Lifestyle|14.11.2018 11:15

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένας γυμνοσάλιαγκας στη σαλάτα της

Newsroom

Πολλά έχουν ειπωθεί για την βασίλισσα Ελισάβετ, κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει σχολιάσει τις προτιμήσεις της στο φαγητό. Ο Τσαρλς Όλιβερ, γεννημένος το 1884, υπήρξε βασιλικός υπηρέτης για αρκετά χρόνια και τα μάτια του έχουν σίγουρα δει πολλά ζώντας μαζί με τη βασιλική οικογένεια.

Μετά τη θητεία του ο Τσαρλς θέλησε να γράψει ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του από τη ζωή του με τη βασιλική οικογένεια και κυρίως με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ένα βιβλίο που ήθελε να εκδοθεί μετά το θάνατό του.

Ένα από τα απρόοπτα που συνέβησαν στο παρελθόν και περιγράφει στο «Dinner at Buckingham Palace - Secrets & recipes from the reign of Queen Victoria to Queen Elizabeth II» αφορά στην αντίδραση της βασίλισσας όταν βρήκε στο φαγητό της κάτι απεχθές, ένα νεκρό γυμνοσάλιαγκα.

Ήταν από τις λίγες φορές που η Ελισάβετ χρησιμοποίησε το μπλοκάκι που της δίνεται κάθε φορά για να κάνει τα σχόλιά της και να σημειώνει τις προτιμήσεις των συνδαιτυμόνων της.

Γράφει ο Τσαρλς Όλιβερ: «Κάποτε, στην κορυφή μιας σαλάτας βρήκαμε το νεκρό σώμα ενός γυμνοσάλιαγκα. "Βρήκα αυτό στη σαλάτα - εσείς θα μπορούσατε να το φάτε;" είχε γράψει η βασίλισσα στο σημείωμα. Συνήθως το σημειωματάριο μένει κενό, καθώς η βασίλισσα δεν είναι περίεργη με τα φαγητά, αλλά όταν έχει έναν επισκέπτη σε ένα ανεπίσημο γεύμα και αποκαλύψει συγκεκριμένες προτιμήσεις και ποια πράγματα αντιπαθούν - όπως η αντίρρηση για τηγανιτές πατάτες ή λαχανάκια Βρυξελλών - η βασίλισσα θα κάνει μια διακριτική σημείωση για το μέλλον. Αυτό καταγράφεται από το προσωπικό της κουζίνας σε περίπτωση που ο επισκέπτης έρθει ξανά».

Τα περισσότερα βασιλικά γεύματα, γράφει ο Τσαρλς Όλιβερ, ήταν πολύ απλά και παρά τα περίπλοκα γαλλικά τους ονόματα θα μπορούσε να τα ετοιμάσει οποιοσδήποτε καλός σεφ. 

ΜπάκιγχαμΒασίλισσα Ελισάβετ