Lifestyle|27.06.2019 16:08

Σπύρος Γουρδούπης - Survivor: Όταν πεινάς δεν σκέφτεσαι τα ερωτικά (pics)

Άκης Φωτόπουλος

Ο Σπύρος Γουρδούπης μιλά στο «TV Έθνος» για τις εμπειρίες του στο «Survivor», αποκαλύπτει ότι υπήρχε φλερτ μεταξύ Δαλάκα και Ατακάν και βγάζει τα δικά του φαβορί.

Γιατί αποφασίσατε να μπείτε στο «Survivor»;

Το βασικότερο κίνητρο για μένα ήταν να ζήσω όλη αυτήν την εμπειρία και να δοκιμαστώ υπό αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον ήθελα να γνωρίσει ο κόσμος τη μουσική μου αλλά και εγώ ο ίδιος να γνωρίσω άτομα διαφορετικά από εμένα.

Πώς ήταν η διαβίωση;

Η διαβίωση ήταν ακόμη πιο δύσκολη από αυτό που έβγαινε στην οθόνη. Επρεπε καθημερινά να παλέψεις για την τροφή σου, δεν είχες το κρεβάτι σου, οι συνθήκες από άποψη καθαριότητας ήταν πάρα πολύ χάλια. Για να καταλάβετε, κατά την παραμονή μου στο «Survivor» έχασα συνολικά 17 κιλά.

Υπήρξαν στιγμές που φοβηθήκατε;

Υπήρξαν στιγμές που ψιλοφρίκαρα.

Φτάσατε σε σημείο να πείτε «δεν αντέχω άλλο, θα τα παρατήσω»;

Δεν έφτασα ποτέ να πω τέτοια κουβέντα, αλλά έφτασα να πω «τι δουλειά έχω εδώ, τι κάνω εδώ;».

Πριν από κάθε αγώνα τρώγατε κάτι δυναμωτικό;

Μας έδιναν μία μπανάνα για κάλιο για να αποφύγουμε κράμπες και κάποιες φορές μας έδιναν και μία φέτα ανανά για την τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Όλο αυτό το διάστημα που ήσασταν στο παιχνίδι διαπιστώσατε να υπάρχουν κάποιες κλίκες;

Δεν θα τις ονόμαζα κλίκες. Κοιτάξτε, υπήρξαν φιλίες πιο στενές και λιγότερο στενές. Φυσικά υπήρχαν άτομα που μιλούσαν πίσω από την πλάτη σου και σε ψιλοθάβανε. 

Λίγο μετά την αποχώρησή σας από το παιχνίδι είπατε ότι δεθήκατε πολύ με τη Δήμητρα. Τι ήταν αυτό που σας έφερε πιο κοντά με τη μέχρι πρότινος συμπαίκτριά σας;

Με τη Δήμητρα, όπως και με την Κατερίνα αλλά και την Αφροδίτη, κάναμε ωραίες συζητήσεις γύρω από τη ζωή μας. Πού θέλουμε να ταξιδέψουμε, τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, πώς βλέπουμε τον κόσμο, τον Θεό. Αυτές οι συζητήσεις μάς έφεραν πιο κοντά, ειδικά με τη Δήμητρα, που συζητούσαμε ακόμη περισσότερο.

Γι’ αυτό της δώσατε και την μπαντάνα σας;

Ήξερα ότι θα της στοίχιζε που θα έβγαινα από το παιχνίδι, γι’ αυτό της την έδωσα, για να με θυμάται.

Εκτός από τη Δήμητρα, με ποιους άλλους γίνατε φίλος και ποιους δεν θα θέλατε να ξαναδείτε;

Εκτός από τη Δήμητρα ήρθα κοντά με την Κατερίνα, την Αφροδίτη, τον Πάνο. Στη μαύρη ομάδα επίσης συμπάθησα πολύ για το χιούμορ του τον Βασίλη Βασιλικό και τον Πάτρικ, που ήταν πολύ καθαρός χαρακτήρας. Σίγουρα δεν θα επιδιώξω να έχω στενή προσωπική επαφή με τον Τόνι εκτός παιχνιδιού. Ενα άλλο άτομο που δεν συμπάθησα για τον τρόπο που συμπεριφερόταν ήταν ο Νίκος.

