσε, ναι. Δεν ήμουν συνηθισμένη σε αυτού του είδους την έκθεση και δεν μου ταιριάζει καθόλου. Μετά το ξανασκέφτηκα, όμως, και αποφάσισα να ακολουθήσω τη λογική του Σωκράτη «Εν απουσία μου επιτρέπω και να με δείρουν».

Πώς είδες τον εαυτό σου αυτό το διάστημα που βρίσκεσαι στον Alpha;

Διαφορετικό και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη, γιατί κι εγώ ήθελα να δω μια άλλη Τζένη, πιο ώριμη και πιο συνειδητοποιημένη στα πατήματά της. 

T

Έχεις διαμορφώσει μια άποψη για τον ανταγωνισμό της μεσημεριανής ζώνης;

Και ναι και όχι. Ο χώρος μας μεταβάλλεται κάθε μέρα και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Μιλάμε για μια δύσκολη ζώνη, στην οποία ο τηλεθεατής έχει πολλές και καλές επιλογές. Εμένα αυτό προσωπικά με ιντριγκάρει για να γίνομαι κάθε μέρα όλο και καλύτερη. Αυτό που φέρνει, όμως, η δική μας η εκπομπή είναι μια νέα συνήθεια στην τηλεόραση. Είμαστε μια αληθινή παρέα κανονικών ανθρώπων, χωρίς φαγωμάρες και φασαρίες, που θέλουμε να μεταδώσουμε το κέφι και το χιούμορ μας στους τηλεθεατές, που μας εμπιστεύονται τα μεσημέρια για τη χαλάρωσή τους.

Πώς βλέπεις τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής;

Πάντα υπάρχει αγωνία για τα νούμερα. Κι εγώ δεν σου κρύβω τα κοιτάζω κάθε πρωί μαζί με τον πρώτο καφέ της ημέρας. Ειδικά όταν υπάρχουν και κάποιοι κακόβουλοι, που με το καλημέρα αρέσκονται στο να μειώνουν την προσπάθεια και τη δουλειά τόσων εργαζομένων. Όλα θέλουν τον χρόνο τους και το κοινό, επίσης, μέχρι να σε εμπιστευτεί και να σε βάλει στο σπίτι του. Ο κόσμος σιγά σιγά μας αγκαλιάζει, η παρέα μας μεγαλώνει και όλο αυτό μας τιμάει πάρα πολύ.

Είσαι ιδιαίτερα ενεργή στα social media. Θεωρείς ότι συμβάλλουν στην ενημέρωση του κόσμου;

Εξαρτάται πώς τα χρησιμοποιεί ο καθένας. Εγώ προσωπικά είμαι όντως αρκετά ενεργή στα κοινωνικά δίκτυα (ειδικά στο Instagram), αλλά κυρίως γιατί αυτό με κάνει να αισθάνομαι πιο κοντά στους ανθρώπους που με βλέπουν και με στηρίζουν.

O γάμος είναι μέσα στα σχέδιά σου;

Αν και θα ήθελα να έχω παντρευτεί μέχρι το 2020 (πόσο μακρινό ακούγεται αλήθεια!), αυτό δεν μπορώ προφανώς να το απαντήσω μόνη μου. Δεν μπορεί κανείς να το προγραμματίσει, γιατί δεν είναι μόνο στο χέρι του. Χρειάζονται δύο άνθρωποι. Ετσι δεν είναι; Μόλις αυτοί οι δύο άνθρωποι συγχρονιστούν και αισθανθούν έτοιμοι για αυτό το βήμα, ο γάμος έρχεται χωρίς να το καταλάβεις.

Alpha TVΤζένη Μελιτά