Lifestyle|18.06.2019 23:45

Γιώργος Λάνθιμος: Φωτογραφίζει μοντέλα για τον οίκο Gucci (pics)

Newsroom

Μετά από την εξαιρετική διαδρομή της ταινίας του «Η Ευνοούμενη», ο Γιώργος Λάνθιμος συνεχίζει να είναι περιζήτητος για την καλλιτεχνική του «ματιά» στις σύγχρονες εξελίξεις της κινηματογραφίας και της τέχνης. Πρόσφατα ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης διετέλεσε και μέλος της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, δέκα χρόνια αφότου το Φεστιβάλ τον ανέδειξε µε την προβολή της ταινίας του, «Κυνόδοντας».

Πριν αρκετό καιρό ο Γιώργος Λάνθιμος είχε φωτογραφίσει την ηθοποιό Έμα Στόουν (Emma Stone), ενώ το ρεπορτάζ του «W» από το making of της φωτογράφισης, περιέγραψε τον Λάνθιµο ως «ψηλό άντρα µε αφηρηµένο και ανεξιχνίαστο βλέµµα». «Στη συζήτηση ο Λάνθιµος, που είναι 45, είναι θερµός και προσιτός, αλλά όχι εκ φύσεως οµιλητικός. Οι περισσότεροι σκηνοθέτες είναι φλύαροι, υποστηρίζοντας µε σφοδρότητα την κοσµοθεωρία τους, όµως αυτός είναι από ντροπαλός έως και κρυπτικός» είχε πει τότε η δηµοσιογράφος Λιν Χίρσµπεργκ.

Αυτήν τη φορά όμως, ο σκηνοθέτης πίσω από την «Ευνοούμενη», τον «Αστακό», τον «Κυνόδοντα», και τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού», φωτογράφησε την τελευταία menswear Cruise collection του οίκου Gucci στα Μουσεία Καπιτωλίου στη Ρώμη. To lookbook της collection Cruise 2020 φωτογραφήθηκε στη Leda Gallery της βίλας Albani Torlonia στη Ρώμη, στην πόλη στην οποία μεγάλωσε ο creative director του οίκου Gucci, Alessandro Michele. H γκάλερι φημίζεται για το ρωμαϊκό αντίγραφο του αρχαίου Ελληνικού αγάλματος «Η Λήδα και ο Κύκνος».

Γιώργος Λάνθιμος