Lifestyle|29.07.2019 17:18

Κατερίνα Νικολοπούλου: Ο ρόλος στην «Οργή», η Νομική και οι θυσίες

Άκης Φωτόπουλος

Είχες χαρούμενα παιδικά χρόνια;

Είχα ωραία παιδικά χρόνια. Τα νοσταλγώ. Θυμάμαι τον εαυτό μου ως μαθήτρια στο δημοτικό να συμμετέχω με συμμαθητές μου σε θεατρικές παραστάσεις του σχολείου και να το ευχαριστιόμαστε πολύ.

Τελείωσες τη Νομική Αθηνών, αλλά επαγγελματικά δεν ασχολήθηκες με αυτόν τον τομέα. Πώς έκανες στροφή και ασχολήθηκες με την υποκριτική; Από παιδί ονειρευόσουν να γίνει ηθοποιός;

Οι σπουδές μου και στους δύο τομείς έγιναν σχεδόν παράλληλα. Η υποκριτική ήταν μονόδρομος. Από πολύ μικρή το ήξερα και το ήθελα.

Οι γονείς σου στήριξαν την απόφαση που πήρες να γίνεις ηθοποιός;

Με στηρίζουν και μου έχουν εμπιστοσύνη.

«Η Οργή» είναι η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά. Πώς προέκυψε η πρόταση για τη σειρά;

Δεν είχα επιδιώξει ποτέ να δουλέψω στην τηλεόραση. Η συνεργασία ξεκίνησε ύστερα από πρόταση του σκηνοθέτη Σταύρου Ποταμάρη. Συμμετείχα στο πιλοτικό της σειράς και έτσι προέκυψε και ο πρώτος μου τηλεοπτικός ρόλος.

Πώς αισθάνθηκες όταν είδες το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ;

Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί, αλλά τώρα το συνήθισα. Ιδανικά δεν θα ήθελα να με βλέπω, αλλά παρακολουθώ τη σειρά και βελτιώνομαι μέσα από αυτήν τη διαδικασία.

T

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο τόσο στον ρόλο της Μαρίνας όσο και στη γενικότερη ατμόσφαιρα;

Ο ρόλος της Μαρίνας με δυσκόλεψε στην αρχή υπό την άποψη ότι η διαδικασία προσέγγισης του ρόλου στην τηλεόραση είναι τελείως διαφορετική από εκείνη στο θέατρο που εγώ είχα συνηθίσει να δουλεύω. Διάβασα πολύ, παρατηρούσα και στην πράξη έμαθα πολλά.

Ξαφνικά η Μαρίνα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άντρες. Πώς θα αντιδράσει;

Το πρόβλημα της Μαρίνας δεν είναι ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άντρες και πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα προχωρήσει στη ζωή της, αλλά η αναστάτωση και το σοκ της που αντιλαμβάνεται ότι η ζωή της θα αλλάξει ολοκληρωτικά.

Έχεις βρεθεί εσύ ποτέ στη θέση της Μαρίνας;

Έχω δυσκολευτεί πολύ να πάρω κάποιες αποφάσεις στη ζωή μου.

Η Μαρίνα νιώθει ακόμα την καρδιά της να χτυπάει για τον Οδυσσέα, που εμφανίζεται με άλλο πρόσωπο ως Ανδρέας;

Η Μαρίνα δεν έχει πάψει ποτέ να σκέφτεται και να αγαπάει βαθιά τον Οδυσσέα.

T

Ο Οδυσσέας αγαπάει ακόμη τη Μαρίνα;

Το ίδιο ισχύει και για τον Οδυσσέα. Η Μαρίνα είναι πάντα μέσα στο μυαλό του και δεν την ξεχνάει ποτέ, παρότι ο σκοπός που γύρισε είναι αυτός της εκδίκησης.

Τι να περιμένουν οι τηλεθεατές σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της σειράς από δω και πέρα;

Ο Ανδρέας θα καταλάβει ότι ο Παύλος έχει μπει στη ζωή της Μαρίνας και γενικά σοκάρεται, γιατί δεν το περιμένει. Στη συνέχεια θα μπει στη ζωή της Μαρίνας με πολύ διακριτικό τρόπο. Όμως κάποια πράγματα που κάνει δεν αρέσουν στη Μαρίνα, η οποία τον απομακρύνει από τη ζωή της.

Θα βρεθούν κάποια στιγμή ξανά μαζί Μαρίνα και Ανδρέας;

Η Μαρίνα θα μάθει όντως ποιος είναι ο Ανδρέας και για ποιο λόγο έχει γυρίσει με άλλο όνομα. Αργότερα θα βρεθούν ως ζευγάρι.

Ποιο στοιχείο της Μαρίνας σε έχει γοητεύσει περισσότερο;

Αυτό που θαυμάζω είναι αυτό που σπανίζει στις μέρες μας. Να ενδιαφέρεται κάποιος πραγματικά για τον συνάνθρωπό του και η Μαρίνα είναι ένας άνθρωπος με έντονο συναισθηματισμό, που θέλει πραγματικά να συνεισφέρει και να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. Μακάρι να ήμασταν όλοι έτσι.

Έχεις μπει στη διαδικασία να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά της ηρωίδας που υποδύεσαι;

Δεν έχω νιώσει τέτοια ανάγκη, καθώς η συμπεριφορά της στις καταστάσεις που προκύπτουν είναι απολύτως δικαιολογημένη. Η Μαρίνα σχεδόν έρμαιο των εξελίξεων συγκλονίζεται, αλλά πάντα βρίσκει δύναμη να προχωρήσει.

