Lifestyle|06.07.2019 13:23

Τζεφ Μπέζος - Μακένζι Τατλ: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους (vid)

Newsroom

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon.com Inc, Τζεφ Μπέζος, από τη σύζυγό του, τη Μακένζι Μπέζος, ύστερα από 25 χρόνια γάμου, οριστικοποιήθηκε από δικαστή της περιοχής του Σιάτλ, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου εκείνη να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου στον κόσμο ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές -ή ποσοστό 4%- θα περάσουν στο όνομα της Μακένζι Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο. Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μέσω κοινής ανάρτησης στο Twitter ότι σχεδιάζει να χωρίσει.

T

Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί ποσοστό 12% αξίας 114,8 δισεκ. δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Μακένζι δεσμεύθηκε τον Μάιο να δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες, μπαίνοντας στο κλαμπ του «Giving Pledge», του φιλανθρωπικού οργανισμού που δημιούργησαν ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς το 2010.

Τα ακριβότερα διαζύγια όλων των εποχών

Αυτό, όμως, δεν είναι το πρώτο ούτε το μόνο διαζύγιο στο οποίο «παίζονται» πολλά εκατομμύρια ή/και δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν ακόμη τέσσερα , τα οποία μαζί με εκείνο των Μπέζος - Τατλ, αποτελούν τα πέντε πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών. 

Bill και Sue Gross - 1,3 δισ. δολάρια

Η Sue Gross υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016, εξασφαλίζοντας περιουσία αξίας 1.3 δισ. δολαρίων, ο οποία περιελάμβανε μια παραθαλάσσια κατοικία αξίας 36 εκατ. δολαρίων στο Laguna Beach αλλά και τον πίνακα "Le Repos” που φημολογείται ότι ζωγράφισε ο Πικάσο το 1932 και αργότερα η Sue πούλησε για 35 εκατ. δολάρια. 

Steve και Elaine Wynn - 850 εκατ. δολάρια

Οι συνιδρυτές των καζίνο Wynn Resorts. Το προγαμιαίο τους συμβόλαιο προέβλεπε πως η Elaine, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wynn Resorts από το 2002, θα λάβει  11 εκατομμύρια μετοχές, αξίας τότε περίπου 795 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Steve πούλησε επίσης μετοχές αξίας περίπου 114 εκατ. δολαρίων εκείνη τη χρονιά –μέρος των οποίων, αν όχι όλα, πήγαν στην Elaine ως μέρος της συμφωνίας.

Harold Hamm και Sue Ann Arnall - 975 εκατ. δολάρια

Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας στον χώρο του πετρελαίου Harold Hamm ζήτησε διαζύγιο από την επί 26 χρόνια σύζυγό του Sue Ann Arnall, δίνοντάς της επιταγή 974.790.317,77 δολαρίων. Η Arnall στην αρχή δέχτηκε αλλά στη συνέχεθα άσκησε αγωγή διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας των 13,7 δισ. δολαρίων του Hamm που συνδέεται με την ιδιοκτησία του 75% της Continental Resources. Η έφεσή της απορρίφθηκε και έμεινε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 975 εκατ. δολαρίων. 

Roy E. και Patricia Disney -600 εκατομμύρια δολάρια

Μετά από 52 χρόνια γάμου, οι Roy E. και Patricia Disney υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2007, όταν ο Roy, ανηψιός του Walt Disney, είχε στην κατοχή του περιουσία 1,3 δισ. δολαρίων. Κάπως έτσι, ο Roy Disney έχασε σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας του. 


Τζεφ Μπέζοςδιαζύγιο