Lifestyle|31.07.2019 11:11

«Old Town Road»: Ο άνεργος ράπερ με το τραγούδι που ξεπέρασε το Despasito

Newsroom

Το τραγούδι «Old Town Road» του 20χρονου ράπερ Lil Nas X κατέρριψε επισήμως το ρεκόρ μακροβιότητας στην κορυφή των πωλήσεων δίσκων στις ΗΠΑ, με παραμονή 17 εβδομάδων στην πρώτη θέση, όπως ανακοίνωσε το περιοδικό Billboard, που δημοσιεύει την κατάταξη.

Το τραγούδι του Lil Nas X, με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Μπίλι Ρέι Σάιρους (πατέρα της Μάιλι Σάιρους), εκθρόνισε το «One Sweet Day» της Μαράια Κάρεϊ (1995) και το «Despacito» των Λουίς Φόνσι και Ντάντι Γιάνκι, με τον Τζάστιν Μπίμπερ (2017).

Lil Nas X (copyright: AP images)

Η ιστορία του Μοντέρο Χιλ (όπως είναι το πραγματικό όνομα του Lil Nas X) από το Λίθια Σπρινγκς της Τζόρτζια, είναι ξεχωριστή, καθώς μόλις πριν από έναν χρόνο ζούσε στο σπίτι της αδελφής του, άνεργος, ενώ μόλις είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Ο ίδιος συνέθεσε το «Old Town Road» στη βάση ενός ρυθμού που αγόρασε έναντι 30 δολαρίων από έναν μουσικό στην Ολλανδία. Το αποτέλεσμα, ένα ρυθμικό ραπ τραγούδι με κάντρι αισθητική. To success story του 20χρονου ράπερ ξεκίνησε όταν έφηβος ακόμα περνούσε ατελείωτες ώρες στο Διαδίκτυο «χτίζοντας» την online περσόνα του. Το Διαδίκτυο είναι και η πλατφόρμα μέσα από την οποία προώθησε τη μουσική του και έγινε viral, ενώ δημιούργησε και ένα cawboy trend στον τρόπο ντυσίματος. 

Τον Ιούνιο του 2019, ο Nas X εμφανίστηκε με τον Σάιρους στα BET Awards, και λίγο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στο διάσημο φεστιβάλ Glastonbury, όπου τραγούδησε με τη Μάιλι Σάιρους. Τα τρία κομμάτια του που απογείωσαν τη φήμη του είναι το «Rodeo» με την Cardi B, το «Panini» και το «Old Town Road». Τον Ιούλιο του 2019 η Vogue ανέφερε τον Nas X ως τον «μάστερ» της γκλαμ καουμπόι αισθητικής στο Instagram.

Lil Nas XράπερBillboard