T

Πώς νιώθεις που παίζεις δίπλα σε γνωστούς ηθοποιούς;

Η συνεργασία μου με ηθοποιούς που έχουν τόση πείρα και εργάζονται τόσα χρόνια στον χώρο της τηλεόρασης μόνο ευλογημένη και φωτεινή θα μπορούσε να είναι. Πήρα μόνο καλά και με βοήθησαν πολύ να καταλάβω και να εξελιχθώ.

Πώς αντιμετωπίζεις αυτήν την αναγνωρισιμότητα που ήρθε μέσω της τηλεόρασης; Σου αρέσει;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι η αναγνώριση της προσπάθειας και των κόπων μας στην εκάστοτε δουλειά. Η αγάπη για μένα σημαίνει ελπίδα και δύναμη για να συνεχίσω. Σε αυτήν τη δύσκολη δουλειά η αναγνωρισιμότητα είναι ένα κομμάτι που πάντα θα με τρομάζει και βρίσκω τρόπους να διαχειριστώ, αλλά είναι ταυτόχρονα και λυτρωτική.

Η εξωτερική εμφάνιση θεωρείς ότι σε βοήθησε;

Όλα βοηθούν και όλα παίζουν ρόλο. Δεν αρκεί όμως μόνο να είσαι ένας εμφανίσιμος άνθρωπος. Σημασία έχει τι σημαίνει για τον καθέναν μας η ομορφιά και τι κάνουμε για να έχουμε μια όμορφη ψυχή. Αυτή μένει.

Έχεις κάνει φιλίες από τον χώρο;

Έχω λίγους και καλούς φίλους από τον χώρο. Δεν γίνεται να μην έχω δίπλα μου ανθρώπους που έχουμε τόσα κοινά. Ωστόσο απολαμβάνω πολύ και την παρέα των ανθρώπων μου εκτός του χώρου.

Μέχρι πού θα έφτανες για έναν έρωτα;

Έχω κάνει πολλές θυσίες και υποχωρήσεις για τον έρωτα. Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι ενώ νιώθω ευγνώμων που έχω βιώσει μεγάλο έρωτα, είναι κάτι που με αποδιοργανώνει και με φτάνει στα άκρα. Δεν είσαι πάντα έτοιμος να βιώσεις κάτι τέτοιο.

Θα έκανες ποτέ το πρώτο βήμα σε μια σχέση;

Δυσκολεύομαι γενικά να κάνω το πρώτο βήμα, αλλά αν είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι αξίζει πάρα πολύ και χρειάζεται να το κάνω, θα το έκανα, γιατί όχι. Δεν έχει χρειαστεί όμως μέχρι τώρα να το κάνω.

Τώρα είσαι σε κάποια σχέση;

Είμαι σε φάση που έχω δώσει προτεραιότητα στα επαγγελματικά μου.

T

Θέλεις να κάνεις οικογένεια;

Σε προσωπικό επίπεδο θα σου πω ότι έχω μεγαλώσει με πολλή αγάπη και θέλω με τόση να κάνω και τη δική μου οικογένεια. Σε κοινωνικό επίπεδο δεν γνωρίζω πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτό με τα σημερινά δεδομένα και τις συνθήκες της κοινωνίας που ζούμε. Δεν είμαι βέβαιη ότι θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε αυτόν τον κόσμο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Θα ήθελα πολύ να κάνω και πάλι θέατρο. Απείχα το τελευταίο διάστημα λόγω των πολλών γυρισμάτων και των απαιτήσεων της σειράς. Η τηλεόραση είναι ένα κομμάτι βέβαια που ξεκίνησε για μένα δυναμικά και έτσι θα ήθελα να συνεχίσει. 

Κατερίνα Νικολοπούλου - WHO IS WHO

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών και από τη δραματική σχολή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Εκανε σπουδές στο μπαλέτο και στον σύγχρονο χορό για δώδεκα χρόνια, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται στο θέατρο το 2013 και έχει συνεργαστεί με αρκετούς αξιόλογους σκηνοθέτες. Λίγο πριν έρθει η «Οργή» στη ζωή της συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις «Κυρία της νύχτας» στο θέατρο «Κιβωτός» σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα και «Σπίτι των σταρ» στο θέατρο «Αλκμήνη» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Η Κατερίνα Νικολοπούλου και σε νέα σειρά 

Η όμορφη ηθοποιός μάς αποκάλυψε και το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα... «Έχουμε κάνει έναν πρώτο σχεδιασμό και έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε ένα νέο πρότζεκτ με τον σκηνοθέτη Σταύρο Ποταμάρη και τη σεναριογράφο Αντα Γκουρμπαλή, για το οποίο λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με το τέλος του καλοκαιριού. Η νέα αυτή σειρά θα έχει τον τίτλο ‘‘Το μυστικό της πεταλούδας’’. Πρόκειται για μια δραματική σειρά που κρύβει έντονα συναισθήματα, όπως ο έρωτας και η μητρότητα. Στη σειρά συμμετέχουν ακόμη η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Νίκος Γκέλια, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Γιώργος Νινιός, ο οποίος υποδύεται τον σύζυγό μου στη σειρά, ο Νεοκλής Νεοκλέους, η Ερμίνα Κυριαζή κ.ά. Η παραγωγή ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση καναλιού που θα τη φιλοξενήσει και μόλις οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις για το Μέσο θα ξεκινήσουν και τα γυρίσματα».

ANT1Κατερίνα Νικολοπούλουοργή