Lifestyle|03.07.2019 13:51

Μαρία Σατραζέμη: Η σχέση μου με εγκατέλειψε μόλις έμαθε για τη μαστεκτομή (vid)

Newsroom

Πιο δυνατή μετά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού βγήκε η αγαπημένη «μαμά» των τηλεοπτικών διαφημίσεων Μαρία Σατραζέμη. Λίγο πριν από τα τριάντα της τη «χτυπά» ο καρκίνος και εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με την απειλή του θανάτου. Οι γιατροί αποφασίζουν διπλή μαστεκτομή. Μια δύσκολη περίοδος ξεκινά. 

Η όμορφη Μαρία, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά γνωστά διαφημιστικά σποτ, αποκάλυψε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη την περιπέτειά της με τον καρκίνο, ζητώντας συγγνώμη από προηγούμενους συντρόφους της, αλλά και μιλώντας για εκείνον που την εγκατέλειψε γιατί «ήθελε να έχει δίπλα του μια γυναίκα με στήθος».   

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο έπαθα σοκ, χρειάστηκα χρόνο για να το πιστέψω! Είχα μία σχέση 5 ετών και με εγκατέλειψε μόλις έμαθε ότι έχω καρκίνο. Σε έναν τσακωμό με τον σύντροφό μου, μου είπε ότι θέλει γυναίκα που να έχει στήθος. Η διπλή μαστεκτομή είναι δύσκολη σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, νιώθεις άφυλος. Ο καρκίνος με έκανε να θέλω να ζήσω και μάλιστα να ζήσω καλά. Με τη μαστεκτομή φοβόμουν την απόρριψη από το άλλο φύλο».

 

«Για πολύ καιρό δεν έβγαζα την μπλούζα μου στο κρεβάτι για να μην καταλάβει ο άλλος ότι δεν έχω στήθος. Ζητάω συγγνώμη από όλους τους συντρόφους μου, γιατί τώρα καταλαβαίνω ότι πέρασαν δύσκολα και αυτοί» είπε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Σατραζέμη. «Με τον προηγούμενο σύντροφό μου χώρισα γιατί ήθελε να με παντρευτεί... Πώς να σκεφτώ γάμο και νυφικά, όταν εγώ σκεφτόμουν αν θα ζω αύριο». 

 

Πριν από κάποια χρόνια η Μαρία Σατραζέμη, πανέμορφη και με το μαντίλι στο κεφάλι είχε μιλήσει στο living postcards για τον Γολγοθά του καρκίνου, δίνοντας ωστόσο μηνύματα αισιοδοξίας. Διαβάστε τη συνέντευξή της, με τίτλο, «Συνομιλώντας με μια Survivor, εμένα».

Μαρία Σατραζέμη (Facebook)
Μαρία Σατραζέμη (living postcards)

«Το σκληρότερο είναι ότι έπειτα από κάτι τόσο μεγάλο όσο ο καρκίνος αλλάζεις. Ποτέ δεν είσαι ο ίδιος ξανά. Βλέπεις τη ζωή αλλιώς. Μάλλον τη βλέπεις όπως είναι πραγματικά. Πανέμορφη. Και απλή. Και σημαντική. Η ζωή είναι πολύτιμη .... μετά τον καρκίνο, αλλάζεις τόσο πολύ, αλλά ξαφνικά, συνειδητοποιείς ότι αυτό αφορά μόνο εσένα. Κανείς άλλος δεν έχει αλλάξει. Κανείς άλλος δε βλέπει τα πράγματα όπως εσύ. Όλοι οι άλλοι σε καλούν να ξαναγίνεις όπως ήσουν πριν από τον καρκίνο, όπως είναι και αυτοί. Αδιάφοροι προς τη ζωή. Σαν όλα να είναι δεδομένα.

Σε καλούν να γυρίσεις σε μια βασανιστική καθημερινότητα, χωρίς κανένα ίχνος ευγνωμοσύνης. Αλλά εσύ δεν μπορείς, ποτέ πια δεν θα είσαι ίδιος. Και τότε νιώθεις πολύ μόνος. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Δυσκολότερο κι από όλα τα χειρουργεία και από όλες τις θεραπείες. Ο κόσμος νομίζει ότι ο σωματικός πόνος είναι ο χειρότερος. Όμως, είναι αυτό που συμβαίνει μετά, όταν επιστρέφεις στην κοινωνία και καλείσαι να ενσωματωθείς που σε πονάει περισσότερο» είχε πει στο living postcards η Μαρία Σατραζέμη.

καρκίνος του μαστούΜαρία Σατραζέμη