Lifestyle|17.07.2019 16:01

Η Νόνη Δούνια «μοντέλο» στην ορκωμοσία της νέας Βουλής (pic)

Newsroom

Η Νόνη Δούνια κατέκτησε την προτελευταία έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Πειραιώς και έχοντας αφήσει τις πασαρέλες για να ασχοληθεί με τα κοινά, θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση στα έδρανα του κοινοβουλίου. 

Η Νόνη Δούνια μία από τις 61 βουλευτίνες που ορκίζονται σήμερα στη Βουλή, και πρώτη γυναίκα βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α' Πειραιά και Νήσων είναι βέρα Πειραιώτισσα με επαγγελματική πορεία στο χώρο της μόδας και του θεάματος. Σήμερα εργάζεται ως Ραδιοφωνική παραγωγός στο Love Radio. Έχει σπουδάσει στην Κρατική Σχολή ορχηστικής τέχνης, καθώς και Σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη. Είχε αναδειχθεί Β' Σταρ Ελλάς και Γ' Miss Europe στα Πανευρωπαϊκά καλλιστεία.

T

Έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση με την ομάδα του Εθνικού Πειραιά και στην υδατοσφαίριση με την ομάδα του ΑΟ Καστέλλας. Είναι μητέρα του Στάθη 14 ετών και της Ζαφειρίας 13 ετών και ενεργή εθελόντρια στο Χαμόγελο του παιδιού. Είναι μέλος του Δ.Σ. στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Η Νόνη Δούνια πόσταρε μια φωτογραφία από τη σημερινή κομψή της εμφάνιση στην ορκωμοσία στη Βουλή και παραδέχθηκε ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της. 

T
Νόνη Δούνια (NDP photo)

Η Νόνη Δούνια μιλώντας για την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική είχε δηλώσει: «Τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι η πόλη που γεννήθηκα και ζω εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, βίωσα από κοντά τις προσπάθειες και το έργο της Δημοτικής Αρχής. Έτσι πήρα την απόφαση να συμμετέχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής" και τον Γιάννη Μώραλη».

Νόνη Δούνια (Eurokinissi photo)

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έφεραν πολλές γυναικείες παρουσίες στα βουλευτικά έδρανα, καθώς οι γυναίκες που εξελέγησαν έφτασαν τις 61 εκλεγμένες, δηλαδή ποσοστό 21,66%. Είναι το δεύτερο ιστορικά υψηλότερο ποσοστό, μετά την Βουλή του Ιανουαρίου του 2015. Υψηλό είναι και το ποσοστό ανανέωσης στη νέα Βουλή, καθώς 112 βουλευτές πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα της Ολομέλειας. 

Νόνη ΔούνιαΒουλήορκωμοσία