Πώς ήταν οι Τούρκοι;

Οι Τούρκοι ήταν πάρα πολύ παθιασμένοι, διαβασμένοι και πωρωμένοι, και ήθελαν πολύ να κερδίζουν. Εγώ έμαθα πολλά από αυτούς. Από κει και πέρα είχαν και τα αρνητικά τους. Εκνευρίζονταν πολύ εύκολα, μιλούσαν πίσω από την πλάτη του άλλου, έκαναν κλίκες.

Προέκυψαν ερωτικά ειδύλλια στο παιχνίδι;

Ερωτικά ειδύλλια δεν προέκυψαν, γιατί το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι στο «Survivor» είναι το ερωτικό. Είσαι σε μια φάση που δεν έχεις να φας, πρέπει να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, να τρέξεις για ψάρεμα, να ανάψεις φωτιά, να λερωθείς, σαπούνι δεν υπάρχει, βρωμάς. Δεν είναι εύκολο ερωτικά να δεις κάποιον κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Υπήρξε φλερτ ανάμεσα στη Δαλάκα και στον Ατακάν;

Η Κατερίνα και ο Ατακάν ήρθαν αρκετά κοντά. Ναι, υπήρχε φλερτ, αλλά μόνο φλερτ.

Από τη στιγμή που βγήκατε από το παιχνίδι, ο κόσμος στον δρόμο σας αναγνωρίζει; Τι σας λένε;

Το πιο συγκινητικό για μένα είναι όταν με προσεγγίζουν μικρά παιδιά και μου λένε χαρακτηριστικά: μας έδωσες δύναμη να διαβάζουμε, να μην τα παρατήσουμε και να θεωρήσουμε το διάβασμα ως κάτι σημαντικό.

Ποια είναι τα προγνωστικά σας για τους δύο νικητές;

Από τους Έλληνες τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις έχει η Κατερίνα Δαλάκα και από τους Τούρκους ο Γιουσούφ.

Με τι σκέφτεστε να ασχοληθείτε από δω και πέρα;

Σε δύο πράγματα θα δώσω προτεραιότητα. Αφενός μεν θα προσπαθήσω να προωθήσω τη μουσική μου και αφετέρου θα δώσω βάρος και στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει, τη Δομική Βιολογία.

Η μπαντάνα σε ξεχωρίζει από τους άλλους και αρέσει πολύ στα κορίτσια

Γιατί επιλέγετε να φοράτε μπαντάνα;

Ο βασικότερος λόγος είναι γιατί μου αρέσει καθώς επίσης και γιατί είναι ένα είδος που φορώντας το σου προσδίδει κάτι το διαφορετικό, που σε ξεχωρίζει από τους άλλους κατευθείαν. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι η μπαντάνα αρέσει πάρα πολύ στις κοπέλες.

Τι σημαίνει για σας η μπαντάνα;

Είναι ένα ιδίωμα της προσωπικότητάς μου και της καλλιτεχνικής μου φύσης. Είναι μιά δήλωση ότι ο κόσμος μας είναι ανάποδος, γι΄ αυτό και τη φοράω ανάποδα.

Πότε την πρωτοφορέσατε;

Άρχισα να τη φοράω πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε δηλαδή που πήγα στη Φλωρεντία για να ξεκινήσω το διδακτορικό μου.

Κι από τότε δεν την αποχωρίζεστε ποτέ;

Ναι, από τότε δεν την αποχωρίζομαι ποτέ την μπαντάνα. Φοράω κάθε μέρα και ένα άλλο σχέδιο με διαφορετικό χρώμα. Έχω μπαντάνες για καθημερινή χρήση και άλλες για πιο επίσημες εμφανίσεις. Αρκεί να σας πω ότι φορώντας μπαντάνα έκανα την υποστήριξη της διδακτορικής μου διατριβής μπροστά σε τρεις καθηγητές

SurvivorTV Έθνος