Lifestyle|29.07.2019 14:05

Μέγκαν Μαρκλ: Φέρνει επανάσταση στη Vogue και γίνεται guest editor της «αλλαγής»

Newsroom

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει αποφασίσει να «σπάσει» τα καθιερωμένα και να γίνει η πιο επιδραστική «γαλαζοαίματη» προσωπικότητα της σύγχρονης Βρετανίας. Λίγο καιρό αφού έγινε μητέρα, η Μέγκαν Μαρκλ θα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα γίνει guest editor στη «Βίβλο της Μόδας», την Vogue. Στο εξώφυλλό της η Βρετανική Vogue Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει 15+1 γυναίκες που θαυμάζει η δούκισα του Σάσεξ και πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς The Suits.

Με υπέρτιτλο «Forces for Change», δηλ. «Οι δυνάμεις της αλλαγής», η Vogue φιλοξενεί σπουδαίες γυναίκες που έχουν διακριθεί στην πολιτική, στον ακτιβισμό, στην μόδα, την ηθοποιία κλπ, γυναίκες που υμνούν τη διαφορετικότητα, το body positive, τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ και μιλούν για την αλλαγή του κλίματος και την προστασία του πλανήτη.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι και μητέρα του Άρτσι θα είναι η αρχισυντάκτρια μόνο για το τεύχος Σεπτεμβρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και μια «αυθόρμητη συζήτηση» μεταξύ της ίδιας και της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Η κενή 16 θέση είναι ένας «καθρέπτης» όπου ο αναγνώστης που θα σηκώσει το περιοδικό θα μπορεί να δει τον... εαυτό του!

Vogue εξώφυλλο

Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές θα είναι και η 85χρονη διεθνούς φήμης πρωτευοντολόγος και ανθρωπολόγος Τζέιν Γκούντολ. Άλλες κυρίες που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα της βρετανικής Vogue είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας (και νεότερη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο) Τζασίντα Άρντερν και οι ηθοποιοί-ακτιβίστριες Τζέιν Φόντα και Σάλμα Χάγιεκ Πινό, καθώς και η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια, που εργάζεται για να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Οι τελευταίοι αυτοί επτά μήνες είναι μια διαδικασία επιβράβευσης...το να αναλάβω το πιο πολυδιαβασμένο τεύχος της χρονιάς και να το επικεντρώσω στις αξίες, στους στόχους και στους ανθρώπους που επηρεάζουν σήμερα τον κόσμο» σχολίασε η Μέγκαν. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Edward Enninful, η δούκισσα πίστευε πως θα ήταν «αλαζονικό» να βρίσκεται στο εξώφυλλο. «Ο Edward της ζήτησε να βρεθεί στο εξώφυλλο αλλά δεν ήταν κάτι που ήθελε. Έτσι, η δούκισσα τον ρώτησε: “Θα ήθελες να είμαι guest editor;”. Το τεύχος Σεπτεμβρίου είναι σημαντικό στη βιομηχανία της μόδας και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τέτοια κίνηση», δήλωσε πηγή στην Daily Mail.

Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου, ενώ στον επίσημο λογαριασμό του Χάρι και της Μέγκαν στο Instagram έχουν ήδη αναρτηθεί το εξώφυλλο αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον πρόμο βίντεο της Vogue.

T
T
VogueΜέγκαν ΜαρκλΜισέλ Ομπάμα